Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Kłopoty - problemy z trawnikiem 20:38, 13 paź 2015

Do góry
Teraz jeszcze możesz i posypać ziemią z worka, przegrabić i koniec pracy na ten sezon.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/366-odnowa-regeneracja-wertykulacja-aeracja-trawnika?page=82

Tylko mam pytanie, w jakim rejonie mieszkasz bo może masz śnieg na trawniku?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:36, 13 paź 2015

Do góry
A ja bym tu wcale obwódki nie robiła, a raczej pomyślała co z tyłu, pomiędzy trawami
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:29, 13 paź 2015

Do góry
Widziałam, niesamowita
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:29, 13 paź 2015

Do góry
Niesamowita koteczka, mniemam, bo tricolor to som koteczki
też miałam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:57, 13 paź 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

ja o oglądałam ...nawet ładne te domki ...zastanawia mnie jakie mają obłożenie poza sezonem ...bo juz te domki w jakiś pismach widziałam wcześniej ...zastanawiaja mnie te tarasy takie odsłonięte ...wieczorem nie da się osobno grila robić ...integracja z sąsiadami konieczna nawet!

Właśnie to, brakuje ekranów wysłaniających, dobry ogrodnik by się im przydał. Ale dekoracje turzycowe piękne były i jakieś sukulenty zauważyłam na stole w drewnianych skrzyneczkach. Bardzo mi się podobała ta "osada", takie grzybki pod strzechą i wnętrza wspaniałe.

Ci ludzie tacy radośnie zakręceni i z marzeniami, aby jeszcze coś w życiu zrobić, uratować stary młyn, dwór. Przyznam że ja też mam takie marzenia. Uratować coś.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:55, 13 paź 2015

Do góry
Zawilcom pozostawiłam liście, a ściachałam tylko zwisłe łodygi, bo kwiaty zmarzły i brzydko wyglądały.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:47, 13 paź 2015
Do góry
Gardenarium napisał(a)
Lenistwo nie trwało długo
Z mojej listy wykonałam dzisiaj zbieranie liści z trawnika i topiarów, wyłowiłam je także ze stawu. Ścięłam zawilce i gaurę. Wyrzuciłam niezimujące rozplenice.

To na razie tyle..na więcej mnie nie stać. Rozmyślam..

W takich temperaturach to nie sposób robić w tempie letnim.

Wczoraj oglądałam "Daleko od miasta" i bardzo mnie to zainspirowało, rozmyślam nad przyszłością Kto oglądał? Domki nad morzem?

ja oglądałam ...nawet ładne te domki ...zastanawia mnie jakie mają obłożenie poza sezonem ...bo juz te domki w jakiś pismach widziałam wcześniej ...zastanawiaja mnie te tarasy takie odsłonięte ...wieczorem nie da się osobno grila robić ...integracja z sąsiadami konieczna nawet!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:45, 13 paź 2015

Do góry
Wiesia wpadła: A co tam robisz?" - pyta. ano sprzątam, odpowiadam. A ona, a ja nic nie robię, nie chce mi się. No to mnie podbudowała
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:44, 13 paź 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dużo się zmieniło na bardzo, bardzo lepsze, ciągle mi się zdaje że jeszcze jakby ziemi brakuje jakiegoś uzdrowienia...glina to była? na niej trudno rośnie, wiem bo sadzę...ale ogród dojrzewa cudnie No oczywiście musiałam wpaść, chętnie bym go zobaczyła na żywo. Może będę u Irenki

Danusiu, zapraszam serdecznie jak tylko będziesz w okolicy!
Daj znać wcześniej, to zrobimy spotkanie naszej grupy wrocławskiej u mnie, bo pewnie nie ja jedna chciałabym się z Tobą spotkać
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:41, 13 paź 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Z mojej listy wykonałam dzisiaj zbieranie liści z trawnika i topiarów, wyłowiłam je także ze stawu. Ścięłam zawilce i gaurę. Wyrzuciłam niezimujące rozplenice.

Danusiu, podziwiam Cię bardzo. W takie zimno tyle zrobiłaś. Dzielna kobieta jesteś
A poleniuchuj troszkę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:36, 13 paź 2015

Do góry
Bukszpany zostaną posadzone na bazie w gruncie, na wiosnę przycięte i zobaczymy czy do doniczek, czy pozostaną w grucie. Raczej pozostaną aż kulki się zrobią.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:35, 13 paź 2015

Do góry
Ten widok mnie cieszy

Paczka po 10 szt

Z lewej pojedynczy bukszpan z dużym korzeniem (w torfie)

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:34, 13 paź 2015

Do góry
Dostałam wielkie pudło, a w nim pakowane po 10 w paczkę, czyli razem 100 bukszpanów, z których mam zamiar zrobić kulki na wiosnę.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:23, 13 paź 2015

Do góry
Aaaa, bym zapomniała powiedzieć, że zamówiłam po raz pierwszy bukszpany w internecie, co by się na własnej skórze przekonać co dostanę za 2,80/szt. Mam nawet zdjęcia Nawet myślę, że nieźle jest.

Ale wiem, że nie zawsze się udaje być zadowolonym.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:19, 13 paź 2015

Do góry

To na razie tyle..na więcej mnie nie stać. Rozmyślam..

W takich temperaturach to nie sposób robić w tempie letnim.

Wczoraj oglądałam "Daleko od miasta" i bardzo mnie to zainspirowało, rozmyślam nad przyszłością Kto oglądał? Domki nad morzem?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:29, 13 paź 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Powinnam:

- posadzić cebule do donic
- zebrać liście z trawnika i roślin
- zamieść ulicę
- sprzątnąć garaż
- posegregować śmieci, bo w środę zbierają
- zrobić projekt nowoczesny
- ściąć pomarznięte byliny (zawilce)
- znieść z balkonu to, co oklapło, resztę zamieść, ogarnąć
- posadzić zapasy które mam

Nie robię nic Nie daję przykładu i nie przykładam się.

Haha, to zdrowy objaw Danusiu, każdy może mieć czasem lenia, nawet Szefowa .
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:27, 13 paź 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Hortensjom na pewno będzie lepiej w gruncie a więc Kasiu to dobra decyzja..Na pewno przeżyją, ogać je korą w duże mrozy dla pewności, ale nie teraz, za ciepło.

Z cisem zwłaszcza dużym to bym dała spokój, bo szkoda by było. Lepiej wiosną. Masz go w wątku pokazanego?

Dzięki Daniusiu, uspokoiłaś mnie z tymi hortensjami. Sama je rozmnożyłam, więc są dla mnie podwójnie cenne. Żadna roślinka nie cieszy chyba tak bardzo jak ta samodzielnie wyhodowana .A z cisem zgodnie z Twoją rado wstrzymam się do wiosny, przezorny zawsze... . Pokazywałam go kilka razy, jest u mnie na str. 872.
Ogród z lustrem 15:57, 13 paź 2015

Do góry
Dziekuję że zaglądacie, odpowiedź oczywiście prawidłowa
Ogród z lustrem 14:53, 13 paź 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Już któryś raz widzę te jasne trawska w nasadzeniach Danusi, cudnie się komponują z zielenią trawnika, wiecie może jak się nazywają?!

Pozdrawiam oczywiście jęcząc z zachwytu
Ochrona - konserwacja mebli ogrodowych 13:32, 13 paź 2015

Do góry
Ja kupuję meble dobrej jakości, z trwałego drewna, najlepiej tekowego i stoją już 15 lat bez konserwacji. Robi się z nich statki więc wytrzymają i 100 lat. Niczym nie zabezpieczam, nie jestem zwolennikiem zabezpieczania, tekowe drewno staje się srebrzyste i to cały jego urok.

Rozumiem, że twoje pytanie zmierza do wrzucenia reklamy konkretnego środka?

Inne meble niż teak polecam zabezpieczać olejem ze tego drewna z którego są wykonane meble.

Wyrzucanie mebli uważam za najgorszą głupotę, trzeba tak o nie dbać, aby posłużyły jak najdłużej. Nie kupować taniochy, która rozleci się w rok, albo złamie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies