Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pamiętajcie o ogrodach 23:27, 10 lip 2018

Do góry
greg66 napisał(a)
Też nastawiam się na zakupy, myslę o trawach pampasowych i zobaczymy co jeszcze ale na razie to mam problem z moimi trawami

i nie wiem co sie dzieje?

Witaj Grzegorzu miałam podobny problem ,powodem było mrowisko pod trawą, wyjmij trawę i zobacz pozdrawiam i zaznaczam wątek ,chociaż już wcześniej czytałam
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:26, 10 lip 2018

Do góry
mrówki w goździkach

liście lecą a młody zawilec nie takich oczekiwał warunków

nawet dalie nie zawiązują ładnych kwiatów

dość tego - złapałam za apart bo mi się wierzyć nie chciało
walczę więc teraz - właśnie pada deszcz
ogarniam ogród po kawałku
teraz działam w przed ogródku i jak go ogarnę pokażę
rośliny się podniosą ale są bardzo osłabione i zaraz połapią mączniaka

zebrałam w słońcu nasiona naparstnicy i orlików, zebrałam trochę płatków nagietków i się suszą no i słoiczkowo powolutku produkuję

jutro tnę tawuły takie które przekwitły a je akurat mam w kuli pocięte, inne zostają tak jak sobie rosną

pozdrawiam
i na koniec dalie które na razie cieszą

Ogród z rzeźbą 23:25, 10 lip 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Druga (bo jakoś nie mogłam się zdecydować, którą wybrać i zafundowałam sobie dwie!) stanęła na rabacie jordanowej, ta jest lżejsza i reaguje nawet na mały wiatr:

Dzisiaj dokładnie takiej samej się przyglądałam. Świetna jest. Można się gapić godzinami.
Pamiętajcie o ogrodach 23:24, 10 lip 2018

Do góry
greg66 napisał(a)
Hello Elu
Miłe odwiedziny.
Jest Niemen "piosenkowy" i bardziej "wyrafinowany". Oczywiście, że ten pierwszy jest fajny, ja jednak bardziej preferuje tego drugiego.
Takie płyty jak "Niemen Enigmatic" czy tzw. "Czerwony Album" są na b. wysokim poziomie.

https://www.youtube.com/watch?v=IJmg5_ROsJE

A ogród? Kiedyś staraliśmy się bardziej uporządkować ale wolimy dużą różnorodność i wlaśnie taki trochę misz-masz. Poza tym nie mam powykańczanych rabat "pod linijkę" bo sam je wykańczam a nie jestem takim perfekcjonistą. Bardziej jak to Ryby wolę "popływać"

Witam co to za roślinka na 2 zdjęciu od góry ?
Ogród z rzeźbą 23:22, 10 lip 2018

Do góry
Jola a u mnie białe na ruderowej też nie kwitły, tzn. nie kwitły te, które rosną w części rabaty z jeszcze nie poprawionym podłożem, muszę tam wykopać trochę piachu i poprawić warunki bytowe. Te same tawułki przesadzone w ubiegłym roku na część rabaty z dokonanym takim zabiegiem bardzo ładnie kwitły w tym roku i bujnie się rozrosły po dzieleniu jesiennym.

Edit: miałam Ci wstawić tawułki na ruderowel. Tu trochę je widać:

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 23:21, 10 lip 2018

Do góry

Bawarka 23:19, 10 lip 2018

Do góry

Bardzo prosze o pomoc, kto zna nazwe tej rosliny ? Tyle razy juz ja widzialam, nazwe tez juz znalam...Ot, skleroza

Bawarka 23:16, 10 lip 2018

Do góry

Ogród z rzeźbą 23:15, 10 lip 2018

Do góry

Dobra, chyba przesadziłam z ilością.
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:15, 10 lip 2018

Do góry
lilie szybko mi mówią papa

moje kochane floksy

paprocie

kalina
Bawarka 23:13, 10 lip 2018

Do góry
Anda napisał(a)

Kasiu, a gdzie ten zamek jest? Wybieram sie tam koncem lipca i fajnie by bylo gdzies dobrze zjesc

Ewa, po drugiej stronie ulicy od ogrodnika,
https://www.illertissen.de/Voehlinschloss-und-Museen.o440.html

Zamek, a w zamku muzeum pszczol Jeszcze w nim nie bylam, ale w tym tygodniu to nadrobie Obok zamku jest hotel z restauracja, mi smakowalo ale ja jadam...troche inaczej

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:12, 10 lip 2018

Do góry
dzielżan

mikołajek zwariował

cudna jeżówka porażona jakimś grzybem czy co

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:10, 10 lip 2018

Do góry
trawy pozwijane
tu red baron

werbena hastata

kwitną niby liliowce ale liście są już fatalne połamane

Ogród z rzeźbą 23:10, 10 lip 2018

Do góry
A teraz efekty moich działań na rabacie ruderowej, która jest w nieustającej przeróbce (właśnie ją po raz trzeci poszerzyłam i wcale nie jestem przekonana czy to na pewno ostatni raz!). Na razie ogarnęłam mordorową część na lewo od potrójnej sosny, przygotowałam miejscówke na rododendrony i przeniosłam w to miejsce Rh Rasputina, Metallicę i dokupiłam jeszcze jednego rh Metallica. Tak całkiem przypadkiem kupiłam trzy paprocie i one też tu znalazły miejsce.
Na razie wygląda to tak sobie. Przy samej sośnie stanęła donica, zakup ubiegłoroczny. Będzie w niej na pewno hosta, ale raczej nie ta, którą widać. Mam zielono-białą, chyba będzie lepiej wyglądała niż ta zielona. Na pierwszym planie rh Rasputin, za nim w głębi Metallica, a po lewej za paprotkami dokupiony Metallica.

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 23:08, 10 lip 2018

Do góry
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:08, 10 lip 2018

Do góry
Ula pytała jak po urlopie ogród

po 10 dniach bez opadów i podlewania, a może to z tęsknoty tak ogród reagował

trawka na trawniczku pod brzozą

hortensja

mały berberys chyba usycha

azalia mdleje

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:05, 10 lip 2018

Do góry

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:04, 10 lip 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Znalazłam takie. Jakość nienajlepsza. Były w pojemnikach od maja do jesieni (październik).

A to dobre wieści - to mam fajną roślinkę do pojemników tylko że z nasion muszę ją wyprodukować.
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:03, 10 lip 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)

Uwielbiam pachnące mydełka z czasem używania wietrzeją trochę fajny zakup

Obrazków trochę mało

A poważny kryzys ogrodowy to mam ja z braku kompostu do sadzenia i przesadzania roślin. Najchętniej to bym wyjechała i wróciła za rok do ogrodu jak będzie już zrobiony a Ty jak po powrocie odbierasz swój ogród?

Ula jakie obrazki preferujesz? mam z gór kilkaset a z Rosarium założę nowy wątek i do ogrodów też dodam

To specjalnie dla Ciebie zajawka

Kryzys braku kompostu doskonale rozumie. To teraz nic tylko zbierać wszystko i produkcję kompostu dynamicznie rozwijać - u mnie z cięcia zapełnia się skrzynia ale ta na jesień coraz niższa się robi znaczy jeszcze się dzieje.

Ula ale uderzyłaś z pytaniem - jak po powrocie? nie było mnie raptem 10 dni. Jak wyjeżdżałam akurat się oziębiło i ciut pokropiło ....itd
co zastałam? pokażę niżej
płakać mi się chciało w niedzielę się zabrałam za podlewanie ale deszczyk mnie pogonił a dziś teraz pada -

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 23:01, 10 lip 2018

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies