Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 21:54, 27 sie 2018

Urszulla napisał(a)
To już drugi wątek z domkami, śliczne są
A w którym jeszcze są domki, chętnie zobaczę.

Dorota123 22:00, 27 sie 2018

Mari napisał(a)
Piękne masz kwiaty Dorotko. U mnie pomimo iż czasami jest deszcz to i tak słońce wszystko upala...non stop latam z konewkami.
Dziś odpoczywam od upałów...czasami siąpi.

Pozdrawiam
U mnie tak samo, nawet jak popada to za dwa dni muszę rozwijać węże i podlewać. Czasem mam po prostu dość, ale przecież trzeba ratować roślinki. Za pochwałę kwiatów dziękuję.

marba 22:00, 27 sie 2018

Dorotko, z tymi domeczkami robi się u Ciebie coraz bardziej bajecznie. Śliczne są.
Dorota123 22:10, 27 sie 2018

Ewa777 napisał(a)
Dorotko, jesteś niesamowita Co za pomysły! Piękne bukieciki i dekoracje z jeżówek... i te domki... Cuda
Dziękuję za pochwały, zrobiło się trochę chłodniej to i werwy troszkę więcej. Będę realizować swoje plany, od wiosny mam zamiar sama zrobić białe duże lampiony. Dziś zaczęłam. Co z tego wyjdzie.....? zobaczymy.

Dorota123 22:15, 27 sie 2018

Donia72 napisał(a)
Dorotko, domki cudaśne, bardzo fajnie komponują się na rabacie.
Domki są ze styropianu i podczas deszczu zwywracało je. Muszę pomyśleć nad jakąś stabilizacją, może jakieś propozycje?

marba 22:20, 27 sie 2018

Może przykleić je gruszych drewnianych podstawek?
Dorota123 22:31, 27 sie 2018

Aniaaa napisał(a)
Ale Ty masz zmysł artystyczny Dorotko
Lubię takie przydasie.A skąd taka śliczna kora na daszkach? To brzozowa?
Odwiedziłam ogród Twojej Bratowej Agatki.Nad ozdobami rozpłynęłam się
Macie ogrody z niesamowitą ilością przepięknego kwiecia.Nie brakuje w nich kolorów o każdej porze a przy tym cudowne zapachy.
Twoje bukiety za każdym razem podziwiam,masz ten zmył i dar.
Ja na imieniny otrzymałam bukiet od mojej serdecznej koleżanki.Był to bukiet z cynii,hortensji,rozchodnika,jeżówek,liści host.Cmokałam nad nim a cmokałam
Uwielbiam takie bukiety.

Pozdrawiam Cię serdecznie
Lubię coś wymyślać i realizować to, czasem wychodzi, a czasem nie. Wychodzę z założenia, że jak nie spróbuję to się nie dowiem czy dam radę.
Kora brzozowa leżakowała u mnie dwa lata, ale wiedziałam, że kiedyś się do czegoś przyda. Jeszcze trochę jej zostało i na pewno ją wykorzystam.
Ten bukiecik podarowałam koleżance.
U mnie co raz mniej kolorów, ale zakwitnie jeszcze kilkadziesiąt lilii to znów wróci kolor i zapach. Aniu Agatki ogród jest dużo ładniejszy niż na zdjęciach, Ona wspaniale dobiera rośliny i rosną u niej jak na drożdżach.

Dorota123 22:39, 27 sie 2018

zawitka napisał(a)
Bukiety rewelka. A ja z prośbą czy jest szansa uCiebie na nasiona tych krwisto czerwonych nagietek ??????
Oczywiście , daj adres na pw. Myślę, że chodzi Ci o cynie, bo tylko one są u mnie czerwone.

Dorota123 22:46, 27 sie 2018

Rumianka napisał(a)
Ale piękne domki wybudowałaś...szczęka mi opadła...
Dziękuję, jeszcze trochę zrobię im poprawki bo mi coś te bramy nie pasują. Miło mi, że Ci się spodobały.

Katkak 22:49, 27 sie 2018

Dorota123 napisał(a)
Domki są ze styropianu i podczas deszczu zwywracało je. Muszę pomyśleć nad jakąś stabilizacją, może jakieś propozycje?

Dorcia wbij od spodu cienki, bambusowy kijek i drugą jego część wbij w ziemię tak nisko, żeby tego kijka nie było widać. I już . A ogród zachwyca tak jak i Twoje rękodzieło. Cudowny klimat stworzyłaś