Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Ewa777 22:53, 27 sie 2018

Dorota123 napisał(a)

Ale cudne ujęcie
Dorota123 23:02, 27 sie 2018

basia3012 napisał(a)
Dorotko, piękne są te domki. Z czego one są? Te pierwsze to chyba ze styropianu a te z jednospadowym dachem? A z czego są okna, drzwi? Może bym podobne zrobiła jesienią lub zimą? Gdy śnieg napada na taki domek to musi bajkowo wyglądać. Pozdrawiam serdecznie
3 domki są ze styropianu, malowane farbą akrylową na biało, a na niej malowane okna też akrylowymi farbami. Białą akrylówkę kupuję litrową, bo ją używam do różnych dekoracji, natomiast kolorowe akrylówki kupuję w tubkach, bo tak jest taniej, wygodniej i dużo kolorów. Dach na nich jest z kory brzozowej. Na dwóch domkach przykleiłam bramy ze sklejki, ale one się rozwarstwiają na deszczu i muszę to zmienić.
Dwa domki są z końcówek obciętych podczas robienia dachu, czyli są drewniane. Te malowałam pokostem połączonym z białą emalią, okna i drzwi malowane emalią.
Sama widzisz, że to taka moja radosna twórczość, co mam to wykorzystuję.

Dorota123 23:08, 27 sie 2018

marba napisał(a)
Może przykleić je gruszych drewnianych podstawek?
Biorę to pod uwagę, ale nie jestem pewna, czy to będzie dobrze wyglądać. Chyba, że okleiłabym tę podstawkę korą brzozową, albo nakleiła żwirek.

Dorota123 23:16, 27 sie 2018

Katkak napisał(a)

Dorcia wbij od spodu cienki, bambusowy kijek i drugą jego część wbij w ziemię tak nisko, żeby tego kijka nie było widać. I już . A ogród zachwyca tak jak i Twoje rękodzieło. Cudowny klimat stworzyłaś
Tak było by najprościej, ale raczej nie zrobię tego. W ten sposób poniszczyłam sobie kule, które tak właśnie mocowałam. Z biegiem czasu poprzebijałam je na wylot. Za miłe słowa dziękuję.

Dorota123 23:20, 27 sie 2018

Ewa777 napisał(a)

Ale cudne ujęcie
Wszystko zależy od pory dnia i światła. Takie są moje spostrzeżenia, ale ciągle się uczę.

asiak 07:31, 28 sie 2018

Dorotko z tymi domkami i ptaszętami u Ciebie jak w bajce Ślicznie
Ostatnia fotka z rojnikami super. Nie przepadam za nimi, ale Twoje mnie zachwycają
Dorota123 10:46, 28 sie 2018

asiak napisał(a)
Dorotko z tymi domkami i ptaszętami u Ciebie jak w bajce Ślicznie
Ostatnia fotka z rojnikami super. Nie przepadam za nimi, ale Twoje mnie zachwycają
Dziękuję Asiu za miłe słowa.
Rojniki mam w kilku miejscach i uważam, że wyglądają nieźle. Po południu zrobię zdjęcia rojników. Może się przekonasz do mich, trzeba im tylko stworzyć odpowiedni klimat. Mam je pod ciężką ławką, teraz nie muszę się z nią szarpać podczas koszenia, a one są bezproblemowe. Nie podlejesz nie uschną, przelejesz nie zgniją. Rosną tam, gdzie nic innego nie chce urosnąć.

Waclaw 15:55, 28 sie 2018

Ale cudny bukiet!
Gdyby nasionek tych cynii wystarczyło czy mogę liczyć i ja?
Anitka 16:58, 28 sie 2018

U ciebie jak zwykle pięknie i kolorowo. W ogrodzie nie widać objawów jesieni. Mnóstwo kwiecia przeróżnego. Rojnikami się zachwycam. Zostawiasz je w tych donicach na zimę czy gdzieś chowasz?
Domki serce moje skradły. I bukiecie. W sumie to szkoda wymienić, wszystko masz śliczne. Ciekawe nad czym teraz pracujesz ?
anabuko1 19:48, 28 sie 2018

Dorotko,ty wiesz,że u ciebie to zawsze mi się podoba i rośliny i dekoracje!
Przepięknie.Już całą ptasią rodzinkę widzę masz
Domki suuper.
Róże piękne, zdrowe, ukwiecone.A moje sapek, pojedynczo tylko kwitną
Te rojniki suuper wyglądają .A jak na zimę zostaną w tych donicach ??
Hortensje czarują.Ostnice tak ?Imponujące