Sylwio, Vanilki przy ogrodzeniu sąsiada się ukorzeniają, wiem jak duże rosną.
A tam gdzie myślimy już poszły 2 krzaczaste, życie pokażę co będzie dalej. Wykorzystałam jakiś dzień w zeszłym tygodniu.
Wims red po drugiej stronie domu siedzi od wejścia, bo taki plan za mną chodził już 2 lata. A czy będę zadowolona to się zobaczy.
Jutro muszę wysadzić kacze dzioby i przesadzić bodziszka cloud nine, zagospodarować siewki turzycy palmowej. I kosić.
Lidziu, zdążyłam z fotką brunery. Myślę,mźe powodzenie jej wytrzymałości na słońcu to grube i chropowate liście. Bardziej delikatne marniały. Chociaż te też przypalało i kilka liści musiałam wyciąć. Ale nie widać strat
Cudny kwiat hortensji ❤️
Jeżówki przy tarasie z hortensjsmi bardzo malowniczo wyglądają. W ogóle ogród się rozhulał na koniec lata, nawet begonie pięknie się rozrosły
Ewo ciągle gdzieś znajduję siewki orlików fioletowych, trzymać dla ciebie?
Jolu pięknie ta rabata z floksami. Przede wszystkim widac, że są zdrowe. U mnie mączniak je atakuje też mam ich sporo, ale już wycięte nie były do pokazania.
Zresztą wiesz jak u nas jest susza. Podlewam i może dlatego łapią mączniaka.
Ten rok to wyjątkowy na nic nie ma czasu. Coś tam robię, ale ciągle mam przerwy w pracach ogrodowych. Ostatnio też przesadzałam nie bacząc na to czy można czy nie. Wiosna nigdy nie wiem jakie to rośliny teraz widzę.
Pozdrawiam deszczu życzę.
Piękna ta glediczja, właśnie zastanawiam się nad jej zakupem. Strasznie szeroko rośnie.
Edit: czy ona ma jakieś owoce? Może rosnąć nad warzywniakiem? Nie potrujemy się?
Dziękuję.
Tak kwiaty jeszcze ładnie kwitną.
Mój hibiskus kwitnie jeszcze od początku sierpnia. Już dużo.
Korci mnie aby na wiosnę go przesadzić w inne miejsce, bo tam ma już ciasno.
Ale też nie chciałabym go stracić, korzenie mają długie inne. Kiedyś białego przesadzałam i po zimie mi przepadł.
Dokładnie tak. Dobrze, ze wrzesień mamy ciepły i jeszcze kolorowy
Hmm to nowy garaż się buduje, bo miejsca na suta i rózne maszyny i narzędzia bardzo brakuje. Dużo krajobrazu mi zabierze, Ale cóż mus gdzieś się mieścić .
Garzą powstaje za tą rabatą gdzie był stół i parasol i huśtawka. W przyszłym roku wszystko będzie tam inaczej wyglądać.
Hortensja czeka na przesadzenie, bo trzeba miejsca na ruchy prac i materiałowe. Jutro zrobię zdjęcia. Została wycięta jabłoń i dereń. Trochę widoku na przestrzeń i las zasłoni się.
Tak taras ma powstać przy domku w przyszłym roku i tam ścieżka zostanie. I wystarczy.
Dziękuję męża pozdrowię. Tak pracy jest i to tylko.
Pozdrawiam serdecznie Gosiu