marcin_nowak
16:32, 13 paź 2015
Po bardzo długiej lekturze forum stwierdzam że popełniłem wiele błędów najważniejsze to za mało nawozów, zła wertykulacja, za krótkie koszenie.Za dużo słuchałem róznych znawców od trawnika tzw "ja się na tym znam". Trawnik założyłem w sierpniu 2013 roku , mieszanka traw sportowych Wembley firmy Graminex. Oczywiście za radę sąsiadów itp żadnego nawozu na trawnik za młody. Na wiosne 2014 nie robiłem wertykulacji ponieważ "wszyscy"mówili że za wczesnie. Nawóz dałem 100 dniowy i następnie nic. W tym roku przeprowadziłem wertykulacje ale tylko 1 raz w jedną strone
(doczytałem na forum że źle) nastepnie dałem nawóz saletre amonową i potem długo dłgo nic i od lipca do września substral magiszna siła w płynie. Dziś po przeczytaniu paru wątków na forum widzę ile popełniłem błędów :\ Napewno tak jak pani Danusia radzi zakupię siewnik ręczny, musze sprawdzić ph gleby i zastanawiam się nad badaniem tej gleby tak jak doradza Marbrz
dodam również że te plamy po zastosowaniu nawozu zmniejszyły sie troche. Wrzucam fotki jak obecnie wygląda trawnik ( nie przestraszcie się).
Wiem jedno żeby mieć piękny trawnik naprawdę trzeba poświęcić mu trochę czasu.

Wiem jedno żeby mieć piękny trawnik naprawdę trzeba poświęcić mu trochę czasu.