Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Nikita 22:26, 27 lut 2014

Zaglądam, macham i pozdrawiam wiosennie.

Ja bym wybrała ciemno popielatą donicę...będzie ładnie "odcinała się" od otoczenia..jasny popiel może zlewać się z "tłem" czyli elewacją budynku...
Syla 22:26, 27 lut 2014

Sebek napisał(a)
Wydaje mi się, że bardziej konweniowałby jasny kolor donicy - współgrałby również z kostką, bo chyba też jest jasnoszara po bokach Chyba, że drzwi będą czarne - to wtedy może być ciemna donica

drzwi będą brązowe ale w prostej formie ..... no to myślisz podobnie dzięki za opinię
Syla 22:28, 27 lut 2014

Nikita napisał(a)
Zaglądam, macham i pozdrawiam wiosennie.

Ja bym wybrała ciemno popielatą donicę...będzie ładnie "odcinała się" od otoczenia..jasny popiel może zlewać się z "tłem" czyli elewacją budynku...

elewacja będzie malowana złamaną bielą a część frontu obłożona kamieniem elewacyjnym takim jak ogrody zimowe i altana .... a te donice mają stać przy drzwiach frontowych domu .....
Syla 22:32, 27 lut 2014

Sebek napisał(a)
Kilnij mnie lub nie
http://citydecor.pl/oferta/donice-na-zamowienie-wlokno-szklane/
http://www.hgdeco.eu/produkt/divide/

o widzisz Sebuś te w prostokącie będą super na taras drewniany bo on po kwadracie jutro sobie to pospisuję .... przy tarasie myślę o ciemnych szarościach a w altanie pomieszam szarość ciemną z dodatkiem jednej czarnej ......
Nikita 22:39, 27 lut 2014

Syla napisał(a)

o widzisz Sebuś te w prostokącie będą super na taras drewniany bo on po kwadracie jutro sobie to pospisuję .... przy tarasie myślę o ciemnych szarościach a w altanie pomieszam szarość ciemną z dodatkiem jednej czarnej ......

Jestem za...będzie ciekawie wyglądało
Zielona 22:41, 27 lut 2014

Może się narażę, ale wydaje mi się, ze efekt bardziej neutralny mimo wszystko uzyskasz ciemniejszą donicą. To nie jest ciemny intensywny kolor typu bordo, ale najbardziej neutralny i zgrywający się z otoczeniem. Kompozycje roślin w jasnych dużych donicach mogą być przez nie przytłoczone. Chyba, że postawisz na megapstrokate barwy roślin, ale o to Cię nie podejrzewam... Jasna doniczka we wnętrzu ma zupełnie inny charakter. Oświetla ją przytłumione światło. Wtedy jest mniej wyrazista i zdaje egzamin. Ta sama doniczka wystawiona na zewnątrz odbija światło słoneczne i staje się elementem przykuwającym uwagę. Zwłaszcza w takim rozmiarze, o jakim jest mowa.

edit:

edytowałam. Bo obejrzałam fotki ostatnie Sebastiana i... jasne wcale nie sa bardzo jasne, a ciemne z kolei za ciemne....

Sądziłam, że jasne to złamana biel i że ciemniejsze mają kolor betonowej lekko wilgotnej posadzki.(ależ określenie koloru, niech mnie...)
A okazuje się, że to jasne są w betonowym kolorze. A na taki stawiam Tak więc nie wskazuję jasne/ciemne, tylko stawiam na konkretny odcień szarości

namotałam... wybacz, Sylka...
Madzenka 22:54, 27 lut 2014

Sebek mnie przeraża

Kup sobie tania ciemną i jasną donicę w ikea i postaw , zobacz który lepiej pasuje.... Jeśli decydujesz sie na zakup tak drogiej donicy to lepiej wcześniej przetestować.
Kostkę przed domem nie wymieniasz? Pokaz aktulane wejscie.
Sebek 22:58, 27 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)
Sebek mnie przeraża

Smuteczek

Ale dlaczemu?
Syla 08:40, 28 lut 2014

Zaraz się przygotuję do odpowiedzi , zrobię odpowiednie zdjęcia wówczas to ma sens......
Tylko coś schrupię na śniadanie
Gabrysia_ 08:43, 28 lut 2014

Sylwia...ja tez mam dylematy elewacyjne,musiałam drewno zamienić na?...no właśnie myślę na co
Miłego dnia