Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Iwk4 19:56, 14 cze 2014

No tak, wszędzie róże, róże, róże... a ja mam dwie, które w zeszłym roku dostałam od mojego M - czerwone oczywiście i jeszcze w pąkach. Nie mogę się doczekać, kiedy pokażą swoje kwiatki. Lawenda przy nich już zakwitła i stokrotki i bratki jeszcze kwitną, a róża niet ...
Luiza 20:18, 14 cze 2014

Bożenko.Całe wspomnienia Mai z 500-set odcinków były rano w tvn na tle Twojego ogrodu. Myślę, że nieprzypadkowo właśnie Twój wybrała.....Pozdrawiam.
Bogdzia 20:53, 14 cze 2014

Luiza napisał(a)
Bożenko.Całe wspomnienia Mai z 500-set odcinków były rano w tvn na tle Twojego ogrodu. Myślę, że nieprzypadkowo właśnie Twój wybrała.....Pozdrawiam.

Kasiu co Ty mówisz??? Jutro ma byc 500 odcinek , dzis też miała byc Maja , wiem ale nie oglądałam bo nie wiedziałam o której , napisz cos wiecej co to było. Na tle mojego ogrodu , cale wspomnienia??? Ty nie żartujesz???
Bogdzia 20:55, 14 cze 2014

Iwk4 napisał(a)
No tak, wszędzie róże, róże, róże... a ja mam dwie, które w zeszłym roku dostałam od mojego M - czerwone oczywiście i jeszcze w pąkach. Nie mogę się doczekać, kiedy pokażą swoje kwiatki. Lawenda przy nich już zakwitła i stokrotki i bratki jeszcze kwitną, a róża niet ...

Zakwitną i róże tym bardziej ze są od męza. Iwonko musisz miec ładnie jak piszesz że tyle roślin kwitnie , muszę Cie odwiedzic. Na razie pozdrawiam.
Bogdzia 20:59, 14 cze 2014

bogumila_bienko napisał(a)
...ślicznie zakwitły,bardzo ciekawe nowe odmiany...nie widzę tego "byle jak",są wysokie i dorodne.Lubię je także ze względu na ciekawy kształt liści.

Bogusiu w porównaniu z innymi latami jest kiepsko ale to mocne rośliny , mam nadziejeze znów będą piękne. Na razie ciesze sie tymi nowymi , glównie czerwonymi , jak urosna wieksze też beda cudne.

Bogdzia 20:59, 14 cze 2014

Napia napisał(a)

Dziękuję! Zrobię na pewno Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego popołudnia

Miłej niedzieli.
Bogdzia 21:03, 14 cze 2014

alinak napisał(a)

Bożenka ty też masz te dość powszechną chorobę?.....różyca się zwie w moim żargonie .....u mnie różyca już tak zaawansowana , że chodzę ci ja z doniczką różyczkową kiedyś i za nic jej miejsca znaleźć nie mogę a rugosa od Ewki pszczółki do tej pory sobie rośnie nie tam gdzie powinna bo miejsca brak . ...ale znajdzie się ....
w tamtym roku kupiłam Eden Rose 85 - jest obłędna

Moja Edenka ma trzy lata i pięknie kwitnie a druga mam od jesieni i też ma mnóstwo pąków jednak najulubieńszą w moim ogrodzie jest róża okrywowa która dopiero zaczyna kwitnąc

Luiza 21:35, 14 cze 2014

Bożenko. Rano przy śniadaniu włączyliśmy "dzień dobry tvn" i wyszłam na chwilę, a M woła , żebym przyszła bo będzie Maja. Opowiadała( około 9,15) o tych 10 latach kręcenia programu, o poznanych ludziach itd., a z tyłu tłem było nagranie z Twojego ogródu, kilka razy w kółko. Min jak siedzicie na oknie , wychodzicie do ogrodu, siedzicie na ławce, azalie pod oknem, ogród jesienią i cały czas w kółko powtarzane kilkanaście minut. Było cudnie.
Bogdzia 21:40, 14 cze 2014

Luiza napisał(a)
Bożenko. Rano przy śniadaniu włączyliśmy "dzień dobry tvn" i wyszłam na chwilę, a M woła , żebym przyszła bo będzie Maja. Opowiadała( około 9,15) o tych 10 latach kręcenia programu, o poznanych ludziach itd., a z tyłu tłem było nagranie z Twojego ogródu, kilka razy w kółko. Min jak siedzicie na oknie , wychodzicie do ogrodu, siedzicie na ławce, azalie pod oknem, ogród jesienią i cały czas w kółko powtarzane kilkanaście minut. Było cudnie.

Szkoda ze nie oglądałam, no az mi trudno uwierzyc zeby mój ogród wybrali. Dzięki Kasiu za wiadomośc , załuje ze nie widziałam i nie słyszałam bo wszystkie Maje oglądam a dziś nie.Buziaczki śle.
Kasya 21:45, 14 cze 2014

Bogdzia napisał(a)

Szkoda ze nie oglądałam, no az mi trudno uwierzyc zeby mój ogród wybrali. Dzięki Kasiu za wiadomośc , załuje ze nie widziałam i nie słyszałam bo wszystkie Maje oglądam a dziś nie.Buziaczki śle.

Jak to trudno uwierzyc ?
A gdzie taki drugi bajkowy ogrod znajdą ?

A ta roza ktora przemarzla to byla czerwona "thats jazz" czy lososiowa "jazz" ?(pisalas u Gabrysi)