Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:45, 19 cze 2014

Do góry
PERKA napisał(a)
Od jakiegoś czasu zaglądam do Twojego ogrodu i przyznaję, że jestem pod wrażeniem jak potrafisz, w tak młodym wieku, świadomie aranżować zieleń, przestrzeń, "malować roślinami nimi obrazy". Fajne...

Po kilku latach praktyki (czytaj popełniania błędów) zaczynają te rabaty nabierać wyglądu Ale do ideału brakuje im jeszcze duuużo....
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 22:40, 19 cze 2014

Do góry
Gabi - jak masz w trawniku siano to wygrab, posyp nawozem (ponoć substrala zielony dywan czy jakoś tak jest świetny w takim momencie). Najbardziej to szkoda tych cisów, bo to musiał być duuuży wydatek...Ale na pewno wymyślisz coś lepszego Bylin bym nie spisywał na straty - wsadziłbym je z powrotem do doniczek, obciął co suche i czekał aż puszczą nowe przyrosty - mogą Cię zaskoczyć
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 22:36, 19 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Przepiękne miejsce Ale siem opaliłaś!

No właśnie…
Niby tylko członki kończynowe wystawiałam na momencik, a poszło po całości
Całuski Sebku!
To tylko początek...drogi do marzeń 22:32, 19 cze 2014

Do góry
Witaj - trafiłem do Ciebie z wątku Metamorfozy i jestem pod ogromnym wrażeniem - zwłaszcza tej cudnej alei drzew A teraz jeszcze jak będziesz mieć idealny trawnik to już w ogóle będzie cudownie
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 22:20, 19 cze 2014

Do góry
Przepiękne miejsce Ale siem opaliłaś!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:16, 19 cze 2014

Do góry
Na razie nie dziękuję
Ogród z łezką 22:15, 19 cze 2014

Do góry
Kasiu - zobacz tu - może berberys i Varigatus?
http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-z-wrzosowiskiem

Róże masz cudowne - że o liliach nie wspomnę
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:10, 19 cze 2014

Do góry
Miło Was widzieć - sebuśkam Was obie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:00, 19 cze 2014

Do góry
Ania napisał(a)
Sebek, praca w ogrodzie rozładuje stres, zapomnisz o strachu a i dla oka milej będzie oczywiście ogród jest piękny i z klasą

Pomyślę nad tym jutro Teraz deszcz pięknie podlewa mi ogród - mogłoby padać do rana, bo już sucho było...
Ogród do kwadratu 21:18, 19 cze 2014

Do góry
Ewuniu... pies wariat rzeczywiście ... ale idzie go już opanować . Jak na innej planecie gryzą u nas komary... wczoraj przy cięciu bukszpanów tak mnie pokąsały, że dzisiaj tylko sie drapię... Już prawie wszystkie są podkulkowane, lub wyprowadzone na murek. Zaglądaj często bo bardzo lubię gdy wpadasz

Sebek.. trawy są coraz starsze więc i coraz bardzej okazałe. Za poradą Magnolii zakupiłam trzcinnik ostrokwiatowy Karl Foerster na szpaler przy podjeździe. Marzył mi sie od dwóch lat... Na razie będzie rzadko posadzony, a jak się zagęści podzielę na kolejne kępy. Chyba, że ładny przyjdzie ze szkółki i od razu będę mogła ciachnąć... ale na to za bardzo nie liczę.

Aganiu... zapraszam serdecznie usiądź, odpocznij, lemoniadką poczęstuję ...
Marzenka ma świetne wyczucie... wie co dobre . Decyzja co do cięcia buków podjęta... będzie zwarta ścianka z liści

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:16, 19 cze 2014

Do góry
Sebek, praca w ogrodzie rozładuje stres, zapomnisz o strachu a i dla oka milej będzie oczywiście ogród jest piękny i z klasą
Ania z zielonego wzgórza :-) 21:04, 19 cze 2014

Do góry
leon60 Dziękuję bardzo. Róża obok ławeczki to Augusta Luise, rośnie drugi rok, pachnie i jest zmienna w kolorze, moja ulubiona
Sebek dziękuję bardzo , róże rzeczywiście w tym roku, który dla większości jest pierwszym dają czadu są hodowane ekologicznie i zaczynam się przekonywać do tych metod jak i do róż
ewa004 dziękuję Kochana moja lawenda była ścięta najniżej jak się dało, może dlatego jest sztywniejsza, bo niższa? albo kwestia odmiany ...,

Ogród prawie romantyczny 20:45, 19 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Róża pnąca mnie powaliła Ja mam jedną, ale już chyba 4 rok udaje miniaturową I co rok ma kilka kwiatków

