Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje ogrodowe marzenia... 17:52, 12 lip 2018

Do góry
Rok 2018.Jestem w szoku.
Moje ogrodowe marzenia... 17:51, 12 lip 2018

Do góry
Rok 2012 początki
Ogrodowe marzenie Mrokasi 17:46, 12 lip 2018

Do góry
Ogrodowe marzenie Mrokasi 17:34, 12 lip 2018

Do góry
I jeszcze oba liście - wg mnie niemal identyczne
Malutki pod lasem 17:30, 12 lip 2018

Do góry
Z góry tak jest.

Myślę, że spokojnie można tak rabaty pociągnąć

Będę miała w weekend zdjęcia z drona i pomierzę wszystko, zrobię dokładne wymiary
A teraz grzmi i ma się na burzę, mam nadzieję, że porządnie popada, bo widzicie jaki mam trawnik
Malutki pod lasem 17:27, 12 lip 2018

Do góry
Asiu, nie wyobrażam sobie jakby wyglądała np. Szwajcaria gdyby u nich była taka dowolność w planowaniu.
Serby to jedyne co mi przychodzi do głowy, żeby i zimą nie było łyso.

Toszko,
zrobiłam zdjęcia zaraz wkleję

Ania, ale zimą będzie łyso

Agato
, są ograniczenia, ale bardzo ogólne, mieszczą się we wszystkich.
No nic muszę to jakoś przetrwać.

Uwaga, proszę się nie przestraszyć
Taki mam widok z tarasu, jak będę siedziała na kanapie, która na razie leży w pudle

Z dalszej odległości

Przejście między naszymi domami wygląda tak Uwaga, to zdjęcie dla ludzi o mocnych nerwach, bo my też tu mamy straszny bajzlownik, a to już po wstępnym sprzątaniu. Wywieźliśmy stąd 3 przyczepki złomu i śmieci

Pierwotnie mój plan był taki, żaby wkopać tu krawężniki, ponieważ jest uskok i jakoś trzeba to zgubić. Pod płotem będzie podwyższona rabata, szerokości 2 metry, miały tam iść dalej cisy, które ciągle rosną w moim warzywniaku. Przed nimi szpaler hortek i coś w nóżki. Wąskie przejście wysypane kamieniem, a po stronie domu mała rabatka z hostami.
Zakątek z fioletową ławeczką 17:23, 12 lip 2018

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Ścieżka skończona i obrzeże na rabatce różanej.Dziś zrobimy trejaż dla pnących róż i jak deszcz nie przeszkodzi to posadzimy rośliny.

Fajne mam nowe przydaśki?

Noooo, fajnezobaczę na żywo
Wśród brzóz i dębów 17:21, 12 lip 2018

Do góry
Bergenia trochę zwariowała, połowa lipca, a ona kwitnie jak na wiosnę.

Mój floks nie może się zdecydować czy kwitnąć na biało, czy na różowo, ma więc kwiatki w dwóch kolorach.

Uroki lata:

Ogrodowe marzenie Mrokasi 17:18, 12 lip 2018

Do góry
Temat rozpoczęty u Asi Makadamii - trzcinniki Overdam.
Otóż kupiłam sobie w tym roku kilka sztuk z dwóch źródeł. I te z jednego źródła kwitną normalnie a te z drugiego źródła nie kwitną choć kępy dorodne, bardziej rozrośnięte niż tamte kwitnące. Wszystkie rosną na rabatach za domem, pojedynczo w kilku miejscach.
Mają identyczne warunki świetlne i glebowe (tyły rabat, pod tujami). 4 sztuki rosną na rabacie w kształcie litery L - po dwa na każdym ramieniu i z każdej dwójki jeden kwitnie a drugi nie. Rozpoznaję źródło pochodzenia właśnie po obszerności kęp. Nawet zaczęłam się zastanawiać czy te niekwitnące to Overdamy są... Liście wydają się być podobne, te niekwitnące może mają ciut węższe i na pewno krótsze. Te kępy niekwitnące są bardzo ładne ale jak mają nie kwitnąć to muszę im znaleźć inną miejscówkę, bo miały być wysokie...

Wstawiam foty pokazujące obu delikwentów
Kwitnący normalnie:

Niekwitnący - Overdam ci on czy nie Overdam?:

Ewcia, dziewczyny - co sądzicie? jeśli to nie jest trzcinnik Overdam to co ja kupiłam?

