Róże przesadzane rok temu dopiero zaczynają się odbudowywać. Mam nadzieję, że się rozkręcą
Ice Vogel pachnąca
Goethe pachnąca
NN - kwitnie bardzo długo, prawdziwą czerwień
Sylwia, róże podsypywane skoszoną trawą w zeszłym sezonie, stąd efekty znaczne Zresztą lubią jak się koło nich chodzi, plewi, podsypuje. Ja mam 4 różanki i kilka róż w rabatach, pracy aż nadto
Rabata bardzo ładna jak przy wjeździe od razu rzuca się, że jest pięknie. U mnie kocimiętka w tym roku bardzo wyrosła i się pokłada. Od kilku lat w maju ją przycinalam i też pięknie kwitła. Z różowym kolorem ładnie się komponuje. Ostrogowiec się rozsiewa więc też bujny.
Jeżeli chodzi o piwonie u mnie przez kilka lat nie kwitły a kupiłam kwitnące. Okazało się, że były posadzone za głęboko. Przesadziłam i pięknie kwitną.
Bardzo je lubię, te dodatkowo maja piękny kolor, taki intensywny, czerwony kolor Kiedyś miałam takie ciemne,bordowe i jakoś mi wyginęły. Teraz wysiałam sobie nowe, jedne, zeszłoroczne mi zakwitły ale są takie dwukolorowe. Na bordowe muszę chyba poczekać do przyszłego roku
Olu, to Greencombe Gardens.
Zapomniałam dopisać, a teraz już nie mogę edytować
Sylwia, dziękuję ♥️
Chyba przylaszczkom u mnie jest dobrze, bo ładnie rosną.
Upał niemołosierny.
Dobrze, że wcześniej deszcz padał.
Zastanawiałam się, czy podlewać, czy nie, ale spojrzałam na prognozy i podobno w nocy ma być burza.
Nie podlałam.Mam nadzieje, że jutro nie będe żałowała
Czy to mączniak prawdziwy? Sporo lisci zrobilo się "jesiennych", zwiniętych, z takim bialym osadem jakby. To moje pierwsze 3 platany szczepione alphens globe, dwa z nich mają jakiś problem...
Czy mogę prosić o potwierdzenie czy to antraknoza brzozy, a może jednak rdza? To dorenboos sadzony wiosną tego roku. Przyjął się, ladnie zazielenil, a od 2-3 tyg zaczał wysuszac wybrane listki na gałeziach, początkowo dolnych; potem do 2/3 wysokosci.