Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 16:31, 28 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)
ja za sadzenie tulipanow chyba w listopadzie się zabiorę - zwykle tak robiłam ciekawa jestem, czy jeszcze na jakieś się skuszę, czy na tym poprzestanę co kupiłam - mam do posadzenia sporo, bo wykopałam prawie wszystkie tulipki jakie miałam...ups

Ja chyba znam odpowiedź i Ty pewnie też no pewnie,że się jeszcze na jakieś skusisz ja nie wykopuje same sadzenie mi wystarczy dzisiaj skusiłam się jeszcze na takie narcyzy, chciałabym wiosną nie tylko tulipany, ale i i inne kwitnące zobaczymy co z tego wyjdzie.

paulina_ns 16:38, 28 sie 2018

Monia81 napisał(a)
Mi też już oko leciało na cebulki jak byłam na zakupach, ale w tym roku nic nie kupuję, ćwiczę swoją silną wolę muszę najpierw pokończyć u siebie rabaty, to wtedy cebulowe w większych ilościach się pojawią, bo wnerwia mnie później jak kwitną a ja chcę coś przesadzić i stoję z robotą, tak wiec mam na nie focha w tym roku... będę u Was podziwiać, ale fajne kupiłaś pozdrawiam

Monia ja swojej silnej woli już nawet nie ćwiczę, najpierw trzeba ją w ogóle mieć ja na tulipki mam jeszcze chęci, ale u nas w B. już całkowite pustki same narcyzy i hiacynty pozostawały, mam nadzieję,że jeszcze dołożą już balet nie pamiętam jak w tamtym roku było. Zostawiam Ci widoczek, dzisiaj u nas sloneczko i trochę cieplej niż przez ostatnie dni.

paulina_ns 16:45, 28 sie 2018

Chyba nie pokazywałam, emowi zachciało się kamyczków, tak więc rabata przy tarasie została nimi wyłożona, chociaż nie do końca brakło

Śliwa dziecięca ma owoce chyba nie jadalne nie?

I tyle nic poza tym ciekawego się nie dzieje
paulina_ns 21:51, 28 sie 2018

Odkryłam kryjówkę jeżyka, a dokładnie Leosia takie imię otrzymał od dzieci , udało mi się zrobić mu zdjęcie, kiedy jeszcze spał, łatwo nie było ukrył się wśród berberysów

anabuko1 22:04, 28 sie 2018

paulina_ns napisał(a)

Monia ja swojej silnej woli już nawet nie ćwiczę, najpierw trzeba ją w ogóle mieć ja na tulipki mam jeszcze chęci, ale u nas w B. już całkowite pustki same narcyzy i hiacynty pozostawały, mam nadzieję,że jeszcze dołożą już balet nie pamiętam jak w tamtym roku było. Zostawiam Ci widoczek, dzisiaj u nas sloneczko i trochę cieplej niż przez ostatnie dni.

Cuudny widoczek.
A ten karmik tak wysoko .oj. a kto tak ptaszki karmi ??
Ale fajnego gościa jeżyka masz

gosika67 22:20, 28 sie 2018

To miałaś szczęście zrobić fotkę , jak smacznie śpi.Rozchodniki białe muszę jeszcze kiedyś kupić, ładnie się prezentują no i oczywiście pochwała dla hortensji.Widzę też to co lubię przetaczniki, ładna fotka wszystkie rośliny ujęte.
olga80 22:26, 28 sie 2018

Widoki ogrodowe coraz piękniejsze
Kasiolaaa 23:41, 28 sie 2018

Paulinka jezus sliczniuchny niech spi biedulek a te hortki to mega niewiem czemu u mnie nie byly tak obfite no niewiem jak w tym roku ale u ciebie malo lisci a kwiat na kwieciu rewelkaaaaa no i te kamyczki przy tarasie pieknie to wyglada tesciowa niech zazdrosci tobie zd masz taki ogrod ladny troje dzieci mlode malzenstwo a jakie gospodarne podziwiam was
sarenka 05:57, 29 sie 2018

paulina_ns napisał(a)

Kasiu póki co kupiłam takie, u nas wybór już żaden, a szkoda pasowałoby mi jeszcze kilka paczek dokupić, ale może jeszcze będą.

Były jeszcze piękne takie malinowe, ale tylko jedna paczka, więc nie brałam jutro będę jeszcze w jednej B. może tam coś jeszcze będzie.

Sporo tulipanów będziesz miała w tym roku do sadzenia? Ja nie wiem czy kupię jakieś bo mam już wystarczająco ale za to marzą mi się czosnku ...różowe,białe, fioletowe.... W internecie zamówię
sarenka 06:03, 29 sie 2018

Paulina,co to za hortensja na tym ostatnim zdjęciu??
Jeżyk słodziutki! U nas też chyba jest, o ile się nie wyprowadził, ale tyle u nas ślimaków, że może został
Ps. Dawno nie zaglądałam do Ciebie i tym bardziej widzę, że zmiany w ogrodzie są duuze ślicznie masz