Masz rację to są u mnie żelazne pozycje. Wiosną na pierwszym miejscu prac ogrodowych jest dzielenie traw. To będzie ciężka praca ale muszę zapełniać ogród tym co się najlepiej sprawdza. Delikatne kwiatki to tylko może być mały dodatek jednoroczny widzę, że byliny prędzej dadzą radę.
Udało mi się wyhodować z jednego nasionka molinię ale czy przezimuje??? Iczy to na pewno jest molinia bo coś widzę że idzie na szerokość i nie wiem czy nie będzie jakaś rozłogowa trawa.
Widzisz, w tym roku zobaczyłam u Hortensjady jej sposób cięcia, od początku krzewu, że tak to określę łodyg w poziomie i bardzo mi się podobają jej hortensje bo są pełne od dołu do góry.
A u mnie od początku łodygi były w pionie i je tylko z wysokości przycinałam. Nie wiem czy Ci to wystarczy. Poza tym odmiana się nie pokłada, podobnie jak Phantom.
Dla odmiany sesleria jesienna, nadaje się wiosną do dzielenia
Ogród obejrzany po pierwszej części urlopu... Niestety widać że kilka drzew mi choruje i trzeba zacząć leczenie...
Oczar ma przypalone liście
Nie jest też dobrze z judaszowcem, taki anemiczny - to przez słonce?
Ale ogólnie jest fajnie Sąsiadka codziennie lała przez 1,5 g. wody. Uff będzie niezły rachunek - ale warto dla takiej kondycji roślin!
Donice sama będę malować Na razie spójność koloru łapię -. Niebieski mi tu gra do leżaczków, wnętrza jakuzzi i... nastroju
Po urlopie za dach się wezmę i wtedy go przeniosę...
Perukowiec był rośliną o strategicznym znaczeniu, trudno będzie te stratę nadrobic, najgorsze że to nie koniec chyba jeszcze... Trochę go zostało ale pewnie do następnego roku