Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Liliowo i kolorowo:) 15:33, 09 sie 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Prześlicznie złapana pajęczynka
Hortensje masz gigantyCudnie Danusiu w każdym kąciku moc kwieciaVanillki widzę u Ciebie tez rumiane

Ciesze się, że się podoba to byl taki wyjatkowy mglisty świt i pełno pajęczyn było Też rumiane i z kazdym dniem coraz bardziej popalone echh ten upał, znowu podlewanie dzisiaj ale to niewiele daje ale trzeba ratowac te biedne roslinki.

Blaski i cienie nowego życia 15:26, 09 sie 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
I na koniec całe zestawienie, już w przyszłym roku tutaj ich nie będzie.

Kolekcja urocza. Mam nadzieję, że nie pozbywasz się cynii, tylko zmieniasz im siedlisko?

Miniaturka ładnie się prezentuje wsród traw. Moje rosną w półcieniu i kwitną na zmianę. Tylko bardzo krótko.
O wyjeździe nadal myślę, jeszcze nie mam zarezerwowanego lokum, chyba to nastapi na dwa dni przd wyjazdem.
Ale tymczasem na weekend mam gości (2 dorosłych i 2 dzieci), w przyszłym tygodniu przyjeżdza córa z zięciem i szykuje się impreza urodzinowa wnuczek. Tak, że atrakcji co nie miara.

Ale kanciki przycięte, jutro będzie koszona, pożal się Boże, trawa, która nie wyschła z powodu upałów.
Z powodu, a nie dzięki , chwastnicy
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:25, 09 sie 2018

Do góry
Zobaczcie takie ptaki dziś krąża nad naszą wsią ..te sfocone to 4 okrążenie w tej chwili przelatują znowu ,,i tak co5min[img od stroy zach biorą zakręt nad naszym podwórkiem... size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/171/1712132/original.JPG[/img]
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 15:25, 09 sie 2018

Do góry
Polar bear na wiosnę do mocnego przycięcia bo leżą na cienkich gałązkach

Doorenbos się wybiela

Grab jednak żyje, wypuszcza nowe listki
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 15:17, 09 sie 2018

Do góry
Limkowa
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 15:05, 09 sie 2018

Do góry
No i moja ukochana rozchodnikowa, nie mogę się na nią napatrzeć, chyba sobie namiot rozbiję przed nią
Wietrzny ogród 15:04, 09 sie 2018

Do góry
Witaj Polinka Teraz wpadłam tylko na szybka kawkę w przerwie podczas obkładania kartonami cisów pod korę, aby chwasty nie przerastały, ale wieczorkiem zajrze do Twojego wątku.
Tak jak Toszka zauwazyla nie mogę sie zdecydować jak ma ten mój ogród wygladać, napewno dość ascetycznie, a trawy coraz bardziej chodzą mi po głowie.

Toszka dziękuję, zajrzę wiwczorkiem.

A teraz tak dla przypomnienia Makadamia znalazła dla mnie tego pina który najblizszy był moim wyobrażeniom o ogrodzie, nadal bardzo mi sie podoba

tez podoba mi sie cos takiego
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 14:56, 09 sie 2018

Do góry
Tyły

Pędzelki miskanta Memory, pierwszy sezon U mnie
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 14:48, 09 sie 2018

Do góry
Porównanie green baronów z red baronami

Buksowa, jeżówki Green Jewel jeszcze w pąkach.
Pszczelarnia 14:47, 09 sie 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Marto jesteś!

Na razie nic nie robię z tą osią, bo jesienią będzie ten pasek przekopany, wymieszany z glebą lepszą od mojej (moja to żwir) i założony nowy trawnik. Ale nie wiem, czy uda się ten trawnik utrzymać w zieloności. Z roku na rok susza wykańcza trawniki w pierwszej kolejności. Może (wzorem holenderskim) nie będzie tam w ogóle trawnika a tylko wysypiemy zrębkami?

Mam takiego cisa większego jako stożek (mus go wreszcie wysadzić z warzywnika) i nawet myślałam czy go tam nie posadzić i wtedy dookoła kwiatki w baliach?

