Huh - no nie zaglądałem przez chwilę a tu tylu gości mnie odwiedziło w herbaciarni na ogrodzie - to miło.
Kasya
- na ogrodzie w swojej kolekcji ogrodowej roślin posiadam tylko odmiany klonów takie jak: acer palmatum, acer shirasawarum, oraz acer japonicum innych odmian nie kolekcjonuję.
Ewa
....ale mimo to ten kącik jaki stworzyłaś u siebie w ogrodzie w klimacie japońskim jest uroczy.
Karolina
- ta odmiana trawki to Hakone 'All Gold' a Witolda trzymaj puki w nim chęć życia i wola walki trwa.
Basia
a jakie u siebie masz odmiany klonów, było by miło gdy byś pochwaliła się fotkami swoich okazów u siebie na wątku - chętnie zobaczę twoje okazy.
Dziękuję za życzenie co do setnej strony na mym wątku - no i przyznam się że zastanawiałem się w jaki to sposób trochę uczcić. Na pewno fotkami a że dawno nie wrzucałem sesji fotek wykonanych wieczorem czy też po zmroku, no to może w tym klimacie wkleję, myślę że romantyczne zdjęcia będą w sam raz dla uczczenia setki - zachęcam gorąco do oglądania.
Pytałam już u Bogdzi ale u siebie też zapytam
Poszukuję pomarańczowych azalii wielkokwiatowych,najbardziej wskazane szybkorosnące o wzniesionym pokroju,mogą być luźne. Macie swoje sprawdzone odmiany?
Wyszłam na godzinę przed obiadem, obcięłam róże z rabaty pod domem, ugotowałam się i tyle... Zastanawiam się, czy jest sens wychodzić teraz... Może w cieniu ewentualnie...
Mazanie wracajac do katalpy albo Ci ulatwie albo zagmatwam. Te jasniejsze liscie to nie jedyny dziwny objaw , zobaczylam lepiej i sa tez liscie z typowym bialym nalotem oraz takie podbarwione na bordobrazowo, te przebarwione to te najmlodsze i najmniejsze liscie , zobacz na foto.