Wpadłam sobie wieczorową porą pospacerować. Bo lubie bardzo u Ciebie spacerować.
I pierwszy raz trafiłam tutaj.
Świetne miejsce!
Przysiadła bym na tej tekturce
Aprilku, ale przez płot chcesz zaglądać?. Poczekaj, przyjedziesz kiedy brama będzie stała otworem. Do Ciebie zawsze chętnie przyjadę pofocić to i owo.
Te naparstnice nie rosną wysokie, kwiatostany mają tak ok. 50-60 cm wysokości. Ale mają tę zaletę, że to są naparstnice bylinowe, wieloletnie. Nie takie dwuletnie powszechnie znane. Po ścięciu kwiatostanów po głównym kwitnieniu, wypuszczają jeszcze pojedyncze kwiatki przez całe lato.
Witam, dzięki za odwiedziny, pada u nas tj. kropi. Ewka nie wiem co to za róża, kupiona dawno w szkółce bez etykiety. Elu u nas też sucho, staram się podlewać, trawnik u mnie w miarę, rośliny jeszcze się jakoś trzymają.Pozdrawiam. Monia moje róże też w kiepskim stanie, już takie jesienne, Rosanna jeszcze zachwyca.
No wiesz, żeby nie było, że tylko tak pięknie, ślicznie to taki obrazek z ruderowej w nieustajacej przebudowie:
Tydzień temu jak przyjechałam na działkę i spojrzałam na linię tej rabaty, stwierdziłam że nadal mi coś nie pasuje. Wyciągnęłam szpadelek do darni i... znowu ją poszerzyłam. To już chyba po raz czwarty! Tym razem jednak musi być ostatni, bo lada moment połączy się z różanką jeśli stracę opamiętanie. Rośliny z lewej strony wykopane, tymczasowo przeniesione na urobioną prawa stronę i wykopaliska w toku.
Nawet widać z jakimi korzeniami muszę toczyć walkę, masakra!
No ale przynajmniej ścieżka została ułożona do końca, zostaje jeszcze zasypanie i kosmetyka przy drzwiach.
Clair Renaissance (POULsyng)
Uwielbiam tę różę za niesamowity aromat aromat, który jest bardzo silny ale zarazem przyjemny. I ta obfitość kwitnienia mnie zaskoczyła! Narazie rośnie w donicy, ale już szykuję dla niej honorową miejscówkę na rabacie.
Z rabaty z wanilkami wysadziłam hakonechloa 'All Gold' bo słabo sobie radziła na słońcu. Teraz mają więcej cienia i powinna sobie poradzić.
na rabatę z wanilkami wsadziłam hakonechloa zieloną