Krwiściąg w roli głównej znalazł się na liście moich zakupów
jeżówka "żółta"
znalazłaśmy z Anitką nazwę interesującego nas czosnka ozdobnego ze srebrnej
Kasiu nie robiłam, mam teraz czas spoczynku z przetworami taki wiesz kobiecy a u nas zawsze się mówi,że nie powinno się wtedy robić przetworów, bo mogą się zepsuć
A co do domku, został trochę podszlifowany przez męża, zmienił mu dach, wcześniej była zwykła papa teraz jest gont
Witaj Karolinko Kawał roboty w rok zrobiłaś
Zastanawiają mnie jednak nasadzenia w tym miejscu
Na pierwszym zdjęciu masz jałowiec przed domkiem posadzony, on bardzo szybko rośnie i po dwóch sezonach nie będzie widać ani domku, ani roślin dookoła, ani kostki i kawałka trawnika - ta roślina potrzebuje duużo miejsca, tam dla niej za ciasno.
Na drugim zdjęciu
Przed pierisem masz berberysy? trzmielinę i barwinek lub irgę, ciężko mi rozróżnić na fotce
Kochana berberys szybciej rośnie niż pierisy i również połknie pierisa, trzmielina i barwinek też szybko rosnące, o wiele za mało tam miejsca dla nich wszystkich. Irga mocno rośnie już w trzecim sezonie, a barwinek w dwa lata całą rabatę zajmie.
Musisz się tam na coś zdecydować. Sorki, ale musiałam ostrzec
Dorotko te żółte to liliowce.
a te z jasną obwódka na płatkach, to są lilie .Cudnie pachną tearz na kilka metrów
Takich mam sporo.ale jeszcze nie wszystkie rozkwitły
Hosty nawet rosną dobrze.Mam ich 90 odmian.
nie sposób wszystkie udzielnie pokazać.
floksy jedne są w całkowitym rozkwicie.A inne w średnio rozkwitnięte jeszcze.A i w pączkach jeszcze też są