Czy ktoś może polecić pnącą różę pasującą do niebieskiego i żółtego? Może jakąś białą? Albo kremową? Czytałam ostatnio o różach tutaj: http://rosarium.com.pl/ i wielość gatunków sprawiła, że nie wiem, co wybrać? Podobno Aga masz jakiś faworytów?
Dwa światy 20:43, 19 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Haniu - tak mało nam pokazujesz swój cudny ogród Poprosimy szersze kadry Pozdrawiam

Witaj Sebku!! bardzo się cieszę że do mnie zajrzałeś ,postaram się coś pokazać

Ogródek Iwony 20:39, 19 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Julia ostatnio zamówiła i przyszły super sadzonki Tylko Silver Dollarów - które są równie piękne
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4667-maly-ogrod-julki

Sebku, tak się napaliłam na limki. Wydaje mi się, że są wyższe, więc będzie je widać zza ławeczki. Te u Juli widziałam, faktycznie są piękne. Widziałąm też na allegro, w różnych cenach, tylko, czy to, co pokazują jest takie, jakie dostanę? W szkółce kupowałam Vanilla fraise, były 2 ceny i te droższe były 2 razy większe, a cena w miarę. Mój M zdecydował, że weźmiemy te ładniejsze. Czasami jest tak, że kto tanio kupuje, ten 2 razy ma wydatek, niestety...
Nie stać mnie na lipę... Silvery też są piękne, ale te kupię na inną rabatkę później. W tym roku porobiłam sobie kilka sadzonek horensji ogrodowej i chwilowo nie wiem, gdzie posadzić, hi, hi. Po prostu zakochałam się w nich.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:29, 19 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
O wyjeździe wiem...Miałem jechać, ale akurat znów mam egzamin - no i doooopa...

A powojniki przepiękne - ten fioletowy to Negritanka

Sebek szkoda wielka Jakoś nam nie po drodze. Mam nadzieję że kiedyś gdzieś...

Za nazwę dzięki
Ogródek Iwony 20:25, 19 cze 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Sebku, sekator konieczny. Małe nożyce mam już czwarte, 3 pary się rozsypały, a mistrzynią przycinania nie byłam. 2 lata korzystamy z nożyc elektrycznych do żywopłotu i chyba trzeba wymienić, bo ostatnio zdychały przy cięciu żywopłotuz ligustru.
Jeśli chodzi o limki, to sąsiedzi pytają się, czemu jest tak pusto pod dębem, a ja czekam cierpliwie do 1-go, aby kupić limki. Tak za nimi tęsknię. Martwię się tylko, czy dostanę. W szkółce ostatnio nie było limek, a wysyłkowo ... Może ktoś poleci, gdzie zamówić wysyłkowo, aby były ładne. Potrzebuję 4 piękne krzaczki (albo 5). Więcej się nie zmieści tam.

Julia ostatnio zamówiła i przyszły super sadzonki Tylko Silver Dollarów - które są równie piękne
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4667-maly-ogrod-julki
Ogród do kwadratu 20:23, 19 cze 2014

Do góry
Ehhh te Twoje trawy Boskie!!!
Dwa światy 20:20, 19 cze 2014

Do góry
Haniu - tak mało nam pokazujesz swój cudny ogród Poprosimy szersze kadry Pozdrawiam
Ogródek Iwony 20:03, 19 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Twoje archiwalne zdjęcia sprzed 10 lub więcej lat uświadamiają mnie w przekonaniu, że muszę zainwestować w dobre sekatory Jeeeny jak to wszystko pięknie u Ciebie urosło Jestem za tym, żeby przed limkami postawić ławeczkę - będzie to ślicznie wyglądać

Sebku, sekator konieczny. Małe nożyce mam już czwarte, 3 pary się rozsypały, a mistrzynią przycinania nie byłam. 2 lata korzystamy z nożyc elektrycznych do żywopłotu i chyba trzeba wymienić, bo ostatnio zdychały przy cięciu żywopłotuz ligustru.
Jeśli chodzi o limki, to sąsiedzi pytają się, czemu jest tak pusto pod dębem, a ja czekam cierpliwie do 1-go, aby kupić limki. Tak za nimi tęsknię. Martwię się tylko, czy dostanę. W szkółce ostatnio nie było limek, a wysyłkowo ... Może ktoś poleci, gdzie zamówić wysyłkowo, aby były ładne. Potrzebuję 4 piękne krzaczki (albo 5). Więcej się nie zmieści tam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies