Witaj, przyszłam od Kasi, przywitać właścicielkę tak pięknej i ogromnej Aspirin Rose . Wspaniały ogród i róże. Również gratuluję i życzę dużo zdrówka dla Was
Aspirin Rose powiadasz 160 cm, muszę to zobaczyć Janka musiała chyba zaczarować Aspirinkę, jestem pod wrażeniem. Patrzę w internecie, w szkółkach i wszędzie rozmiary wys/szer: 80/60 cm, 70/50, 70/100. U mnie na razie rosną w donicy i przez bacopę słabo się rozkrzewiły, co zauważyłam zbyt późno. Za dwa lata pójdą w grunt. Na szczęście białe róże pasują mi praktycznie wszędzie. Zresztą zupełnie nie planowałam a powstała biało- żółta rabata za wiatą garażową i miejsce jeszcze jest.
Baronessy są cztery, ale śmiało trzy by wystarczyły. Rosną bardzo zdrowo, bujnie, więc na razie myślę, że nie jest im za ciasno. Przynajmniej mam cały czas kwiaty przed domem, w czerwcu wręcz jest festiwal różany. Zdjęcia z telefonu początek lata:
Nie szkoda mi również wycinać pędów z pąkami, gdy zbytnio się wychylą znad rabaty. U mnie dzieci biegają w kółko lub chowają się pod modrzewiem, wystarczy, że ja cała podrapana przez róże chodzę one już nie muszą