Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

weronika77 22:21, 27 lut 2014

Aniu pozdrawiam! Krokusiki wesolutkie.
Mala_Mi 22:21, 27 lut 2014

Agacia napisał(a)
Piękny akcent z tych krokusów! A ile pszczółek!

Dlatego je sadzę bez opamiętania wszędzie... bo krokusy to wiosna I te pszczółki....
Bogdzia 22:24, 27 lut 2014

Anka ale masz cudnie. U mnie na jeziorku w najlepsze zalega lód, a kwiatki ciągle pod przykryciem bo w nocy mrozek. Mam nadzieję ze wszystko w porządku????
Kasiek 22:24, 27 lut 2014

Dawaj foty, nie sumituj siem U Ciebie piekna wiosna, dziel siem
Mathildis 22:36, 27 lut 2014

Aniu dałaś czadu tymi zdjęciami..... tyle krokusów...... zdecydowanie więcej muszę posadzić jesienią. Moje w skromnych ilościach, ale jak w końcu zakwitną też mnie ucieszą
Madzenka 06:55, 28 lut 2014

Jeju Anek ale masz tych krokusów. Znów zapadłam na chorobę krokusową... Będę sadzić jesienią...
Moje ubiegłoroczne niemal nie wyszły... Mam ok 20 szt białych a była setka... Ciekawe dlaczego. Czekam na wielkokowiatowe nie wiem kiedy się doczekam...

Irysy u mnie dopiero kiełkują, jakoś dziwnie u mnie, niby ciepło a opóżniona wegetacyjnie jestem
Mala_Mi 07:38, 28 lut 2014

Weronika - widzę że obudziłaś się na wiosnę i uaktywniłaś forumowo

Bożenka - jest wszytko w porządku.. u mnie codziennie są tylko przymrozki.. i rano szyby w autach do skrobania, woda w ciurkadełku jest na powierzchni zamarznięta... ale w dzień puszcza.

Kasiek - daje foty, dajem, a potem nie mam czasu na grandzenie na innych wątkach...

Mathildis - mnie zawsze najbardziej cieszą krokusy.. i nic na to nie poradzę Kwitną o porze roku której najbardziej nie lubię.. i oznaczają, że teraz będzie coraz lepiej

Madżen
- tak sobie myślę dlaczego u Ciebie taka posucha... kupowałaś te późne to na nie pora.. moje późne też jeszcze nie wszystkie skiełkowały.. a może skiełkowały, tylko nie zaglądam.. po drugie.. cebule do wegetacji potrzebują okresu przemrożenia, dlatego je sadzimy na jesień a nie na wiosnę. Okryte jeszcze korą, miały cieplutko ... mogły sie odpowiednio nie przygotować do życia.. Wczoraj przystawiłam sekator do budlei i barbuli, które mi co roku wymarzają do podstawy... oczy wylazły mi na wierzch..... nie umarzł ani centymetr. Budleje skróciłam, bo po co mi takie wielkie krzaczory.. A cholerne jeżyny są już z zielonymi listkami.... jak ja ich nie cierpię.....

Melduję, że rękawice od Kas1a rozdziewiczyłam, ubrudziłam i poszarpałam...... ale jeżyny wycięłam do zera, pozdzierałam wszystkie pędy z jodeł.. rekordzistki miały po 8 metrów długości... bez rękawic nie miałabym szans. Jesienią pół dnia malowałam cholery po raz trzeci w sezonie randapem... one są nieśmiertelne.... jeszcze tydzień i znów będę je malować (z uwagi na jodły nie da sie opryskać)... rozmnażają sie w tempie ekspresowym. Nienawidzę jeżyn...

Wycięcie moich bylin i przycięcie krzaków... tak z grubsza i byle jak, nie tak jak większość pedantek z forum..... bez sprzątania uschniętych tujek, igiełek sosen, liści jesiennych i takich tam, bez sprzątania oczka, kamyków, chodniczków, bez pielenia i zruszania ziemi ..... takie samo ciachanie na tempo badyli... to zadanie na 4 dni po 8 godzin. Nie liczę ciecia lawendy, wrzosów, wrzośców i róż bo je sie tnie później..... bez czesania traw i skubania listeczków. Wiec sorki, że do Was tak mało zaglądam, ale po prostu fizycznie nie mam szans.. muszę zrobić porządek w ogrodzie i zdjąć świateczny wianek z drzwi, bo wstyd..
Muszę opryskać rh...... i kiedy tym czymś pryskać bukszpany???? Trochę brązowawe, ale chyba wyglądają nie najgorzej.. wianka świątecznego nie widzimy.....

Gabrysia_ 08:16, 28 lut 2014

Krokusy piękne...Anek wiosna już zawitała na dobre,jutro już marzec
Miłego dnia
Madziarzeszow 08:24, 28 lut 2014

Aniu zaglądnij do mnie , znów coś wymodziłam
malkul 08:34, 28 lut 2014

zajrzyj na priv