Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 00:37, 21 wrz 2018

Gardener27 napisał(a)
Weź nie świruj U mnie ogród mały w porównaniu z Twoim wiec łatwiej nad nim zapanować. Poza tym jesteś mamą i żoną, inne masz też obowiązki, życie prywatne a ogród ma być przyjemnością nie tylko ciężką harówą.

Tyz prowda Panocku
sylszu 01:57, 21 wrz 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Mogę Lubisz porządek A u mnie tak nieporządnie, ale staram sięTa naturalność to przy moim areale zbawienie bo inaczej sekator do dłoni by mi przyrósł
Dziś porządkowałam tylko warzywnik, a trudno go nazwać posprzątanym na tip top...pietruszkę dziś wykopałam, bo nornica zaczęła się częstować, a, że wschody pietruszkowe marne były to i zbiory byle jakie.

W ogóle nie chodziło mi o chwasty i inne takie...u mnie też są i niech sobie będą na zdrowie ( z podagrycznikiem nie wygram - postanowiłam polubić chodzi mi bardziej o styl ogrodu. Twój jest naturalistyczny, mój bardziej "formalny" ale jednak mam ciągoty i tu i tam...a może japoński, a może wrzosowisko? Jak to pogodzić?
sylwia_slomc... 09:14, 21 wrz 2018

sylszu napisał(a)

W ogóle nie chodziło mi o chwasty i inne takie...u mnie też są i niech sobie będą na zdrowie ( z podagrycznikiem nie wygram - postanowiłam polubić chodzi mi bardziej o styl ogrodu. Twój jest naturalistyczny, mój bardziej "formalny" ale jednak mam ciągoty i tu i tam...a może japoński, a może wrzosowisko? Jak to pogodzić?

Dobrze zrozumiałam, że nie chodziło o chwasty

Czytałam o tych ciągotach, miałam na początku podobnie, a w zasadzie mieliśmy, bo każdy chciał ogród w trochę innym stylu, wliczając w to Babcię. Wszystkiego naraz mieć nie można tzn. można jednak jest to bardzo trudne by dobrze razem wyglądało. W ogrodach pokazowych widać, że można( oby Ci sie udało) tylko, że nam nie o to chodziło Stanęło na tym, że pogodziliśmy zamiłowanie Ema do drzew z moim do bylin i miejscem dla Chłopców, a dla Babci posadzone maliny, porzeczki i drzewka owocowe....no i warzywnik
Ja nie mam umiaru w roślinach więc przynajmniej w stylu chciałam go mieć, no i te ilości gatunków najbardziej mi do takiego pasowały. Chcieliśmy też ogród dopasować trochę do architektury miejsca i do widoków dookoła. Ponieważ wokół mało jest drzew to nasz ogród jak wyspa wygląda, ale myślę, że mimo to pasuje charakterem
Agania 11:52, 21 wrz 2018

Wasz ogród z lotu ptaka...jest zieloną wyspą...taką perełką wśród pól, nasz też się wyróżnia, kiedyś eM latał dronem, może wróci jeszcze do swojego hobby
sylwia_slomc... 12:21, 21 wrz 2018

Agania napisał(a)
Wasz ogród z lotu ptaka...jest zieloną wyspą...taką perełką wśród pól, nasz też się wyróżnia, kiedyś eM latał dronem, może wróci jeszcze do swojego hobby

Masz rację Agatko jak nam nagrania z drona ekipa pokazała to sami byliśmy zaskoczeni, że tak fajnie to już wygląda
sylwia_slomc... 21:21, 21 wrz 2018

Dziś w Krakowie szok przeżyłam..... zakwitły........kasztany!!!

Nie do wiary.

sylwia_slomc... 21:26, 21 wrz 2018

W zeszłą sobotę miałam miłych Gości Przepraszam za strój roboczy

więc zapraszam na fotki ze Szmaragdowej nie moim okiem choć moim aparatem
Fotografów było dwie

sylwia_slomc... 21:28, 21 wrz 2018

sylwia_slomc... 21:30, 21 wrz 2018

sylwia_slomc... 21:32, 21 wrz 2018

"Rafa koralowa" w lasku mi wyrosła