Dzisiaj miałam pracowity dzień, skosiłam trawę, poplewiłam, skończyłam rabatę przy kojcu psa. Przy okazji jak ogród ogarnięty zrobiłam kilka zdjęć, zapraszam na spacer
Zacznę od moich ukochanych róż, część ma przerwę w kwitnieniu na szczęście większość nieustannie kwitnie
Zaczyna Novalis
Obok niej Minerva, zastanawia mnie dlaczego ma różne kwiaty, jedne ciemniejsze, drugie jaśniejsze, ale i tak jest piękna
Znakomity nabytek, będziesz z niej zadowolona to zdrowa róża, świetnie się sama oczyszcza (po kwitnieniu zrzuca kwiaty z szypułkami). Bardzo szybko się rozrasta i potrzebuje sporo miejsca ponad 1 m.
Trawami jak zwykle się zachwycam.
i szybka zmiana klimatu - alpejskie łąki dokładnie Dolomity - byłam i nadal jestem zachwycona - jakby w najlepszym ogrodzie - pałniki, storczyki, azalie w całych polach, przywrotniki... raj. A i Dla Ewy - ule na 2000m n.p.m. - fotki tylko nie zdążyłam zrobić
Proszę o podpowiedź co to za krzew kwitnący. Każdego lata wychodzi sam z ziemi i bardzo smakuje mszycom. Chciałabym mu dogodzić, ale nie wiem jak, póki nie wiem co to