Mamy również wyeksponowane wielkie rzeźby Witka, ale nie są jeszcze przyklejone i wiatr czasem je przesuwa, a nawet spadają z postumentu. Do fotografowania na razie nie nadają się
Kończymy temat, bo osoba zainteresowana idzie po prostu za bardzo pod górkę. Na betonie nie zakłada się trawnika. skuwa się beton i wzbogaca ziemię, potem sieje trawnik.
Dziękuję Pani Danusiu. Czy jednak warto kupić wyższą sadzonki z lepiej rozwiniętą bryłą korzeniową A po prowadzeniu przyciąć nisko? Czy z takiej wysokiej sadzonki szybciej będzie rósł zywoplot czy nie ma sensu przepłacać.
Najlepiej prowadzić od małego, wtedy jest rozgałęziony od dołu i równy. Kupowanie wysokich grozi tym, że żywopłot będzie nierównomiernie zagęszczony. Ja mam taki z dużych i nie jestem zadowolona bo każdy egz. w swoją stronę i rozważam wywalenie go w ogóle.
Na opakowaniu masz napisane ile na 100m2, jednak ona ma wysokie pH więc musisz najpierw wiedzieć jakie pH ma gleba pod twoim trawnikiem. Jeśli kwaśna to dobrze, sypiesz żeby odkwasić. A jeśli zasadowe to nie sypiesz, lepiej będzie obornik, który lekko zakwasza.