Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

AgataM 20:39, 28 sie 2018

Ja już za Tobą nie nadążam..... Wszystko takie perfekcyjne i przemyślane.....
No i prześliczne...... Pozdrawiam....
abiko 21:01, 28 sie 2018

Widziałam domki, śliczne i pomysłowe. Urzekło mnie zdjęcie z czerwoną cynią i koralikami asparagusu jak mawia moja mama

Jesteś jedyną znaną mi osobą, która z taką łatwością rozstaje się z kwiatami z własnego ogrodu i układa bukiety. Wiem, że ich masz sporo.. ale wiesz
Aneta1309 11:35, 29 sie 2018

Świetne te domki
greg66 13:36, 29 sie 2018

Dorota123 napisał(a)

Piękny bukiecik, taki miluski
Dorota123 20:59, 30 sie 2018

Waclaw napisał(a)

Ale cudny bukiet!
Gdyby nasionek tych cynii wystarczyło czy mogę liczyć i ja?
Oczywiście, zbieram wszystkie przekwitłe kwiatostany, na pewno wystarczy.
Susza w ogródku okropna, a poranna rosa taka cudowna. Napisz adres na pw.

Dorota123 21:20, 30 sie 2018

Anitka napisał(a)
U ciebie jak zwykle pięknie i kolorowo. W ogrodzie nie widać objawów jesieni. Mnóstwo kwiecia przeróżnego. Rojnikami się zachwycam. Zostawiasz je w tych donicach na zimę czy gdzieś chowasz?
Domki serce moje skradły. I bukiecie. W sumie to szkoda wymienić, wszystko masz śliczne. Ciekawe nad czym teraz pracujesz ?
Ostatnio zrobiłam nowe bukiety ze sztucznych kwiatów, a poza tym zabrałam się za robienie zaplanowanych już dawno lampionów. Czy mi się uda? Zobaczymy.

Oj co raz więcej objawów jesieni, a susza okropna. Dziś przycięłam i przesadziłam dwie moje najstarsze hortensje. Mój piach suchy aż się kurzyło.
Te największe rojniki takie trochę szarobłękitne trzeba przechować w domu. Mam je już z 7 lat i co roku wiosną mówię sobie, że przechowywałam je ostatni raz, a przed mrozami znów wnoszę je do domu.Reszta zimuje w donicach w ogródku.
Za miłe słowa ślicznie dziękuję.

Dorota123 21:34, 30 sie 2018

anabuko1 napisał(a)
Dorotko,ty wiesz,że u ciebie to zawsze mi się podoba i rośliny i dekoracje!
Przepięknie.Już całą ptasią rodzinkę widzę masz
Domki suuper.
Róże piękne, zdrowe, ukwiecone.A moje sapek, pojedynczo tylko kwitną
Te rojniki suuper wyglądają .A jak na zimę zostaną w tych donicach ??
Hortensje czarują.Ostnice tak ?Imponujące
Bardzo się cieszę, że Ci się u mnie podoba. Kilka róż jest w miarę zdrowe ale kilkadziesiąt to istna porażka, nie powtórzyły kwitnienia chociaż nawóz dostały po kwitnieniu, gąsieniczki podziurawiły liście, reszta ogołocona całkowicie z liści. Nie ma lekko, takich nie pokazuję, bo to porażka ogrodnika.
Te rojniki poniżej muszę zabierać do domu, one nie zimują, ale jak mają dobre warunki potrafią urosnąć takie duże jak talerz obiadowy.
Domki mi wywracał byle podmuch wiatru, więc puki czegoś nie wymyślę będą stały pod ścianą. Reszta rojników zimuje w donicach w ogródku.

Dorota123 21:45, 30 sie 2018

AgataM napisał(a)
Ja już za Tobą nie nadążam..... Wszystko takie perfekcyjne i przemyślane.....
No i prześliczne...... Pozdrawiam....
Aga widziałam dziś Twój ukwiecony ogródek, ja przy Tobie to jestem taka malutka. Rosa na roślinach zwiastuje nadchodzącą jesień.

AgataM 21:47, 30 sie 2018

Pięknie wyszły Ci bukiety Świetnie dobrałaś kolory ( moje ulubione ) Czy dobrze dojrzałam? Na liściach są małe ptaszki?
Ogród masz jak zwykle cudowny.......
Dziękuję bardzo
Dorota123 21:53, 30 sie 2018

abiko napisał(a)
Widziałam domki, śliczne i pomysłowe. Urzekło mnie zdjęcie z czerwoną cynią i koralikami asparagusu jak mawia moja mama

Jesteś jedyną znaną mi osobą, która z taką łatwością rozstaje się z kwiatami z własnego ogrodu i układa bukiety. Wiem, że ich masz sporo.. ale wiesz
Mam koleżankę z pracy, która co jakiś czas przynosiła róże ze swojego ogródka do bukietu. Zapytałam czy jej nie szkoda ścinać kwiatów, jej odpowiedź dała mi do myślenia...... Posadziłam tak dużo róż, żeby móc cieszyć się nimi w bukietach. Też sadzę tyle kwiatów, aby móc zrobić co jakiś czas bukiet.

Moja fascynacja rosą.