Stare balie - tych nie brakuje u nas.

Wpadam czasem do ulubionych kątów/wątków
Cis z baliami mi gra!- piękne one są, jak byłam juz nie taka całkiem mała i nie mogłam się do nich zmieścić, to chociaż głowę wsadzałam, żeby zmoczyć w wodzie do podlewania....mieli ze mną utrapienie.
Ścieżka ze zrębków wg mnie fajna, tak nienachalna. Ale masz do nich dostęp, to produkt nietrwały.
Pszczelarnia 14:39, 09 sie 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Dziękuję za fotki dzikiej marchwi. Chyba jednak wolę ją w białej odmianie.

Co do skrzyń rownież jestem za dołożeniem nowych.

W Holandii podobnie jak u nas, trawniki żółte, hortensje się ledwo trzymają. Bez podlewania ogrodu by już nie było.
Wiesz, że Oudolf zamyka po tym sezonie ogród?

Emerytura?

Smutne to. Jego styl będzie trwał. Dla mnie on i Gertrude Jekyll to największe autorytety ogrodowe.

Ta marchew 'Dara' - musi być jej więcej i potrzebuje dobrego kolory sąsiedztwa do wydobycia swoich perlistych kwiatków.

A gdyby tak ją połączyć z szarłatem?

Pszczelarnia 14:34, 09 sie 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
ja bym jesli masz material taki sam tez skrzynie dolozyla.
W sumie jak zrobisz bedzie super
piekne te obrazki z marchewka w roli glownej

Ja nie mam, koledzy stolarze mają.
Mam za to piękne dębowe progi (szeroka lita deska) i dumam, co z nimi zrobić.

Zdjęcie kwiatka buraczka (albo odmiana 'Czerwona Kula' albo 'Opolski')

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:34, 09 sie 2018

Do góry
ren133 napisał(a)

Mam od kilku dni... Oczywiście przy tych upałach nie było kiedy przetestować ... Taką fotkę w telefonie mam tylko

nooo super wyszło!!!!!!!!!!!
własnie przed chwilą na nie zerkałam - nie było problemów z zamówieniem?
Pszczelarnia 14:31, 09 sie 2018

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Przekopać. Koniecznie kwiaty sezonowe. Ja zachorowałam na dalie.
A ty Pszczółko?

Daliowizna - to już nie choroba, to już konieczność życiowa w naszym ogrodzie. Nie potrafię się od nich uwolnić. Chociaż ten rok jest dla nich ciężki (albo brak wody albo jakiś lekki grzyb, bo niektóre mają takie zczerniałe pąki a dalia 'Cafe au Lait' ma bardzo małe kwiaty.

A jak brakuje miejsca - zawsze można je "upchać" do donic:

Perukowiec - Cotinus coggygria 'Royal Purple' 14:31, 09 sie 2018

Do góry
Dodaję zdjęcie

Pszczelarnia 14:26, 09 sie 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Dołożyłabym skrzynie

Aster amellus.

Pszczelarnia 14:24, 09 sie 2018

Do góry
Marcowa napisał(a)
Ewa, w sprawie książki o pszczelarstwie, dziękuję, już zamówiona.

A w kwestii skrzyń, dołożyłabym jeszcze dwie. Nie potrafię argumentować, jestem wzrokowcem i po prostu je tam widzę.

Agnieszko, nie masz wątku i nie mam jak zobaczyć, co tam u Ciebie w ogrodzie szumi.

Tutaj był do niedawna kompost ale teraz, po skopaniu i uporządkowaniu (jesienią) będą maliny i porzeczki.

Pszczelarnia 14:19, 09 sie 2018

Do góry
Rumianka napisał(a)
Skoro jest miejsce, to uważam, że 2 dodatkowe skrzynie wypełnią wolne miejsce, tworząc konsekwencję w nasadzeniach...

Sadziec biały 'Ton van der Linden':

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 14:17, 09 sie 2018

Do góry
Liliowcowo

Rozplenicowe kotki

Carex gigant

Miskanty kwitną
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies