Dziś na ŚŚ zauważyłam białe plamy od spodu liścia jakieś kropki, dodam, że ŚŚ rośnie wśród bukszpanów na których mam przędziorka i też nimi walczę wg zaleceń Mazana czym mam ją opryskać ?
Jeszcze pod jabłonką wreszcie posprzątałam liście szafirków i dosadziłam. Białe goździki pachnące i będą robiły wypełnienie przeciw chwastom. Znów czekanie i mnożenie, na szczęście one szybko przyrastają
To choragiewka mam machac ??
Rodzicom i tym i tym niech fajnie rosna, na zdrowko
Sweterek zostawilas w tym kaciku gdzie jedlismy lody, jest, poczeka na Ciebie
Ania , buziaki
Było bardzo milo i za szybko się skończyło
Jadą z bani roślinki i ...własnej roboty dżemiki z wiśni
Nigdzie nie jest tak super jak u ciebie
W pamięci zostały tez piekne widoki od ciebie
Elu Wstawiłam link.
Tych jeżówek to ma chyba ze 20.A wszystkie dorodne, piękne
O chełmskie zdjęcia.Fajnie, niech zostaną
Świetne, zawłaszcza te z podziemi kredowych
Witam. Mam problem i proszę o pomoc w jego rozwiązaniu. Mam dosc ładny trawnik jak na zdjęciu. Co prawda dzis te zdjęcie jest po imprezie, dlatego musi się on trochę zregenerować. Jest codziennie zraszany i nawożony odpowiednio.ale problem tkwi od momentu jego założenia. Jest duzy skos ziemi i i wiele nierownosci, ktorych nie wyeliminowalem 10 lat temu podczas zakładania trawnika. No i chce go teraz wyrownac, tymbardziej ze mam 2,5m3 zbednej ziemi. Chcialbym sie zabrac z tym na wiosne i nie wiem co lepsze. Czy hlebogryzarka, usuwanie korzeni, równanie?. A może inne rozwiązania.
Zastanawiam się, co dać na plecki tej rabaty pomiędzy te brzozy. Takie ponad metrowe place tam mam. A hortensja to Little Lime, raczej dużo miejsca nie zajmie.
Myślałam o miskantach ML albo o grackach.
Dopowiem, że rabata będzie poszerzona aż do górki.
Dubelek... byłyśmy na zlocie miłośników roślin wodnych w arborerum.. dziekujemy Mariuszowi za możliwośc wzięcia udziału w imprezie i w mozliwosci pobuszowania w ogrodzie.
Zapomnialam aparatu .... skleroza
Właśnie wczoraj tyrając w ogrodzie zastanawiałam się u kogo były te kamienie i ścieżka fajna macierzanka będzie pachniało.
A z rojników to też dla mnie najładniejsze są bordowe w dużej ilości a zielone tylko dla przełamania. Narazie mam odwrotnie
Mogłabym powiedzieć, że kupię przetacznika dla Ciebie, ale wtedy byś nie przyjechała . Więc przyjedź koniecznie . Teraz w środy i w soboty oprócz tych, że tak powiem stacjonarnych klamotów jest jeszcze Pan, który na zewnątrz w pudłach sprzedaj swoje klamoty. Wczoraj dorwałam parę rzeczy, a najbardziej z tego się cieszę
i zobacz jaka fajna donica .
Ewa czy wiesz jaką masz na zdjęciu odmianę jeżówki? Jest śliczna.
Dzięki Tobie mam tegoroczną różę Mariatheresię .Jest super. Myślę,że kupię jesienią jeszcze Baronesse.
Czy Ty na zimę zrywasz różom wszystkie liście, bo ze zdjęć zimowych tak to wygląda.
Pozdrawiam