Agnieszko, teraz to ja już zdjęcia nie zrobię ale w dzień tak i uwierz mi, że mam jeszcze mniejsze hortensje od Twojej. Mam ich 32szt. ale różnej wielkości bo kupione w różnym czasie. Ale i te nasze najmniejsze urosną i kiedyś zakwitną - w to wierzę
Miłego weekendu życzę
Asiu, hortensje mniejsze od moich? To chyba niemożliwe ale tak jak Ty, wierzę, że kiedyś wszystkie urosną. I zakwitną, i będą przepiękne
Weekendowo pozdrawiam
Aga, nadrobiłam. I tak po kolei
Szałwia piękna, ostróżka piękna. Juka też piękna,będę się zachwycała Twoją, bo moja jednak nie zakwitnie. Miała takie lumbago ,że aż się złamała. Mam podejrzanych, no ale za łapę nie złapałam wiec pewności nie mam.Trudno.
A co do przesadzania to moje zdanie jest takie,że jak szybko posadzisz to nie odczuje. My sadziliśmy świerki 106 sztuk.W tym roku 8 przesadzaliśmy, maja dobrze ponad 3 metry i nie odczuły tego A tuja ma bardzo zwarty system korzeniowy. Tobie napewno się przyjmie
Czy ktoś może polecić pnącą różę pasującą do niebieskiego i żółtego? Może jakąś białą? Albo kremową? Czytałam ostatnio o różach tutaj: http://rosarium.com.pl/ i wielość gatunków sprawiła, że nie wiem, co wybrać? Podobno Aga masz jakiś faworytów?
Agato, dziękuję za miłe słowa Ostróżki i róże zajmują wazne miejsce w moim ogrodzie, a będzie ich jeszcze więcej. Myślę jeszcze o białej pełnej ostróżce, a jeżeli mowa o różach, to szukam miejsca na piękności takie jak New Down, która przepięknie kwitnie u Ciebie i Eden Rose u Mirelii. Zresztą to dopiero początek realizacji moich planów
Jukę bacznie obserwowałam, bo słyszałam, że lubią ją mszyce. U mnie na juce nie ma żadnej, ale kalina, jaśminowiec i róże mają niechciane towarzystwo i pryskałam je już kilkakrotnie. Jukę opryskałam zapobiegawczo