Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 12:31, 25 sie 2018

Makao_J napisał(a)

Piękny rozchodnik. Miałam go mieć ale wykupili nim podjęłam decyzję No ale co się odwlecze to nie uciecze kupię za rok.

A tą bylicę mam. Nie spodziewałam się że tak dobrze wygląda z rozchodnikami.

Moja bylica tylko jedna taka ładna, reszta co jakiś czas usycha i sama już nie wiem, czy tym innym za mokro czy za sucho. Z purpurolistnymi rozchodnikami bardzo ładnie wyglądają wg mnie wszystkie srebrnolistne rośliny
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anabuko1 22:35, 25 sie 2018

Anda napisał(a)
Rozchodnik Class Act, rozchodnik Nie pamiętam nazwyy i Artemisia schmidtiana Nana

O jakie piękne żywe, krwiste rozchodniki.
Jeszcze takich nie widziałam.
A gdzie wy takie cudeńka kupujecie ??
Zawilce i trawy też urokliwe. bardzo.Ja mam jeden taki różowaty Nn zawilec.
oliwka 10:51, 26 sie 2018

cześć Ewa zawitałam po baaaaaaaardzo długiej nieobecności i trafiłam na zdjęcia rozchodników. Planowałam je zasadzić na balkonowej słonecznej rabatce, ale nie miałam cierpliwości i nie doczekałam do czerwca - dopiero wtedy dowiezli rosliny do mojej szkółki. Zastanawiam się czy może teraz nie zamówić ich i wkopać je na działkę a na wiosnę przenieść na balkon? Jak myślisz czy to dobry pomysl???
W miejsce rozchodników posadziłam rozplenice i między nimi werbenę patagońską - rozsiała mi się na balkonie i mam ją teraz w każdej donicy Niesety było tak sucho, że nawet codzienne podlewanie nie pomaga - rozplenice sa w bardzo złej kondycji, werbena ma się całkiem nieźle
Monia81 11:59, 26 sie 2018

Ewuś piękne fotki obejrzałam, cudnie masz, ale to wiesz bardzo ciekawy ten rozchodnik class act, bardzo ładny intensywny kolor buziaki
Gosialuk 16:38, 26 sie 2018

Anda napisał(a)

Bardzo udane zestawienie. Mam bylicę luizjańską i muszę nad towarzystwem dla niej pomyśleć, żeby było równie urokliwe. Musi też nie pozwolić się jej "zjeść".
Anda 16:48, 27 sie 2018

anabuko1 napisał(a)

O jakie piękne żywe, krwiste rozchodniki.
Jeszcze takich nie widziałam.
A gdzie wy takie cudeńka kupujecie ??
Zawilce i trawy też urokliwe. bardzo.Ja mam jeden taki różowaty Nn zawilec.

Niestety nie zapisałam sobie nazwy tych rozchodników. W „mojej” szkółce zeszłej jesieni były.
Zawilce bardzo lubię. Mam na nie trochę mało miejsca
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:50, 27 sie 2018

oliwka napisał(a)
cześć Ewa zawitałam po baaaaaaaardzo długiej nieobecności i trafiłam na zdjęcia rozchodników. Planowałam je zasadzić na balkonowej słonecznej rabatce, ale nie miałam cierpliwości i nie doczekałam do czerwca - dopiero wtedy dowiezli rosliny do mojej szkółki. Zastanawiam się czy może teraz nie zamówić ich i wkopać je na działkę a na wiosnę przenieść na balkon? Jak myślisz czy to dobry pomysl???
W miejsce rozchodników posadziłam rozplenice i między nimi werbenę patagońską - rozsiała mi się na balkonie i mam ją teraz w każdej donicy Niesety było tak sucho, że nawet codzienne podlewanie nie pomaga - rozplenice sa w bardzo złej kondycji, werbena ma się całkiem nieźle

Werbena znosi suszę bardzo dobrze
Rozchodniki bez problemu zimują. Możesz je bez ryzyka teraz kupić, wkopać w doniczkach na działce i wiosną posadzić na balkonie
Anda 16:51, 27 sie 2018

Monia81 napisał(a)
Ewuś piękne fotki obejrzałam, cudnie masz, ale to wiesz bardzo ciekawy ten rozchodnik class act, bardzo ładny intensywny kolor buziaki

Dzięki Moniu Class Act bezproblemowy, jak wszystkie rozchodniki
anabuko1 19:51, 27 sie 2018

Anda napisał(a)

Niestety nie zapisałam sobie nazwy tych rozchodników. W „mojej” szkółce zeszłej jesieni były.
Zawilce bardzo lubię. Mam na nie trochę mało miejsca

Aha,No nic dzięki.
A ja mam zmówione wcześniej nowe od wczoraj rozchodniki.
Ale zdjęć im jeszcze nie robiłam
Pozdrowionka zostawiam
Monia81 20:53, 28 sie 2018

Ewuś jak będziesz miała chwilkę zajrzyj do mnie, zrobiłam zdjęcia tym kłosowcom