Ucalowania stópek Muminka i buziak dla szacownej babci.
Ależ ślicznie wyglądacie, aź się cieplo na serduchi robi patrząć na bobaska. Rozumiem, że już trwale naprawiony?
Danusiu napisałam, źe specjalistką a to nie zawęża określenia do "oprysków". Nie nadinterpretuj proszę moich sformułowań albowiem nikt nigdy nie odbiera Ci palmy pierwszeństwa w sztuce ogrodowej i kompozycji.
Zmykam imprezować.
Wszystkim polecam kulaski z ikea, jak to. Gabisia określiła to nasz fetysz ogrodowiskowy
Donice nie obsadzona, bo muszę szary nalot wyczyścić i odebrać duźą donicę. Zapraszam na premierę w weekend nasadzeń
A teraz lecę pożegnać firmowo karnawal
Ps dla grupy wroclawskiej - garnitur i koszula zakupiona, kapelusz pożyczony, cygaro i okulary som
Specjalistka od bukszpanów jest Danusia.
Je pierwszy raz pryskam promanalem w tym roku, w ubiegłym zabrakło czasu....na robale zwykle pryskam dopiero w okolicach maja gdy zaczynają żerowac. Zwykle wiosne zaczynałam opryskiem na choroby grzybowe.
O nawożeniu napisałam Małej Mi ale szczególowo opisze jutro.
Nie polecam jeszcze pobudzać roślin azotem, bo pogoda może nas jeszcze zaskoczyć. Sądząc jednak, że potasem nawoziliśmy nawet wczesną zimą (dolistnie) zatem wg mnie potas teraz moźna wykorzystac. Ja sypnę w ten weekend po wertykulacji i koszeniu tarwnika nawóz na trawnik. Reszta nawozów najwczesniej w nastepny weekend lub po 15.03
Aniu dzisiaj dzień babciowy więc tym bardziej doceniam , że zaglądasz!
Ja jeszcze nie nawoźę potasem, chociaż za chwilę to zacznę robić. Zawsze w marcu sypię nawóz na trawnik i cebulowe, ten rok jakiś taki dziwny, że za chwilę wszystko zacznę nawozić. Jednak z powodu niedoboru czasu pewnie nie dam rady podlać ręcznie wszystkie bukszpany a powinnam opryskać.....
Przeczytaj o roli potasu dla roślin (nic dziwnego, że przy naszych ciezkich glebach brązowieją bukszpany)
W ten weekend opryskam promanalem zatem nawożenie musze przesunąć co najmniej o tydzien
Jeju Anek ale masz tych krokusów. Znów zapadłam na chorobę krokusową... Będę sadzić jesienią...
Moje ubiegłoroczne niemal nie wyszły... Mam ok 20 szt białych a była setka... Ciekawe dlaczego. Czekam na wielkokowiatowe nie wiem kiedy się doczekam...
Irysy u mnie dopiero kiełkują, jakoś dziwnie u mnie, niby ciepło a opóżniona wegetacyjnie jestem
Kup sobie tania ciemną i jasną donicę w ikea i postaw , zobacz który lepiej pasuje.... Jeśli decydujesz sie na zakup tak drogiej donicy to lepiej wcześniej przetestować.
Kostkę przed domem nie wymieniasz? Pokaz aktulane wejscie.