Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

agata19762 20:05, 14 cze 2014

aaaaaaaach i oooooooooch .....
pewnie działasz w ogrodzie ...ja właśnie wróciłam
pomiędzy deszczami coś zmajstrowałam
butterfly 21:12, 14 cze 2014

Aniu, zakwitła mi jeżówka od ciebie
Mala_Mi 21:24, 14 cze 2014

Agata - siedzę nad projektem do pracy...o ogrodzie muszę zapomnieć.. i trochę szyby przetarłam by świat było widać.. ale tylko tu i tam..co gorsze Jak dzwoni telefon, to wybiegam i jedna ręką trzymam komórkę, a drugą skupię chwaściki . i układam misterne kupki tu i tam

Sebek - jak w maju to kwitł Ci liliowiec Flava czyli żółty, bo Stella zaczyna dopiero w czerwcu i to pod koniec..

Madżen - tak sobie chodzę po ogrodzie i czasami tej różnorodności to mam dość.. bo pstrokato, że hej.. a z drugiej strony.. zawsze coś sie dzieje ..

Danusia - Nostalgia piękna, ale w lewo mam piwonię i liliowce.. których nie mam gdzie dać... a wyrzucić szkoda I eM na słowo róża dostaje szczękościsku I tam jest przejście, a te kolczaste królowe sie rzucają na nas Ale jak przemebluję ten fragment, a mam w zamiarach na przyszłość , to może i tak zrobię Mam kupę miejsc które muszę jeszcze uporzadkować... na razie chodzę i obserwuję z czym mogę sie rozstać bez bólu Ale wszystkie sugestie są bardzo miło widziane.. bo nawet jak teraz nie wprowadzę w czyn..to na pewno w przyszłości.. Wiem jedno.. róza albo soliter, albo szpaler jednakowych.. bo każda inna już mi wprowadza zgrzyt.. Mam boniki i jedną na końcu Pastellę... denerwuje mnie tak, że najchętniej już dziś bym ja przekopała... No właśnie .. tylko gdzie

Kasya - liliowce możesz dzielić cały sezon, ale poczekaj, aż przekwitnie, rozrośnie sie do sierpnia, września.. będzie więcej sadzonek, a i kwitnienia nie zmarnujesz

Syla - orliki się same rozsiewają i to na duże odległości.. wieć wszytko możliwe, ptaki mogą przenosić nasiona , mrówki.. ja mam w tak dziwnych miescach... jak werbenę, naparstnice.. same niespodzianki Jutro idę kopać niespodzianki dla zamawiających..

Ciocia Gosia - ja Cię za sprawozdania to chyba muszę wycałować osobiście.. jesteś niemożliwa.. i jak Cię nie kochać Zaraz zwiewam do żelazka, bo jakos od kilku miesiećy nie mogę sie z nim zaprzyjażnić, a sterta taka, że aż sie dziwię skąd mam tyle ubrań, pościeli i innych rzeczy, że mi nie brakuje niczego.. Niestety goście mi przyjeżdżają.. i muss przynajmniej pościel...

Mariola - u koleżanki powstałą rabata "z odpadów z mego ogrodu" i tego co tam było..czyli same bohaterskie egzemplarze.. a przy okazji trochę walczyłyśmy z wycinkę niepotrzebnych chaszczy.. i dzięki temu mam dwa piękne obrazki..
Pana i Panią Strachy na wróble.. aż sie gęba śmieje do nich.. eM sobie kpi, że skończyło sie powiększanie rabat.. zacznie sie dobudowywanie ścian by mieć gdzie to powiesić .. malkontent . Foto nei pokazę, bo mi jeszcze kartę zakosił z komputera.. bo fotografował ptaki.. Po kartę nie pójdę, bo przecież ja prasuję.. aż pot leci z czoła

Jagódko - jesteś bardzo sumienna kobieta ... podziwiam.. i skrupulatna... ale zaskoczę Cię.. trojeść mam MOja już w pąkach a twoja pokazałą kolor.. masz jednak cieplej.

Przesadzany w maju Rysiu czyli TamaRyszek... żyje....ma nowe przyrosty... zajadłą bestyja, dawałam mu 5% szans na przeżycie... a powojnik bylinowy już jest metr ponad pergolą.. wściekł sie i Rysia mi zadusi..

olaw 21:33, 14 cze 2014

W takim tempie przybywają strony że nawet ja wyrabiam być na bierząco i jeszcze coś skrobnąć

A u mnie padało ale dalej sucho...a przydało by się więcej

wypowiedziałam wojnę komarom i zakupiłam oprysk brosa na komary na zewnątrz... chcą nas zjeść żywcem ale już nie długo

agata19762 21:37, 14 cze 2014

Ania telepatia z tymi oknami czy cooo ???
mnie tak nosiło dzisiaj,
że w przerwach między deszczami umyłam okna w kuchni...
od razu świat widać

i meble w kuchni prontem przeczyściłam
Jag_58 21:42, 14 cze 2014

Anek moze Ty mi pomożesz ,czy słyszałaś aby perukowiec nie miał peruczek ??? mam perukowca co najmniej z 10 lat i urósł na potęgę ,kwitnie a peruczek nie ma samiec jakiś czy cóś.Buziole jakbyś bliżej mieszkała to bym cię wyręczyła z prasowanie bo okna wyobraź sobie ze też dzisiaj w salonie umyłam bo świa wygladał przez nie dziwnie szaro
eliza3 21:45, 14 cze 2014

Co do powojnika bylinowego, właśnie odnalazłam zapomnianą torebkę nasion... Chyba już za późno , aby siać...

Pozdrawiam i życzę udanej niedzieli.
Mala_Mi 22:06, 14 cze 2014

Ryska - planować można też na forum Nawet w istniejących ogrodach planujemy, planujemy.... a wszytko po to by nie prasować

Ela - cudne to kwestia gustu Miałam stelle posadzone w kępę wielką, ale sznureczek jest fajniejszy

Renia - chochla też może odmówić współpracy... jak wszytok.. nawet żelazne rosłiny czasmi powiedzą KAPUT.. i pójdą w sina dal.

Łukasz - Nostalgia ma jedna zaletę.. to chyba jedyna róża która sie wogle nie pokłada i nei wymaga podpór.. z tych co mam.. i z tych wyższych..moja ma ok. 1,5m

Mala_Mi 22:14, 14 cze 2014

Eliza - ja woje powojniki kupowałam już jako sadzonki, na nasionach sie nie znam

Jagoda - słyszałam, a raczej doczytałam, że perukowce potrafią być łyse.. dlatego należy kupować takeigo co ma tendencje być "owłosionym"

Agata - muchy robią tak na szybach, że szlag trafia... a eMuś z łapka na muchy dopełnia reszty.. brudne szyby to u mnie normalka, bez firanek i duże szyby... zawsze widać brud.. ale te muchy... już denerwują..

Ola- my kupiliśmy jakiś środek ekologiczny na komary.. jak przestanie padać to tez pryskamy.. bo zjedzą.. a wczoraj załapałam kleszcza.. nie cierpię leszczyny...zawsze tam siedzą potfory... po omacku sama sobie drania wydarłam.. trening na psie sie przydał..

Ot i z 5 minut wyszła godzina... uciekam..
Mala_Mi 23:42, 14 cze 2014

Richie napisał(a)