Ja w tym roku pierwszy raz eksperymentowałam z kosmosem no i oczywiście przesadziłam tak jak w tamtym roku z werbeną
Ale i to i to warto mieć na rabatach bo fajnie wygląda.
Ania Ty masz swoją Lady jakiej nie ma nikt ona dopiero zachwyca.
Tak było by najprościej, ale raczej nie zrobię tego. W ten sposób poniszczyłam sobie kule, które tak właśnie mocowałam. Z biegiem czasu poprzebijałam je na wylot. Za miłe słowa dziękuję.
Katku mam mega szczęśliwy ten rok...ogród beze mnie się stara, ale to też zasługa moich tegorocznych gości
Dostałam od nich masę bylin i nasionek nawiozłam
3 domki są ze styropianu, malowane farbą akrylową na biało, a na niej malowane okna też akrylowymi farbami. Białą akrylówkę kupuję litrową, bo ją używam do różnych dekoracji, natomiast kolorowe akrylówki kupuję w tubkach, bo tak jest taniej, wygodniej i dużo kolorów. Dach na nich jest z kory brzozowej. Na dwóch domkach przykleiłam bramy ze sklejki, ale one się rozwarstwiają na deszczu i muszę to zmienić.
Dwa domki są z końcówek obciętych podczas robienia dachu, czyli są drewniane. Te malowałam pokostem połączonym z białą emalią, okna i drzwi malowane emalią.
Sama widzisz, że to taka moja radosna twórczość, co mam to wykorzystuję.
Dorcia wbij od spodu cienki, bambusowy kijek i drugą jego część wbij w ziemię tak nisko, żeby tego kijka nie było widać. I już . A ogród zachwyca tak jak i Twoje rękodzieło. Cudowny klimat stworzyłaś
Dzisiaj w końcu wzięłam się za przycinanie krzewów. Juz dawno powinnam je poskromić ale w te upały stanowiły chociaż częściową ochronę hortensji przed palącym słońcem.
Widok przed pracą:
I po pracy: