Ewelinko, nie wiem czy i się uda.Bo jakoś do tej pory żadne patyczki z hortek i się nie udały.
Tą kupiłam, bo była arna na 2 patyczki.Te dwa patyczki splotłam .
Zobacz zaznaczyłam rozgałęzienie .
Ono jest mniej więcej na wysokości ok 40-45 cm.Nie mierzyłam dokładnie.
I czy to nie jest za nisko ??
Czy na drugi rok może obciąć z tego rozgałęzienia inne gałązki póki ma jeszcze tylko 4, czy 5 i zostawić dwa i dalej pod-pleść, złączyć .I będzie wówczas wyżej.
To miałaś szczęście,że ci się przyjęły patyczki.Mi jakoś nie wychodzi to.
A to opróżniona rabata z probnie wsadzonymi buksami w donicach. Przy okazji rabacie dostało się trochę wiecej miejsca - mniej wiecej tyle co od lezacego szmurka, ktorym zaznaczyłam rzeczkę szafirków
Widok z mieszkania
z boku, czyli taki jak z tarasu
i od strony ogródka
uklad buksow do zmiany - nie zdazylam polatac z doniczkami bo deszcz mnie przegonił. jest jeszcze opcja dokupienia tuj danica
Kolejna odsłona lilii - to Annemarie's Dream
Meringue
Mieczyk abisyński baaardzo szybko zakwitł- powinien kwitnąć później niż te zwykłe chyba
I Rozanne
Czy ma ktoś doświadczenie z jeżówką Cheyenne Spirit?
Co to znaczy, że jest wielobarwna, że z jednej sadzonki będą kwiaty o różnych kolorach?
Pani, która je sprzedaje a ma w doniczkach różne kolory, twierdzi, że jak wezmę np różową to będzie cały czas różowa a jak żółtą to żółta.
Wysłałam do nich pismo z prośbą o przeniesienie. Zero reakcji. Zakończyłam więc z nimi etap dobrosąsiedzkich stosunków. Omijam wzrokiem. Smutne.
Myślałam o Tobie od jakiegoś czasu. A w zasadzie o egzaminie. Mam nadzieję, że wszystko poszło dobrze. Zaraz zajrzę, co tam się dzieje u Ciebie za płotem.
Warzywnik w tym sezonie jest zagadką. Wykopałam czosnek. 1/4 ubiegłorocznych zbiorów, a główki nie porywają wielkością. Duża jest cebula z dymki. Wyrwałam dzisiaj i rozłożyłam do suszenia. Ładnie rosną ogórki, dyniowate i pomidory.
Rabata po bobie i groszku przekopana. Dodałam tam wiórków rogowych.
Może część z Was już wie, że nowy minister rolnictwa zezwolił na stosowanie w rzepaku pestycydów toksycznych dla pszczół - neonikotynoidów. Może podpiszecie, jak ja, apel w obronie pszczół.