Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowo zakręcona. 21:34, 16 sie 2018

Do góry
Dziś jeszcze eM wkopał rurę, żeby zbierać deszczówkę, okazało się, że ziemia tam gdzie ma być rabata, to po prostu masakra, trzeba wybrać i wymienić na tą z pola i pomieszać z dobrociami. No i tym sposobem nijak nie można roboty przyspieszyć

Jakość słaba, bo już mrok był i ręce po kopaniu się trzęsły

Mamy też fundamenty pod donicę:

Może uda się w tym roku wsadzić tuje z tej strony, co na początku odchwaszczaliśmy
Moja działka na Dębowym Lesie 21:30, 16 sie 2018

Do góry

Werbena, od Danusi.
Jedyna jaką mam.Muszę zebrać nasionka i wysiać ją na wiosnę ?
Ogród bez roweru 21:30, 16 sie 2018

Do góry
Tak się kiedyś robiło. Kopało się dół, wsypywało zbędne rzeczy i przysypywało. Co to przeszkadza, przecież nie widać .
Trochę fotek dla osób o mocnych nerwach.

Ogrodowo zakręcona. 21:29, 16 sie 2018

Do góry
Dziewczyny!

Dużo było planów, chęci jeszcze więcej, ale ochłonęłam trochę. Do zimy przygotowujemy ziemię tak, aby przynajmniej z przodu było wymieszane ze wszystkim. Cały czas wyhakuję to, co rośnie w tzw. międzyczasie. Dzisiaj wreszcie przyjechał kompost

Przemyśleliśmy sprawę, dużo tematów ,,wychodzi" po drodze. Jednak nie będziemy się spieszyć, niech się ziemia spokojnie uleży, zrobimy obwódki rabat na spokojnie, placyk pod stół ogrodowy. Zimą zaplanuję co i gdzie, a trawę rozłoży się na wiosnę.

Jutro przywozimy obornik, mączka czeka, piasek będzie na telefon, żeby tylko szybciej szło wybieranie korzeni i kamieni

Teraz wygląda to mniej więcej tak:

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:23, 16 sie 2018

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:23, 16 sie 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Dorciu buxiaki śle ale u Ciebie pięknie pachnąco.ciekawa jwstęp jsk Ci iposzły prace z nową rabata zadowolona jesteś?
O jak miło, że wpadłaś do mnie i na dodatek pamiętasz, że miałam zmieniać jedną rabatkę. Zmian trochę poszło, ale to jeszcze nie jest to czego oczekuję. Nie mam zdjęcia całej rabatki, ale w najbliższym czasie zrobię. U mnie jest piaszczysta gleba, więc ja mogę przesadzać tylko wczesną wiosną, albo jesienią. Wszędzie widać tę moją pazerność na rośliny, nie trzymam się planu i to mnie gubi.
Pierwsze dwa zdjęcia to ta rabatka.

Moja działka na Dębowym Lesie 21:18, 16 sie 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dużo kolorków u Ciebie, u mnie pomimo przelatujących deszczy kwiatki jakieś takie spełznięte. Jedynie moja faworytka Garden of roses kwitnie pięknie.

Jakoś trzymają się roślinki.
Janda hortensja z dw och klapniętych odżyła.a duda niestety nie.
Widzialam twoją Garden of roses piękna

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 21:17, 16 sie 2018

Do góry

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:08, 16 sie 2018

Do góry
Dzisiaj wybraliśmy się na krótką wycieczkę do Pęchcina. Planowaliśmy ten wyjazd na sobotę, ale z powodu problemów zdrowotnych suni nie mogliśmy przyjechać na spotkanie Ogrodowiska.
Zachwyciłam się kipiącym życiem stawem i kwitnącymi nenufarami.
Super że trafiliśmy na ich porę kwitnienia

Moja działka na Dębowym Lesie 21:01, 16 sie 2018

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Albo do gruntu albo do piwnicy. Myślę że ta druga opcja będzie szybsza.

