To h ja dziękuję za dobre slowa i za jedno i za drugie
drugi z moich hibiskusów też już kwitnie parę dni
Ma ciemne bordowo- zielone , powycinane liście.Z samych liści też dekoracyjnie wygląda
Hibiscus Midnight Marvel
I hibiskus NN
Witaj Anulka Ja już nie wiem co pisać..... Co rusz pokazujesz nowe piękne kwiaty... Dalie cudowne.. a hibiskusy.... moje marzenie Chyba zacznę za nimi się rozglądać Czerwony skradł mi serce, muszę go mieć
Pozdrawiam gorąco
Aniu, czy Twój Chełm na pewno leży w Polsce, a nie na południu Europy?
U mnie jesień się wkrada, a u Ciebie wciąż lato i lato...
Czy hortensję Magical Candle masz dłużej? Ciekawa jestem Twojego zdania o niej.
Dziś oglądałam program Rok w ogrodzie i była mowa o hortensjach. Zwróciłam właśnie uwagę na Magical Candle i Magical Mount Blanc. Muszę którąś upolować.
Aniu, fajne miejsce znalazłaś dla miśków, będą pilnować wejścia do ogrodu.
Ach, te Twoje dalie, mogę oglądać ciągle.
Czerwony hibiskus piękny, ale do mojego ogrodu jest za duży.
Witaj Agatko!!
Ojtam, ojtam.
Po prostu to co mam to pokazuję
,A tak dużo jest różnych roślin i kwitnień,że szkoda je trzymać tylko w moim świecie
Hibiskus czerwony mam 2 sezon.Biały z różem 4.
Elu, w tym Chełmie W Polsce wschodniej
Jesień owszem puka/ale lato jeszcze odejść nie chce i dobrze.Bo ja kocham lato , ciepelko, kolory itp
hortensję Magical Candle mam niedużą od ubiegłego roku.
To jeszcze niewiele mogę powiedzieć.
Jeszcze trochę i będą w suupermarketach w sprzedaży.Nie raz można trafić ciekawe okazy.A jak nie to na wiosnę .
Ja swoją chyba w Albamarze kupowałam.Może na drugi rok będzie już ładniejsza.
Też tak mi się wydaje ,że to dobre, bardzo dobre miejsce na nowe pienne hortensje.
Po pierwsze pustawo tam teraz.Po 2, nic do ziemi, bo tam pelno cebulowych.
Po 3, ładny będzie widok przy wejściu..
Prawda ??
Dalie cudne, jestem za tym aby je sadzić upychać tam gdzie jest miejsce .Pięknie kwitną od lata do jesieni.Do samych przymrozków.
Masz rację, co do dalii, są piękne i długo kwitną.
Ja zakochałam się w pomponowych i na pewno w przyszłym roku będę je mieć.
Myślę wsadzać je między lilie, bo te rosną rzadko i , choć są piękne, krótko kwitną.
Nie wiem tylko, czy pomponowe też mają takie grube karpy jak te wysokie dalie, bo wtedy pomysł nie byłby dobry.