Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 09:10, 15 cze 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Witaj Kasiu. Ogród z lustrem jest moją inspiracją i ogród Any-art. Oba wątki przeczytałam od deski do deski. To istna instrukcja obsługi ogrodu. Oba ogrody sącudowne.

Ogród Any-Art to chyba w ogóle hicior ogrodowiskowy pomijając oczywiście wszystkie Danusiowe realizacje! Też przeczytałam cały wątek, zapisując sobie różne informacje, których kochana Ania/Aneta nie skąpiła.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 09:04, 15 cze 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kamilko, dziękuję za informację na pv. Danusia mi wysłała informację o swoim oczku. Nie do przeskoczenia dla mnie. Więc artykuły o wodzie w ogrodzie przydadzą się. Pozdrawiam i czekam na rozwój akcji, tzn. na początki twojego ogrodu z projektem Danusi.

nie ma sprawy ja też czekam - na projekt, na rozwój akcji, na przypływ gotówki, na wolne chwile itp, itd. Ale czas tak szybko leci, że "zaraz" będziemy oglądać porównania
W ogródku Iwony 21:31, 14 cze 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
No tak, a u mnie ani róże, ani hortensje, ani lilie jeszcze nie kwitną. Wszystko w pączkach.

Ty też się doczekasz kwiatów, wystarczy kilka dni ze słońcem. Ostatnio mam mniej czasu na ogród ale codziennie sprawdzam co nowego zakwitło. Cieszy każdy kwiatek.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 20:59, 14 cze 2014

Do góry
Kamilko, dziękuję za informację na pv. Danusia mi wysłała informację o swoim oczku. Nie do przeskoczenia dla mnie. Więc artykuły o wodzie w ogrodzie przydadzą się. Pozdrawiam i czekam na rozwój akcji, tzn. na początki twojego ogrodu z projektem Danusi.
Rododendronowy ogród II. 20:55, 14 cze 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
No tak, wszędzie róże, róże, róże... a ja mam dwie, które w zeszłym roku dostałam od mojego M - czerwone oczywiście i jeszcze w pąkach. Nie mogę się doczekać, kiedy pokażą swoje kwiatki. Lawenda przy nich już zakwitła i stokrotki i bratki jeszcze kwitną, a róża niet ...

Zakwitną i róże tym bardziej ze są od męza. Iwonko musisz miec ładnie jak piszesz że tyle roślin kwitnie , muszę Cie odwiedzic. Na razie pozdrawiam.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:55, 14 cze 2014

Do góry
Proszę bardzo, niech częściej robi się miło, a co tam ... zasługujesz
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:54, 14 cze 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Powalające fotki i cudowne róże. Szczęka mi spadła.
Co to za róża? Czy w rzeczywistości ma taki pudrowy kolor? Piękna i na tle tej zieleni...i żurawek kwitnących. A pamiętasz Ana, jak na początku wątku obcinałaś kwiatki żurawkom,aby nie były takie poczochrane? Chyba styl Ci się zmienił.
ona
Ashropshire Lad róża angielska znajdziesz ja pierwsza na liście róż angielskich w rosarium. W tym roku mocno poszalala, urosła i ma dużo pąków . Pewnie ze pamietam, ale zawsze stosuje zasadę ze tylko krowa zdania nie zmienia
Tutaj trzeba przyznać ze kwiatostany Żurawski bardzo konweniuja z zielenią cisa i różą
Zakątek z fioletową ławeczką 20:46, 14 cze 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

A to żółte to nachyłek,teraz mi się przypomniało ,jeśli ci się nie podoba wyrzuć.

Mam takie kwiatki w ogródku, dostałam rok temu od sąsiadki, tylko nie wiedziałam, że to nachyłek.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:45, 14 cze 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

W tytule jest wygrana walka z ugorem... i właściwie ten tytuł przyciągnął mnie do Any ogrodu. A potem przeczytałam cały watek. I dopiero potem się zapisałam na forum, aby móc skomentować i mnóstwo zdjęć z tej wygranej walki zapisywałam na telefonie. Noszę ze sobą w albumie ulubione, i proszę się nie śmiać. Jak ktoś mi wmawia, że ma piękny ogród, choć na to nie wygląda, ja wyciągam telefon i pokazuję zdjęcia Any ogrodu. Dziś byłamw3 mieście, wpadłam do centrum ogrodniczego. Sprzedawca chciał mi wcisnąć jakąś hortensję, której nazwy nie znałam, to ja wyciągnęłam telefon i pokazałam mu limki w ogrodzie Any, że takie chcę, i kilka w szpalerze, Nie chcę innych, a tych nie było...
aż mi sie głupio zrobiło a za chwile miło... Dziękuje
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:11, 14 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Wczoraj zrobiłam kilka zdjeć

Powalające fotki i cudowne róże. Szczęka mi spadła.
Co to za róża? Czy w rzeczywistości ma taki pudrowy kolor? Piękna i na tle tej zieleni...i żurawek kwitnących. A pamiętasz Ana, jak na początku wątku obcinałaś kwiatki żurawkom,aby nie były takie poczochrane? Chyba styl Ci się zmienił.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:06, 14 cze 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
I ja jestem zdania że powinnaś zmienić nazwę wątku
Ugór może i był ,ale teraz jest przecudowny ogród i proszę go nazwą nie obrażać !

Pokaz zawijaskową z dalszej perspektywy

W tytule jest wygrana walka z ugorem... i właściwie ten tytuł przyciągnął mnie do Any ogrodu. A potem przeczytałam cały watek. I dopiero potem się zapisałam na forum, aby móc skomentować i mnóstwo zdjęć z tej wygranej walki zapisywałam na telefonie. Noszę ze sobą w albumie ulubione, i proszę się nie śmiać. Jak ktoś mi wmawia, że ma piękny ogród, choć na to nie wygląda, ja wyciągam telefon i pokazuję zdjęcia Any ogrodu. Dziś byłamw3 mieście, wpadłam do centrum ogrodniczego. Sprzedawca chciał mi wcisnąć jakąś hortensję, której nazwy nie znałam, to ja wyciągnęłam telefon i pokazałam mu limki w ogrodzie Any, że takie chcę, i kilka w szpalerze, Nie chcę innych, a tych nie było...
W ogródku Iwony 19:59, 14 cze 2014

Do góry
No tak, a u mnie ani róże, ani hortensje, ani lilie jeszcze nie kwitną. Wszystko w pączkach.
Rododendronowy ogród II. 19:56, 14 cze 2014

Do góry
No tak, wszędzie róże, róże, róże... a ja mam dwie, które w zeszłym roku dostałam od mojego M - czerwone oczywiście i jeszcze w pąkach. Nie mogę się doczekać, kiedy pokażą swoje kwiatki. Lawenda przy nich już zakwitła i stokrotki i bratki jeszcze kwitną, a róża niet ...
Ogródek Iwony 19:45, 14 cze 2014

Do góry
Kiedy pracowałam, mój kochany M nagrywał filmik, a potem zrobił fotkę ... żeby nie było, widać kto robi w ogródku ...
Ogródek Iwony 19:32, 14 cze 2014

Do góry
A tu widok z ganku przed domem:
Ogródek Iwony 19:26, 14 cze 2014

Do góry
Dziękuję bardzo Ewuniu. Zastanawiałam się, czy się nie pozbyć żółtego z rabatek, ale chyba to wygląda dobrze z niebieskim i fioletem ...
Ogródek Iwony 19:14, 14 cze 2014

Do góry
A to jeszcze z dzisiejszego wieczoru:

Róże jeszcze mają pączki, a bodziszki jeszcze u mnie nie zakwitły. Opóźnienie...
Ogródek Iwony 19:09, 14 cze 2014

Do góry
Dziś zdjęliśmy obwódkę betonową przy pierwszej rabatce. Nie kostka była problemem, ale masa betonu z piaskiem znajdująca się pod, a kostki i tak były luźne. Na dodatek utrapieniem było wrastanie trawy między kostkę.
PRZED:

PO:

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:46, 14 cze 2014

Do góry
Danusiu, dziękuję za odpowiedź, muszę poszukać alternatywy.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:48, 14 cze 2014

Do góry
Iwk4 - odpowiedziałam na pw.

Dziękuję za odwiedzinki wszystkim życzliwym
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies