Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogród Magdalenka 11:28, 19 maj 2013

Do góry
Madziu, buziam niedzielnie i do zobaczenia

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:24, 19 maj 2013

Do góry
Dzienks kochana za wczorajszy wypad Moje zakupy też czekają, a po wczorajszej imprze dzisiaj leżakuję tak jak Ty
"Dziewczynki z orlikami"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:16, 19 maj 2013

Do góry
Irenko, duży buziak i miłej niedzieli

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 11:13, 19 maj 2013

Do góry
Gabisiu, dzięki za wspólne zakupy i kawkę Wstawiam u Ciebie ku pamięci

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:08, 19 maj 2013

Do góry
Ogrodniczki na kiermaszu

Gabisia wśród zakupów

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:01, 19 maj 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)

Aguś, kawał dobrej roboty za Wami Podziwiam, że daliście radę taką ilość. Super elegancko to wygląda
Ja też ostatnio dostałam od kumpla 3 wielkie bukszpany z gruntu i zaryzykowałam.Wczoraj zrobiłam im nowe fryzurki, posadziłam, dodałam ukorzeniacza z nawozem i spryskałam Mospilanem. Nie miałam odwagi czekać do czerwca z takimi niesfornymi krzaczorami Ja jestem niecierpliwa, ale wierzę, że ten eksperyment się uda

Pozdrawiam serdecznie

Anitko, ja też nie wytrzymam do czerwca - przed cięciem już natychmiast powstrzymuje mnie jedynie brak czasu Ale Twoje sadzenie to widzę pełna profeska i ful wypas - ukorzeniacz i nawóz jeszcze ochrona - moje bukszpany nie miały aż tak dobrze
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:57, 19 maj 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Aguś, fajnie, że w końcu fotki!
kawał pracy, a to kopanie dołków, naprawdę mordercze, podziwiam zapał eMa
świetnie te rh tam pasują, rozjaśniają, a jak się rozrosną, będzie bajecznie
klonik mnie zachwyca, jak się spotkamy podasz nazwę, bo planuję jeden jak twój, a drugi Danusi nowy nabytek;
i oczywiście oczyma wyobraźni widzę z 1000 tulipanów na bylinowej, pięknie będą wyglądać w tych bukszpanach

Irenko, ja też podziwiam zapał mojego M., mam nadzieję, że nie skończy się on zbyt szybko, bo jeszcze duuuużo pracy nas czeka
Ale miejże litość - 1000 tulipanów ??? Sadzenie mnie nie przeraża, ale to wykopywanie??? Czy są jakieś tulipany, których nie trzeba wykopywać? Ale masz rację, żeby był jakikolwiek efekt na mojej przestrzeni, trzeba by iść w tysiące sztuk...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:53, 19 maj 2013

Do góry
Madżenka, Bea, Aga_pe, Juzia, Alicya, GabiK, Aga-K, Gabisia - dzięki za odwiedzinki Zaraz wstawię fotki z wczorajszego kiermaszu.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:19, 17 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Zostawiam mojego najpiękniejszego kfffiatka za dzisiaj Jeśli będą zajęcia między 28 a 31, to już się zapisuję Buziam

Piękny kwiatek

asc napisał(a)

Danusia jak zwykle ma rację..... ale o dziwo gadanie też przeczytałam.. i to już naprwdę ostatni wątek na który weszłam.. kiedyś trzeba spać .

Aniu program naprawczy nie działa.... a ja mam starszne urwanie głowy ostatnio i powinnam w domu pracowac a ja juz nie mam sił ... ogrodowisko to miły relaks

Evchen napisał(a)
Byłam poczytałam wszytko-o cięciu wisienki i o tym, że fotki będą

Zaraz będą fotki

gierczusia napisał(a)

Czy to ta sam kłosówka , którą ma Bociuś na kolejowej ??

Jakby ktoś miał nadmiar , to chętnie skorzystam

Ja mam nadmiar, mogę Ci przy okazji podrzucić, gdy będę w Katowicach

anipla napisał(a)
Marzenko , jakby coś Ci nie wyszło ze stelażem to popraw sobie humor ,to dopiero jest konstrukcja
tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2028-ogrod-przydomowy-na-zmiany-gotowy?page=95#post_2

Anipla cudna Ewa i Hania na pewno napisza CI jak ją porpawić, którą przekątną jak skorygowwać

irena_milek napisał(a)

szczerze mówiąc, niedziela byłaby lepsza, przewali się towarzycho i będzie luźniej, czyli trzeba z dziewczynami dogadać
ciachaj, nie bój się pamiętam jak na początku coś sadziłam, to cięcia się bałam jak ognia, że będę mieć mniejsze rośliny, sprawę załatwiały psy, gryzły mi gałązki i dzięki temu zobaczyłam, jak się zagęszcza i robi piękniej

Irenko w niedzielę będzie natomiast standardowa inwazja na zoo...., kiermasz i targi..... Czyli zamiast Harleyowców zoowicze...

aga_pe napisał(a)

ja niedzielę już mam zajętą

NIc nie zmieniamy. Widzimy się jutro

GabiK napisał(a)
Dziewczyny, czy Wy mówicie o cięciu umbraculifery też, czy takich zwykłych wiśni?

Gabi ja będę cięła umbrę, bo chcę aby była idealną kulą. Ale z Irenką pisałyśmy o pissardi

boguslaw_r_ napisał(a)
witaj strasznie pędzisz do przodu , trudno wszystko ogarnąć, brak czasu, a mimo to twój ogród to bajka, pozdrawki.

Boguś zwolnię dzisiaj
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:58, 17 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
No i wreszcie posadzone krzaczory bukszpanowe Jeszcze nie przycięte. Nie sądzę, żebym wytrzymała z cięciem do końca czerwca Za tym długim żywopłocikiem powstanie kwitnąca rabata bylinowa. Wykoncypowałam sobie, że bukszpany zasłonią przekwitnięte, zasychające byliny, a w pełni sezonu kwiaty będą wyglądać zza niego Na razie musicie mocno wysilić wyobraźnię, żeby dostrzec tę koncepcję

Aguś, kawał dobrej roboty za Wami Podziwiam, że daliście radę taką ilość. Super elegancko to wygląda
Ja też ostatnio dostałam od kumpla 3 wielkie bukszpany z gruntu i zaryzykowałam.Wczoraj zrobiłam im nowe fryzurki, posadziłam, dodałam ukorzeniacza z nawozem i spryskałam Mospilanem. Nie miałam odwagi czekać do czerwca z takimi niesfornymi krzaczorami Ja jestem niecierpliwa, ale wierzę, że ten eksperyment się uda

Pozdrawiam serdecznie
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2013 07:54, 17 maj 2013

Do góry
I ja się zapisuję z kanapkami w garści (bo to świetny pomysł - zawsze tak powinno być ). W zeszłym roku się nie udało, może w tym roku dojedziemy całą grupą
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 07:27, 17 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Gabisiu, ależ mnóóóóstwo orki ogrodowej za Tobą!!! Naprawdę podziwiam
Marzenka sugerowała dodanie jakichś kolorków - skoro żurawki odpadają z wiadomych powodów, to może dodasz trzmieliny, albo carexy "evergold"? O właśnie - trzmielina na pniu z jakąś kwitnącą skarpetą

Pozwolę sobie dodać trzy grosze - u mnie trzmielina a pod spodem lawenda.
To pomysł Danusi, rzecz jasna
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 00:37, 17 maj 2013

Do góry
Gabisiu, ależ mnóóóóstwo orki ogrodowej za Tobą!!! Naprawdę podziwiam Rabata żwirowa kulkowa super wyszła, ale zachwyciła mnie ta kulkownia na lewo od brzóz! W ogóle wszystko u Ciebie takie dopieszczone! A skarpeteczki brzóz po prostu urocze
Kilka moich cisów tak samo wygląda - daję im nawozu dolistnie, a doglebowo podlałam Previcurem i czekam...
Marzenka sugerowała dodanie jakichś kolorków - skoro żurawki odpadają z wiadomych powodów, to może dodasz trzmieliny, albo carexy "evergold"? O właśnie - trzmielina na pniu z jakąś kwitnącą skarpetą świetnie by wyglądała w tej szarej donicy na froncie.
Wiśnia Kanzan dość duża rośnie - czy nie będzie za dużo 3szt. na froncie?
Irenka pisała u siebie, że już można ciąć wiśnie i śliwy wiśniowe.
Do zobaczenia w sobotę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:24, 17 maj 2013

Do góry
Ależ uroczy zakątek!!! Bombonierka mniam
A jak głosowanie ogólnonarodowe, to ja jestem za wersją nr1
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 00:17, 17 maj 2013

Do góry
Zostawiam mojego najpiękniejszego kfffiatka za dzisiaj Jeśli będą zajęcia między 28 a 31, to już się zapisuję Buziam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 00:13, 17 maj 2013

Do góry
Asisko_2005 napisał(a)
Jestem zachwycona Twoim ogrodem Mała ogrodniczko. Taki ogród to moje marzenie, moze jak wygram w totka. Teraz ide dalej czytać watek, jestem w połowie gdzieś.......

Asia, jak rany! Po cóż to wszystko czytać ? Pismo obrazkowe najważniejsze, choć w moim wykonaniu -nienajlepszej jakości
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 00:12, 17 maj 2013

Do góry
Mam nadzieję, ze wszyscy upraszający o fotki czują się usatysfakcjonowani
Marzenko, Anula, Gabisia, Noemi, Malwes - dzięki, że zaglądacie i buziaki
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 00:10, 17 maj 2013

Do góry
Młode listki buka

Pędzelki na cisach

I jakiś intruz przyłapany na gorącym uczynku

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 00:05, 17 maj 2013

Do góry
I jeszcze kilka zbliżeń
Tawuły

Żurawki

Iglaki

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 00:00, 17 maj 2013

Do góry
No i wreszcie posadzone krzaczory bukszpanowe Jeszcze nie przycięte. Nie sądzę, żebym wytrzymała z cięciem do końca czerwca Za tym długim żywopłocikiem powstanie kwitnąca rabata bylinowa. Wykoncypowałam sobie, że bukszpany zasłonią przekwitnięte, zasychające byliny, a w pełni sezonu kwiaty będą wyglądać zza niego Na razie musicie mocno wysilić wyobraźnię, żeby dostrzec tę koncepcję

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies