Tajga jest piękny.Mój młody tegoroczny, rósł na pełnym słońcu i w donicy.Teraz jak juz przekwitł, poszedł do gruntu.
Każdy wybiera jaki mu pasuje.
Ale dla ciebie clematis tajga w tegorocznym wcześniejszym kwitnieniu.
Udało się wykonać plan działań na ten tydzień. Duża ulga.
Poziomki ścięte. Kanciki zrobione. Chwasty wyrwane. Z pobliskich nieużytków już przylatują kolejne.
Teraz pora na ogarnięcie warzywnika. Trzeba zlikwidować pozostałości groszku i bobu, odświeżyć kanciki, wykopać czosnek, wyrwać i wysuszyć cebulę. Na lokalnym ryneczku pojawiła się gaura. Grzechem byłoby nie kupić. Wsadziłam ją obok róży i ciemnych powojników w zastępstwie Crispy. Ta z kolei wylądowała na rondzie. Kolorów nabierają rozchodniki.
Jesienią zmieniałam nasadzenia na bardzo nasłonecznionej rabacie pod oknami obok tarasu. Zlikwidowałam tam róże i wsadziłam miskanty , rozplenice, kilka zimozielonych akcentów i trochę bylin. Miskanty odchorowują jesienne dzielenie i przesadzanie, ale rudbekia Goldsturm dobrze się zadomowiła. Wkrótce zakwitną rozchodniki i niskie astry.
Reniu dziękuję, te portrety są piękne również dzięki Tobie, bo zakwita pysznogłówka z nasionek od ciebie
pysznogłówka ma piękne i delikatne kwiatuszki, dziś rozwinęło się drugie "pięterko"
I kadr z rabaty ze ścianą wodną. Wkrótce zakwitną hortensje i rozchodniki.
Póki co jeszcze kończą naparstnice i zaczynają jeżówki a w tle Hortensje Strong Anabelle. Huśtawka wciąż przeszkadza
Rury na przejściu są oznaką prac wykończeniowych ściany wodnej bo dziś eM odebrał granit. W końcu