Katku mam mega szczęśliwy ten rok...ogród beze mnie się stara, ale to też zasługa moich tegorocznych gości
Dostałam od nich masę bylin i nasionek nawiozłam
3 domki są ze styropianu, malowane farbą akrylową na biało, a na niej malowane okna też akrylowymi farbami. Białą akrylówkę kupuję litrową, bo ją używam do różnych dekoracji, natomiast kolorowe akrylówki kupuję w tubkach, bo tak jest taniej, wygodniej i dużo kolorów. Dach na nich jest z kory brzozowej. Na dwóch domkach przykleiłam bramy ze sklejki, ale one się rozwarstwiają na deszczu i muszę to zmienić.
Dwa domki są z końcówek obciętych podczas robienia dachu, czyli są drewniane. Te malowałam pokostem połączonym z białą emalią, okna i drzwi malowane emalią.
Sama widzisz, że to taka moja radosna twórczość, co mam to wykorzystuję.
Dorcia wbij od spodu cienki, bambusowy kijek i drugą jego część wbij w ziemię tak nisko, żeby tego kijka nie było widać. I już . A ogród zachwyca tak jak i Twoje rękodzieło. Cudowny klimat stworzyłaś
Dzisiaj w końcu wzięłam się za przycinanie krzewów. Juz dawno powinnam je poskromić ale w te upały stanowiły chociaż częściową ochronę hortensji przed palącym słońcem.
Widok przed pracą:
I po pracy:
Daria kiedy do Doni? W tym tygodniu? Oprócz piątku, pasuje Ci?
Nazwy jeżówek poszukam. Fajnie,że jeżówka ode mnie się przyjęła i podoba Ci się.
U mnie przetaczniki się rozsiewają i mam własne swoje.
Trawy u mnie oszalały.
Póki co tak jest teraz u mnie, zawilce i budleje cały czas kwitną.
lawendy i szałwie też jeszcze kwitną i zaczęły kwitnąć na nowo tawuły