Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:56, 15 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Sebek chyba się roztopiłeś od moczenia

Przez dłuższą chwilę roztapiałem tłuszcz biegając Ale dużo zaglądam do innych - tylko często się nie wpisuję Dzisiaj może ogarnę wątki tematyczne...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:54, 15 cze 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Oj dawno mnie tu nie było ale wszystko widziałam, storczyki też
Róże i Peonie i wiele innych pięknych roślin,pozdrawiam cieplutko

Storczyki chyba kwitną, bo chcą się przypomnieć, że chcą wody Również pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:52, 15 cze 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Piękne kolory

Dziękuję Sam nie wiem czy wolę, gdy kolorów na rabatach jest mnóstwo czy gdy wszystko się uspokaja latem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:50, 15 cze 2014

Do góry
Sebek witaj
Fotki piękne a mnie urzekła szałwia z przywrotnikiem - to połączenie zawsze sie sprawdza
Apropo grawitacji...też miałam podobnie..polazłam na stryszek pewnego budynku w poszukiwaniu skarbów do ogrodu ..i runęłam w połowie w dół...no bywa
Pozdrawiam cię niedzielnie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:19, 15 cze 2014

Do góry
Sebek chyba się roztopiłeś od moczenia
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:54, 14 cze 2014

Do góry
Sebek mam nadzieję, że będzie lepiej bo w tym przypadku nie jest to pewne

Ewo szczerze to robie na wyczucie, jakieś plany tam mam , ale wszystko wychodzi w praniu

Paweł dokłądnie po co się rozdrabniać na efekt po będzie trzeba troszke jeszcze poczekać a na taki planowany efekt to do przyszłego roku, bo na pewne cebulowe już za późno.

Aniu zobaczymy czy efekt 'po'będzie lepszy... mam taką cichą nadzieję
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:20, 14 cze 2014

Do góry
Kochamy demolki ogrodowe - bo potem może być już tylko lepiej
Lecę w kulki... 23:16, 14 cze 2014

Do góry
Zgłaszam protest!!! Fotki pliiis!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:13, 14 cze 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...albo do homo computus

W sumie racja
Jurajski Ogród 23:05, 14 cze 2014

Do góry
Widzę, że pogodę mamy tą samą - u mnie też dziś było kilka ulew... Trawnik kosiłem na raty Ale takich widoków jak Ty nie mam To wplatanie się ogrodu w las nieustannie mnie zachwyca - ale to już wiesz
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 22:59, 14 cze 2014

Do góry
Ozz napisał(a)
Sebek Toż to większość przyjechała z balkonu

Zatrwian mam wieloletni szt.3 - taki jeszcze z balkonu. Całkiem ładnie i dość długo kwitnie no i jest zimozielony. Ale jakby co to zawsze go mogę wynieść do szkoły na skalniak Tam wszystko się zmieści

Myślę, że pozbędę się ligustru, bo rośnie dość duży, a szaleńczo piękny nie jest. Nie do końca podoba mi się kolor liliowców - wygląda na to, że będą pomrańczowo-brązowe... też chyba pojadą na wycieczkę.

A ja myślałam, że mam teraz takie mnóstwo miejsca, że nie wiem co posadzić
Muszę to chyba sobie rozpisać na ,,szkielet" i zimozielone, oraz pory roku, bo nie ruszę dalej.

Podobają mi się róże, ale obawiam się, że przy tej ilości mrówek i mszyc to niewiele z nich sobie poradzi.