Ogród Muszelki 17:17, 12 lip 2018

Do góry
Fajnie mieć w aparacie teleobiektyw. Przed chwilą zrobiłam z dużej odległości zdjęcia bzykowi. Organizował sobie kolację z jeżówki 'Glowing Dream'

Gożdzikowa - wiejski ogród 17:16, 12 lip 2018

Do góry
Elu jestem ,u mnie za wiele nie popadalo ale jest nadzieja na więcej

malo mnie bo czyścimy magazyn na zboże ,bo przecież żniwa już tuż tuż..
.jutro mamy na dodatek kontrolę z agencji rolnej ,trzeba było sprawdzic kolczyki u zwierząt i takie tam duperele

Kłopoty - problemy z trawnikiem 17:12, 12 lip 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Dziwny sposob pokazania trawy a skad wiesz ze to dziadostwo.
Pokaz trawnik w zblizeniu i z dala gdzie to dziadostwo rosnie jak to w trawniku wyglada. Moze jestes przeczulony.
Na tych pędach trawa wyrasta? Moze to byc perz, ale korzenie u perzu sa biale i ciagna sie na metr pod ziemia i z tych korzeni wyrasta nad ziemia trawa.

Jezeli to perz to trudna sprawa, zle wyczyszczona gleba przed zasianiem trawnika. Trudno sie go pozbyc.
Jedynie mozna pozbyc sie go kupujac randap zrobic roztwor i pedzelkiem liscie potraktowac ale to Syzyfowa praca.
Zrob doświadczenie na 1 m2 i zobaczysz po tygodniu juz widac skutki. Pod warunkiem, ze jest to perz.

Tak jak pisze nie jestem pewna czy to perz. Perz rozrasta sie przez podziemne rozłogi.
Jeszcze jedno jak bedziesz czesto kosil trawnik z biegiem czasu sie wyrowna.

Wracając do tematu w trawniku wyglada to paskudztwo tak:

Proszę o poradę co to takiego i czym to potraktować? Jest tego sporo wiec ręczne wyrywanie odpada.
Z ogródka na wsi 17:09, 12 lip 2018

Do góry

Pomęczyłem się trochę w paincie...mniej więcej chodzi mi o coś takiego...

A po "dodaniu" róż pnących (Ghiselka, Isaac Pereire) i paru kolorków w postaci kwoatów...miałoby to wyglądać tak...

"iałoby wyglądać"...bo wiadomo, że w rzeczywistości i tak byłoby inaczej...
Działka wkoło Lubczyka :) 17:07, 12 lip 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
O to gratuluję Kasiu. Piękne imię Michalinka, pokaż choć paluszek.

Z imieniem były przeboje, ale ostatecznie stanęło na moim i Milenki i jest Michalina Maja
Michalinka po porodzie

Michalinka ma miesiąc (zdjęcie z wczoraj!)
Ogród Cioci cz. 3 17:02, 12 lip 2018

Do góry
Gosiu, pod wszystkimi Twoimi zdjęciami stawiam "Lubię to" i "Pięknie"
Bardzo mi się podoba jak szukasz kolejnych ciekawych ujęć ogrodu i one mnie zachwycają

Dla tego zdjęcia wstawiam "Ubóstwiam"

A tu mi napisz, czy te kuleczki to czosnki, czy kolejne piękne ozdoby?

Wśród brzóz i dębów 16:56, 12 lip 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
Basiu ten ptaszen na dlugo zamieszka u Ciebie
melduje, ze moje jezowki Doppeldecker jeszcze pojedyncze sa. Az sprawdzilam fotki z zeszlego roku i 27 lipca mam pierwsza fotke gdzie jezowka ma drugie pietro

Moja też jeszcze nie ma "pięterka", ale ta główka rośnie coraz bardziej w górę, więc może coś z tego będzie. Cierpliwie czekam. Miło, że pamiętałaś.
Ogród Muszelki 16:53, 12 lip 2018

Do góry
Z obawy przed kotami (a grasuje ich tu cała banda) podeszłam do niego i starałam się wytłumaczyć, że trawnik to nie Rynek w Krakowie.
Popatrzył na mnie zdziwiony (przerwałam mu sjestę), wstał, podreptał kawałek dalej... i znowu się rozłożył. I tak kilka razy. Poszłam więc po leżaczek, przeglądam na laptopie Ogrodowisko i go pilnuję

Typografia ogrodu 16:53, 12 lip 2018

Do góry
Jezowkowo
Coconut Lime

Oraz white double delight
Typografia ogrodu 16:50, 12 lip 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
bardzo fajnie Wam wyszło to ciurkadełko, pasuje do charakteru ogrodu.
Z przyjemnością pooglądałam wakacyjne widoczki, Dolomity uwieczniłaś ślicznie, zdjęcia jak pocztówki, szczególnie te z inwersją.
dzieki Edyto najfajniejsze zdjęcia pozostaną i tak w rodzinnym albumie
Ale butki dla Ciebie zostawiam - różnica dwoch godzin
Gożdzikowa - wiejski ogród 16:49, 12 lip 2018

Do góry
trawy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies