Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

asiach 01:01, 19 cze 2014

Agnieszko, teraz to ja już zdjęcia nie zrobię ale w dzień tak i uwierz mi, że mam jeszcze mniejsze hortensje od Twojej. Mam ich 32szt. ale różnej wielkości bo kupione w różnym czasie. Ale i te nasze najmniejsze urosną i kiedyś zakwitną - w to wierzę
Miłego weekendu życzę
Napia 11:29, 19 cze 2014

Nallar napisał(a)

Wyprostuą się, tylko zaczną puszczac boczne szypułki.
Zdjęcie z ubiegłego roku.

Śliczny mam nadzieję, że mój też będzie taki !
Napia 11:33, 19 cze 2014

asiach napisał(a)
Agnieszko, teraz to ja już zdjęcia nie zrobię ale w dzień tak i uwierz mi, że mam jeszcze mniejsze hortensje od Twojej. Mam ich 32szt. ale różnej wielkości bo kupione w różnym czasie. Ale i te nasze najmniejsze urosną i kiedyś zakwitną - w to wierzę
Miłego weekendu życzę

Asiu, hortensje mniejsze od moich? To chyba niemożliwe ale tak jak Ty, wierzę, że kiedyś wszystkie urosną. I zakwitną, i będą przepiękne
Weekendowo pozdrawiam
Agania 15:17, 19 cze 2014

Napia napisał(a)
Ostróżki w tym roku dają wspaniałe przedstawienie - kwitną obficie w kilku odcieniach błękitu
....Bajowo wygląda i w moim ulubionym kolorze

Ostróżek już dawno nie miałam w ogrodzie, podziwiam Twoją

Różę też mamsz przepiękna , jak jukka zakwitnie to ją obserwuj, atakują je mszyce, dla mnie juka jest idykatorem, wtedy stosuję opryski
Mirella 17:38, 19 cze 2014

Piękny kwiat.
ModraSowa 18:44, 19 cze 2014

Aga, nadrobiłam. I tak po kolei
Szałwia piękna, ostróżka piękna. Juka też piękna,będę się zachwycała Twoją, bo moja jednak nie zakwitnie. Miała takie lumbago ,że aż się złamała. Mam podejrzanych, no ale za łapę nie złapałam wiec pewności nie mam.Trudno.
A co do przesadzania to moje zdanie jest takie,że jak szybko posadzisz to nie odczuje. My sadziliśmy świerki 106 sztuk.W tym roku 8 przesadzaliśmy, maja dobrze ponad 3 metry i nie odczuły tego A tuja ma bardzo zwarty system korzeniowy. Tobie napewno się przyjmie
Sebek 18:59, 19 cze 2014

Róża pnąca mnie powaliła Ja mam jedną, ale już chyba 4 rok udaje miniaturową I co rok ma kilka kwiatków
Iwk4 20:45, 19 cze 2014

Sebek napisał(a)
Róża pnąca mnie powaliła Ja mam jedną, ale już chyba 4 rok udaje miniaturową I co rok ma kilka kwiatków

Czy ktoś może polecić pnącą różę pasującą do niebieskiego i żółtego? Może jakąś białą? Albo kremową? Czytałam ostatnio o różach tutaj: http://rosarium.com.pl/ i wielość gatunków sprawiła, że nie wiem, co wybrać? Podobno Aga masz jakiś faworytów?
Bogdzia 22:34, 19 cze 2014

Ostrózki prześliczne. Pozdrawiam.
Napia 08:49, 20 cze 2014

Agania napisał(a)
....Bajowo wygląda i w moim ulubionym kolorze

Ostróżek już dawno nie miałam w ogrodzie, podziwiam Twoją

Różę też mamsz przepiękna , jak jukka zakwitnie to ją obserwuj, atakują je mszyce, dla mnie juka jest idykatorem, wtedy stosuję opryski

Agato, dziękuję za miłe słowa Ostróżki i róże zajmują wazne miejsce w moim ogrodzie, a będzie ich jeszcze więcej. Myślę jeszcze o białej pełnej ostróżce, a jeżeli mowa o różach, to szukam miejsca na piękności takie jak New Down, która przepięknie kwitnie u Ciebie i Eden Rose u Mirelii. Zresztą to dopiero początek realizacji moich planów
Jukę bacznie obserwowałam, bo słyszałam, że lubią ją mszyce. U mnie na juce nie ma żadnej, ale kalina, jaśminowiec i róże mają niechciane towarzystwo i pryskałam je już kilkakrotnie. Jukę opryskałam zapobiegawczo