Ewka spokojnie ja w tym roku za dużo szaleć nie będę, chce tylko dosadzić w paru miejscach, gdzie jeszcze nie rosną i tyle działasz coś w ogrodzie? U nas taki upał,że czekam na ochlodzenie i też mam parę planów na później. Zostawiam Ci moją obecną ulubienice, czyli róże minervę
Jak zwykle koję duszę w Twoim ogrodzie. Kimono bardzo przypadła mi do gustu. Doktorka mam posadzonego jako róża do cienia pod samą ścianą domu Niewiedza kosztuje
Marcinki już tak kwitną?
tak pomidorki suszysz?
60+ też da się pasje rozwijać i można cieszyć się tym co się ma
Napisales w innym watku bo juz odpowiadalam o ile sie nje myle to chwasty w trawniku.
To czerwone to rdest dziki a zielone na zolto kwitnace lucerna.
Pokaz jak ten trawnik wyglada w calosci bo moze masz 2 m2 i biadolisz. Ale to co widac to gleboka orka, widly wybrac korzenie i wygrabic i jeszcze odczekac czy nie wyrosna ponownie chwasty.
Podczas mojej podróży miałam przyjemność podziwiać ogród Joli Gospodarze są przemili i bardzo gościnni.
Jolu, cieszę się, że udało nam się spotkać kolejny raz
Dla wszystkich stęsknionych za ogrodem Joli wrzucam zdjęcia
Jak kupowałam 24 szt. Magical Candle to z czasem okazało się że 3 są inne. I teraz nie wiem jakie to są. Mega Pearl piszą w internecie że ma jeden rodzaj kwiatów. Szukamy dalej
A elaty takie
W zbliżeniach
Również czekam na deszcz bo na jedną część ogrodu muszę wieczorami nosić konewki małym sadzonkom. Z węża łatwo się podlewa drugą część ogrodu. Upały zapowiadają kolejny tydzień więc nic się nie zmienia.
Zakupiłaś już sito? Jest świetne także później, na etapie dbania o ogród. Kupujesz w sklepie metalowym za grosze lub na złomowisku kawałki siatki o różnych, pasujących Ci oczkach. Męża prosisz lub sama robisz - jak jesteś " kobietą wyzwoloną" - drewnianą ramę pasującą do siatki, mocujesz ją drutem i masz. Dobrze , żeby rama miała dodatkową nabitkę na dwóch przeciwległych bokach (nogi), wtedy łatwo podnieść sito jak leży na płasko, może też mieć wystające 4 boki tak aby łatwiej było je podnieść dwóm osobom. Sita, które mam wykorzystuję np do czyszczenia żwiru, którym wysypane mam ścieżki. Sita też są dobre do przesiewania kompostu. Warto mieć taki drobiazg