Dzięki! Mam nadzieję, że cisy odzyskają wigor w następnym seoznie.
Po 20 rozkładamy halogeny i pracujemy
I mam następny dylemat Musieliśmy rozwalić kompostownik. Ładny, przerobiony kompost poszedł pod cisy ale zostało dużo takiego jeszcze nie gotowego. W tej drugiej częsci ogrodu gdzie obecnie działamy na wiosnę będę sadzić drzewa i trawy ale gleba tam jest fatalna. Myślałam aby całosć przekopać, wybrać chwasty, na to położyć kartony, ten niezrobiony kompost, liście, mączka i wiórki. Tak jak wszędzie piszesz-ułożyć to warstwowo i na wierzch dałabym korę bo to też musi jakoś wyglądać
Póżniej na wiosne widłami bym to przekopała i posadziła rośliny.
Dobrze myślę?
Romko fajnie, że zaglądasz ale nie cofaj się Nie mam czasu w tym sezonie i tak dorywczo tylko wchodzę na forum. O planach też nic ne pisałam bo to temat, który nas samych bardzo zaskoczył.
Toszkę zawsze miło mi gościć
Dobrze myślisz. Taki rabatowy "kompostownik" to bardzo dobra sprawa.
Może, gdyby w grudniu lub styczniu nie było wszystko zmrożone, to warto by było przemieszać i już na wiosnę wcale nie przekopywać wszak wszystko będzie ładnie uleżone...tak sobie na głos myślę...nie wiem jak technicznie ta kompostowa rabata będzie wyglądać.
Myślę, że na bieżąco sama ocenisz sytuację
Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie tak jak sobie zaplanowaliśmy i już nie wyskoczą jakieś niespodzianki.