Twój balkon pobił wszystkie rekordy pojemności
Mrówki kiedyś się wyniosą - tylko syp im biały proszek - taki z Brosa, nie od dilera
Ligustr wyciepaj, nie warto marnować na niego miejsce... Liliowce kwitną może miesiąc jak są w dużej masie, więc je też bym posadził gdzie indziej - w ich miejsce posadź trawy, które na pewno Cię zachwycą
Ogród przy szeregówce urządziłbym całkiem inaczej , ale ja to ja Na pewno zainwestuj w ramy z bukszpanu dla rabat, bo wtedy mimo dużej ilości gatunków ogród będzie wyglądać na uporządkowany - one robią świetny efekt cały rok Zwłaszcza zimą i wczesną wiosną, w najgorszym okresie dla ogrodów.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:48, 14 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Berberysy z różą rzeczywiście konweniują niesamowicie Swoje The fairy podsadziłem żurawkami, ale chyba znów padną... Choć krewetek nie widzę...
Miłego ogrodniczkowania

Sebek moje żurawki z przechowalnika trafiły dzisiaj częściowo na rabaty. Na razie krewetk nie widzę... Zastanwaiam się czy przeobrażiły się w dorosłe osobniki czy padły od nicieni???
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:44, 14 cze 2014

Do góry
Agata - nie wiem w jakim stylu chcesz tą rabatę - pisałaś o nowoczesności, ale w Twoim ogrodzie taka rabata wyglądałaby na "przylepioną".

Nie wiem czy chcesz tam rabatę z samymi formami strzyżonymi, ale jeśli tak to piorunami (cóż za delikatność z mojej strony) zaznaczyłem co mi nie konweniuje

Na pewno te formy pienne po lewej, które tak blisko rosną trzeba rozsadzić.
Samotne cisy złączyłbym w jeden i prowadził je na stożek. Drugim wyjściem byłoby związanie ich, żeby nie były takie poczochrane
Nie wiem co rośnie nad stożkiem bukszpanowym - jeśli jest takie cały sezon to wysadziłbym to z stąd - jeśli ładne to ciąłbym na bardziej zwartą formę.

Jeśli chcesz nadać lekkości tej rabacie to posadź trawy - z wyższych między cisami Morning Light, Variegatus - a z niższych to na pewno carex Amazon Mist, Frosted Curls i Stipa tenuissima Zrobiłyby tutaj świetną robotę

Takie mam przemyślenia na odległość, ale w realu pewnie wymyśliłbym wszystko inaczej
Początki w Kruklandii 21:43, 14 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Może spróbuj na jakimś targu sprzedać a nóż nazbierasz na nowe rośliny

Już to proponowałam, miałyśmy razem się wybrać...
Juzia czekam tylko na hasło i lecimy na targ
Busa mam, jakby co...
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:24, 14 cze 2014

Do góry
Agata - siedzę nad projektem do pracy...o ogrodzie muszę zapomnieć.. i trochę szyby przetarłam by świat było widać.. ale tylko tu i tam..co gorsze Jak dzwoni telefon, to wybiegam i jedna ręką trzymam komórkę, a drugą skupię chwaściki . i układam misterne kupki tu i tam

Sebek - jak w maju to kwitł Ci liliowiec Flava czyli żółty, bo Stella zaczyna dopiero w czerwcu i to pod koniec..

Madżen - tak sobie chodzę po ogrodzie i czasami tej różnorodności to mam dość.. bo pstrokato, że hej.. a z drugiej strony.. zawsze coś sie dzieje ..

Danusia - Nostalgia piękna, ale w lewo mam piwonię i liliowce.. których nie mam gdzie dać... a wyrzucić szkoda I eM na słowo róża dostaje szczękościsku I tam jest przejście, a te kolczaste królowe sie rzucają na nas Ale jak przemebluję ten fragment, a mam w zamiarach na przyszłość , to może i tak zrobię Mam kupę miejsc które muszę jeszcze uporzadkować... na razie chodzę i obserwuję z czym mogę sie rozstać bez bólu Ale wszystkie sugestie są bardzo miło widziane.. bo nawet jak teraz nie wprowadzę w czyn..to na pewno w przyszłości.. Wiem jedno.. róza albo soliter, albo szpaler jednakowych.. bo każda inna już mi wprowadza zgrzyt.. Mam boniki i jedną na końcu Pastellę... denerwuje mnie tak, że najchętniej już dziś bym ja przekopała... No właśnie .. tylko gdzie

Kasya - liliowce możesz dzielić cały sezon, ale poczekaj, aż przekwitnie, rozrośnie sie do sierpnia, września.. będzie więcej sadzonek, a i kwitnienia nie zmarnujesz

Syla - orliki się same rozsiewają i to na duże odległości.. wieć wszytko możliwe, ptaki mogą przenosić nasiona , mrówki.. ja mam w tak dziwnych miescach... jak werbenę, naparstnice.. same niespodzianki Jutro idę kopać niespodzianki dla zamawiających..

Ciocia Gosia - ja Cię za sprawozdania to chyba muszę wycałować osobiście.. jesteś niemożliwa.. i jak Cię nie kochać Zaraz zwiewam do żelazka, bo jakos od kilku miesiećy nie mogę sie z nim zaprzyjażnić, a sterta taka, że aż sie dziwię skąd mam tyle ubrań, pościeli i innych rzeczy, że mi nie brakuje niczego.. Niestety goście mi przyjeżdżają.. i muss przynajmniej pościel...

Mariola - u koleżanki powstałą rabata "z odpadów z mego ogrodu" i tego co tam było..czyli same bohaterskie egzemplarze.. a przy okazji trochę walczyłyśmy z wycinkę niepotrzebnych chaszczy.. i dzięki temu mam dwa piękne obrazki..
Pana i Panią Strachy na wróble.. aż sie gęba śmieje do nich.. eM sobie kpi, że skończyło sie powiększanie rabat.. zacznie sie dobudowywanie ścian by mieć gdzie to powiesić .. malkontent . Foto nei pokazę, bo mi jeszcze kartę zakosił z komputera.. bo fotografował ptaki.. Po kartę nie pójdę, bo przecież ja prasuję.. aż pot leci z czoła

Jagódko - jesteś bardzo sumienna kobieta ... podziwiam.. i skrupulatna... ale zaskoczę Cię.. trojeść mam MOja już w pąkach a twoja pokazałą kolor.. masz jednak cieplej.

Przesadzany w maju Rysiu czyli TamaRyszek... żyje....ma nowe przyrosty... zajadłą bestyja, dawałam mu 5% szans na przeżycie... a powojnik bylinowy już jest metr ponad pergolą.. wściekł sie i Rysia mi zadusi..

MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 20:12, 14 cze 2014

Do góry
Sebek Toż to większość przyjechała z balkonu

Zatrwian mam wieloletni szt.3 - taki jeszcze z balkonu. Całkiem ładnie i dość długo kwitnie no i jest zimozielony. Ale jakby co to zawsze go mogę wynieść do szkoły na skalniak Tam wszystko się zmieści

Myślę, że pozbędę się ligustru, bo rośnie dość duży, a szaleńczo piękny nie jest. Nie do końca podoba mi się kolor liliowców - wygląda na to, że będą pomrańczowo-brązowe... też chyba pojadą na wycieczkę.

A ja myślałam, że mam teraz takie mnóstwo miejsca, że nie wiem co posadzić
Muszę to chyba sobie rozpisać na ,,szkielet" i zimozielone, oraz pory roku, bo nie ruszę dalej.

Podobają mi się róże, ale obawiam się, że przy tej ilości mrówek i mszyc to niewiele z nich sobie poradzi.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:09, 14 cze 2014

Do góry
Za chwilę Was poodwiedzam, tylko doprowadze się ze stanu homo ogrodnicusa do homo sapiens
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 20:07, 14 cze 2014

Do góry
Kilnij mnie, ale nie wiem czy Ci mam coś podsunac czy odradzic? Na pewno na zatrwian nie warto marnować miejsca, on jest dobry na suszone bukiety... Tylko mnie zastanawia jak chcesz to wszystko tam upchnac???
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:18, 14 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Róże boskie - i ta lawendaaaa!!! Niesamowicie wygląda
twz mi sie podobają i bede miała wiecej, zamówiłam w tygodniu i bedą wysyłać w poniedziałek
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:06, 14 cze 2014

Do góry
Sebek, sprawy zaszły już za daleko... tzn do roślin Wpadaj pokrytykować, okazuje się, że roślin które ,,chcę" jest mniej niż tych które posiadam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies