Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ptasi gaj 09:31, 18 sie 2018

Do góry
Mimo suszy rosliny maja wode. Rano duza rosa wiec cos tam pija.

Drobne kropelki rosy

Ptasi gaj 09:23, 18 sie 2018

Do góry
Poranek poruszylam trawe unosily sie kleby pyłu kwiatowego i takie foty

Do raju daleko - u Ewy 08:54, 18 sie 2018

Do góry
Annak napisał(a)
Piękny masz ogród Ewuniu. Zaglądam często, ale byłabym monotematyczna, gdybym ciągle ochy i achy pisała, bo niezwykle mi się podobają Twoje koncepcje i nasadzenia roślin. Pięknie wszystko skomponowane i na dodatek bujnie rośnie.
Cudnie

Aniu, teraz hortensje są na pierwszym planie w ogrodzie, a mam ich sporo, więc bujnie to wygląda

Jestem bardzo zadowolona z hortensji You & Me Together - ma bardzo dużo wielkich kwiatów, jeszcze się nie przebarwia i nie przypala na słońcu. Jest piękna

Do raju daleko - u Ewy 08:49, 18 sie 2018

Do góry
dana1s napisał(a)
Ewciu nie tak daleko do raju...właśnie do niego trafiłam . Zapisuję sobie i idę upajać się widokami. Pozdrawiam serdecznie !!

Danusiu, ale mi dosłodziłaś Bardzo mi miło i zapraszam jak najczęściej

Dla Ciebie Rosenfaszination

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 08:36, 18 sie 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Parę zdobyczy mam i ja

Chyba więcej nie kupię, chyba że na wyprzedaży. No i czosnki jeszcze tylko

Oooooo!!!! Kupiłam dokładnie te same !
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 08:27, 18 sie 2018

Do góry
Nie zdążyłam zrobić zdjęcia jak kwiat Clair był w takim najładniejszym wg mnie stadium - jeszcze taki nie do końca rozwinięty, bez widocznego środka.

Wwąchałam się w nią i mam wrażenie, że czuję nuty cytryny

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 08:24, 18 sie 2018

Do góry
cd dalszy Boscobel

Pnąca Jasmina

Moja działka na Dębowym Lesie 08:21, 18 sie 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Dlaczego myślisz, że Vanille Fraise nie nadaje się na prowadzenie na pniu? Ja mam 3 tak prowadzone - kupione już ładnie wyprowadzone.

Pięknie u Ciebie, kwiatowo i pachnąco
Ostatnio miałam przyjemności spotkać kilku ogrodowiczan i podziwić ich ogrody Bardzo lubię te spotkania, tak jak Ty

Ewuś , dziękuję
Tak, parę razy byłam ( po raz pierwszy w tym roku )w pięknych ogrodach u wspaniałych ogrodwowiczan.
Czas wspaniały,Także i ja rozumiem ciebie.
Po każdym spotkaniu zawsze jaszcze czegoś się chce. jakieś roślinki nowe itp..
A może ja tylko tak mam ??

Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:42, 18 sie 2018

Do góry

Tak rósł cis krzywo więc go prostowałam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 07:40, 18 sie 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
hibiskus który mi si ę tak spodobał, że skubnęłam i mimo terminu nieodpowiedniego chyba dobrze rokuje

Normalnie nie nadążam u ciebie.
Tyle jeszcze pięknych miejsc pokazujesz.
Sama przyjemność oglądać tak piękne ogrody. A będąc na żywo chyba jeszcze więcej radości dla człowieka. I inspiracji też.
Ptasi gaj 00:39, 18 sie 2018

Do góry
Na rozpoczęcie dnia. Zrobiłam pod wieczor fotkę róży Maria Brixen w słońcu biel sie zlewa. Cudowna róża wszystkie kwiaty ktore widac rozkwitaja na dwóch łodygach jedna ma dużo druga mniej kwiatów. Jeszcze w tym roku tak nie kwitła.
Nie moge krzaka calego pokazac poniewaz rosnje miedzy lilakiem a tuja mialam ja przesadzic w bardzuej eksponowane miejsce ale tam pieknie rosnie.

A to Ashli róża tylko pozazdrościć krzepy kwitnie bardzo długo zresztą Maria... Też jak przekwita utrzymuje kwiat nie brazowieje. Na końcu łodygi ma kiście kwiatów.

Dwa ogrody 00:31, 18 sie 2018

Do góry
I dla nowych, miłych gości kolejne cosie, czyli miejsce na stare klucze

Kilka starych klameczek jeszcze mam, robią się domki dla ptaków
RODOS - trochę inaczej 00:20, 18 sie 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Sylwio, im więcej oglądam, tym więcej chcę, robię się zachłanna na Twoje zdjęcia.

Sporo zwiedzam ale jestem z tych co oglądają a nie pstykają Te kilkanaście to takie różne z "suchotników" wybranych dla Ciebie ( ale też je uwielbiam ) a tak to trochę zabytków, trochę jedzenia takie amatorskie zdjęcia Nie ma o czym mówić

Na zamknięcie wątku podróżniczego - zagadka Gdzie zostało zrobione to zdjęcie?

Dla ułatwienia : pelargonie, malwy i aksamitki i to nie jest Polska

Liliowo i kolorowo:) 00:18, 18 sie 2018

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Hortensje szaleją

To chyba dobry rok dla hortensji, u mnie też "stanęły na wysokości zadania", a niby takie bardzo upalne i suche lato Pozdrowienia z bardzo upalnego Gdańska.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 00:17, 18 sie 2018

Do góry
effka napisał(a)
Rozchodniki kwitną ☺

No Kochana! Kanty, że hej!
Dwa ogrody 00:12, 18 sie 2018

Do góry
Rojniki przyrastają, ciepełko i słoneczko lubią, a ja lubię już Pana Lejka I i II. To specjalna dedykacja dla Ryski - Reni. Reniu, Twój Pan Czajnik ma kumpli Miejsce tymczasowe.

Dwa ogrody 00:06, 18 sie 2018

Do góry
Internet to też źródło pomysłów. Koniecznie musiałam spróbować, jak ta woda leci z konewki, tylko kropelki jakieś za grube Siteczko nie zdejmowane, spróbujcie tam nitkę włożyć, dały radę cienkie druciki florystyczne.

RODOS - trochę inaczej 00:03, 18 sie 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)
Z zainteresowaniem obejrzałam zdjęcia. Jakiż świat jest piękny! Jak różnorodna jest w nim roślinność! Dziękuję!

Oj ..jest. Najbardziej lubię pustynie. I to nieprawda, że pustynie są nudne. To moja kolekcja piasku i kamieni z różnych pustyń. Czy takie kolory mogą być nudne? A jeszcze jak się zobaczy na takiej połaci piasku ślady życia, a nawet życie w postaci roślin i zwierząt to już w ogóle szczyt ( to tak a propos Twoich szczytów szczęścia

Dwa ogrody 23:58, 17 sie 2018

Do góry
Dziewczyny, wybaczcie lakoniczność odpowiedzi, ponieważ może być tak naprawdę tylko jedna dla wszystkich - dziękuję za dobre słowo.

Ogród jakoś sobie radzi w tym upale, ja trochę gorzej. Dacie wiarę, że przez całe wakacje nie zrewolucjonizowałam żadnej rabaty, posadziłam tylko dwie hortki i to z ukorzenionych przeze mnie Czekam na ochłodzenie i deszcz ( popadało mało), wszystkie konieczne prace odkładam na jesień.
Czeka kostka na obwódkę rabaty, czeka drewno na drobiazg do ogrodu, a ja czekam na firmę budowlaną, która miała być w maju!
I dopóki nie będzie wykonana budowlanka, nie mogę nic podziałać, zaplanować itd.
Wobec tego czymś trzeba ręce zająć, jak się ma trochę czasu
Ale najpierw róża - terminatorka nn. Rośnie w przedogródku, wody nie widzi, robale jej za bardzo nie podjadają. Posadzona z myślą że jak da radę, to będzie, jak nie to trudno. Rośnie... i to zdecydowanie lepiej, niż niektóre chuchane i dmuchane.

Laguna sięga dachu

Red Leonardo kwitnie prawie bez przerwy

reszta wypuszcza pojedyncze baty, a moje herbaciane drugie kwitnienie szybko skończyły i postanowiły gubić liście, niektóre całkiem w plamkach. Na takie upały to i tak jest nieźle.
Ogród w budowie - nieustającej 23:44, 17 sie 2018

Do góry
Gabriela napisał(a)
W budowie przerwa, więc wracamy do dalii:

Pomponikowe z siewu - informacja dla Hani z Żywopłotków cisowych, mam ją trzeci rok, im krótszy dzień, tym robi się jaśniejsza, w kierunku do białego.

Pięknoścu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies