Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wśród brzóz i dębów

Wśród brzóz i dębów

greg66 20:19, 26 wrz 2018

Brzozy rewelacyjne, lubię czasami je dotknąć i wtedy czuję jak one żyją
Jutro zrobię zdjęcia swoim to pokażę.
Doranma 21:03, 26 wrz 2018

Dopiero stopniowo poznaję Twój ogród, ale jestem zachwycona ☺ Zdjęcia sliczne. Brzozy kocham niezmiennie od dzieciństwa. Marzę by choć jedną o bielutkiej korze, a jeszcze lepiej dwie posadzić razem u siebie, ale wciąż nie widzę dla nich odpowiedniego miejsca
Pozdrawiam serdecznie☺
Doranma 21:46, 26 wrz 2018

Basiu, odpisując na Twoją propozycję- chętnie spróbuje uprawy tej kocimietki z Twoich nasionek. Co prawda kocimietki nie lubią mieć zbyt mokro w nogach, ale postaram się znaleźć jej miejsce z bardziej przepuszczalna glebą. Przeczytałam, że może dochodzić nawet do 150 cm wysokości, podoba mi się ☺
marba 22:29, 26 wrz 2018

Grzesiu, Dorotko, ja też kocham brzozy, one mają w sobie dobrą energię. No i nawet zimą, w bezlistnym stanie nadal są piękne. Ale w małym ogrodzie problemem mogą być opadające na rabaty i zaśmiecające liście. U mnie nic pod nimi nie rośnie, więc nie jest to tak uciążliwe. Myślę, że do mniejszych ogrodów lepiej nadają się te szczepione na pniu, albo odmiany, które nie osiągają takich wielkich rozmiarów.

Dorotko, dziękuję za miłe słowa, takie wpisy uskrzdlają do pracy nad ogrodem.
Nasionka chętnie wyślę, podaj mi tylko adres na priv.

Mój ostatni nabytek: sosenka o mięciutkich igłach w limonkowym kolorze. Niestety, nieopisana, nie wiem co to za odmiana, ale mimo to nie mogłam się jej oprzeć.

AgataM 22:38, 26 wrz 2018

Ależ u Ciebie jest klimat... Brzozy cudne.Wąwozik z mostkiem stał się ozdobą i koniecznym elementem Twojego pięknego ogrodzie.
Pozdrawiam
jolanka 08:17, 27 wrz 2018

Ale śliczna ta sosna, ciekawe jak duża będzie rosła.
Basilikum 08:37, 27 wrz 2018

marba napisał(a)

Mój ostatni nabytek: sosenka o mięciutkich igłach w limonkowym kolorze. Niestety, nieopisana, nie wiem co to za odmiana, ale mimo to nie mogłam się jej oprzeć.

a moze to sosna biala hmm ja taka mam i wyglada podobnie
anabuko1 08:54, 27 wrz 2018

marba napisał(a)
Aniu, ochłodziło się mocno, pewnie jak u wszystkich. U nas nad ranem musiał być przymrozek, bo niektóre roślinki padły.

Niestety u wszystkich się bardzo ochłodziło.Inna jesień
Ładne te fotki.Kobea imponująca, przecudna. pięknie, bogato ukwiecona.
Dawno jej nie sadziłam.
I uczep jaki ladny, radosny nic sobie nie robi z zimna
daszum 14:53, 27 wrz 2018

Brzozy cudowne!!!W ogóle śliczne widoczki u Ciebie.
Takie brzozy chciałabym codziennie oglądać. Posadziłam u siebie dwie zwykłe i dwie doorenbos. One rosną a ja czekam.

U mnie wczoraj rano był przymrozek. Na trójkąciku frontowym hortensje VF już zbrązowiały. Na innych rabatach nie widzę skutków mrozu.
Gosialuk 15:37, 27 wrz 2018

marba napisał(a)

Basiu czy ja też mogę się uśmiechnąć o nasiona kocimiętki kubańśkiej.
Jeszcze raz oglądałam twój ogród w słońcu. Podoba mi się ta trawiasta rabata po łuku. Czy wyższe trawy też tam posadzisz?