Mam nadzieję,że się uda.Będę pytać [potem jak przetrwały.

róża The Fairy w ponownym kwi8tnieniu

Migawki z ogródka 20:46, 16 sie 2018

Do góry

Bardzo mi się spodobało to połączenie kolorów i kwiatostanów
...uDany ogród 20:43, 16 sie 2018

Do góry
Zachód słońca był piękny dzisiaj, chciałabym móc codziennie oglądać takie obrazy z okna, to byłoby spełnienie moich marzeń

Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:40, 16 sie 2018

Do góry
Kupiłam dziś w B. trochę tulipanowych cebulek - same Exotic Emperor . To tulipany, które skradły moje serce tej wiosny. Innych chyba nie będę kupować, chyba że któraś z Was mogłaby mi polecić równie piękne ale w ciemnym różu/fuksji. Ale póki co postanowiłam sobie, że z tulipanów posadzę tylko EE a poza nimi kupię tylko czosnki. Ciekawe czy wytrwam w swoim postanowieniu .

Poza tym popołudniami dłubię sobie powolutku. Skończyłam wreszcie przeróbkę rabaty za domem i pojałowcowej. Fot nie zdążyłam zrobić, kilka tylko cyknełam późnym wieczorem, może jutro uda mi się zrobić więcej...

...uDany ogród 20:38, 16 sie 2018

Do góry
Byłam dzisiaj zrobić obchód ogrodu i musze przyznać że susza dała mu popalić...
Musze jutro solidnie podlać cały ogród, nie robiłam tego do tej pory ani razu ale teraz mnie to nie minie. Obwiędło wszystko. Najbardziej cierpią młode kaliny i hortensje.
Staw wysechł do połowy i wygląda to bardzo źle, ale taki mamy klimat...
Jutro też czeka mnie koszenie i musze posprzątać całość, bo jakiś nieład panuje.

Zieleń jakaś wyblakła ...
Do raju daleko - u Ewy 20:33, 16 sie 2018

Do góry
Trochę fotek z ogrodu

Moja ostoja 20:33, 16 sie 2018

Do góry
Adela napisał(a)
Moja rachityczna pnąca Giardina
Dla porównania - pierwsze wiosenne kwitnienie i obecny stan

Widzę u siebie co Eden Rose wyprawia jak dałam pod krzak obornik kompostowany po pierwszym kwitnieniu. Róże są żarłoczne Twojej też przydałby się taki zastrzyk.
Macham
Dwa ogrody 20:24, 16 sie 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Reniu, pięknie dziękuję za tyle miłych słów. Wiesz zapewne, że taki wpis dodaje skrzydeł? Robisz piękne zdjęcia, tym bardziej takie zdanie cieszy.
Co do talentu i takich tam, to rzecz względna, zależy co się komu podoba, ale jedno wiem, że nadajemy na tych samych falach
Moje ostrogowce w tym roku mizerniejsze niż w ubiegłym, nawozu nie widziały, więc to chyba nie przenawożenie.

Specjalnie dla Ciebie

Bajeczne, dziękuję
Do mnie trafiasz z całym dobytkiem idealnie. Dlatego chwalę i się uczę od Ciebie, podpytuję. Tak, to te same fale.

Widzę, że Ania też tu trafiła i znalazła wspólny mianownik

Migawki z ogródka 20:24, 16 sie 2018

Do góry
Nie wiem, czy tak powinno wyglądać zdrowe miejsce szczepienia. Miałam dziś wsadzić tę różę do ziemi, ale chyba poczekam na Wasze opinie. Dodatkowo wydaje się jakieś takie miękkie.
Do raju daleko - u Ewy 20:18, 16 sie 2018

Do góry
Podczas wizyty u Gosi kupiłam 2 hortensje Limelight na pniu. Potem w domu po postawieniu ich przy tujach żałowałam, że nie 3 W tym miejscu by pasowały.

Ostatecznie posadziliśmy je w miejscu, które wcześniej zaplanowaliśmy - za magnolią a przed tujami. Myślę, że pięknie się prezentują.

Wykonanie źródełka z kamienia 19:53, 16 sie 2018

Do góry
Po zmianach. ...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies