Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa ogrody 21:14, 06 sie 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

[

Dzbany z dziurami - w nich też będą rojniki? U mnie są, ale zwykłe gliniane, nie takie śliczne niebieskie.
Dwa ogrody 21:12, 06 sie 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
[img
nowe ziółko w tym roku

Nie wiem co to jest i jak smakuje, napisz proszę.
Dwa ogrody 21:11, 06 sie 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Upały nie sprzyjają sadzeniu, ale wykopać New Dawn można Cięta jesienią prawie do zera, wiosną, po kwitnieniu i znów odbiła długimi batami i drapie człowieka, zasłania to czego nie powinna, kaleczy brzozy że o taczkach śmieci po kwitnieniu nie wspomnę. Ot, błąd pierwszych nasadzeń. Po krótkiej naradzie z emem poszła pod toporek

Och, co za okrucieństwo, tak ją lubię za ciągłe kwitnienie i delikatność koloru. I za bujność właśnie. A ma kolce, jak to róża.
Moja bajka 21:09, 06 sie 2018

Do góry

te Vanilki musiałam podwiązać, bo po ulewnych deszczach w oczku leżały
Moja bajka 21:05, 06 sie 2018

Do góry
taką Vanilkę szczepioną na pniu pod sosną posadziłam

Sylwuś dzięki Tobie mam dwa razy więcej Nostalgii

Ogródek Iwony II 21:05, 06 sie 2018

Do góry
ren133 napisał(a)

Piękne foty
Po urlopie zostały tylko wspomnienia Iwonko

Reniu, ty chociaż byłaś daleko. U mnie urlop w ogrodzie. Wyjechaliśmy tylko na kilka dni w sprawach rodzinnych w lubelskim, odwiedziliśmy sad u kuzyna. Najadłam się śliwek, wiśni, gruszek... Szkoda tylko, ze nie nazbierałąm malin, bo akurat zaczęło padać. Krzewy uginają się od owoców, malin sadownicy nie zbierają... zbyt wysoki koszt zbiorów zarówno przez pracowników, jak i kombajnem. A na skupie stawka to 1,50 zł za kilogram dorodnych malin. Wszyscy wiemy, jakie są stawki na straganach...

Zbyszek miał dwa tygodnie urlopu. Jeden tydzień przebiegł gospodarczo w ogrodzie, drugi - kończyliśmy remont w domu. Wreszcie mam sypialnię dla gości.
Odświeżony salon i jadalnię, nowe podłogi na piętrze. Na drugi rok zostawiłam sobie naszą sypialnię, ale jeśli znowu na fachowców będę musiała tyle czekać i psuć nerwy, to ja nie wiem, jak to będzie...
Z urlopu przywieźliśmy stary stół. Miał iść na opał, Zbyszek uwielbia takie stare smaczki. Zajmie się nim jeszcze pewna osóbka i go troszkę odnowi, a Zbyszek go poskładał, bo do transportu musiał rozebrać na deski.

Stara praca dawnego stolarza, nawet szuflady maja spody drewniane, wszystko składane bez jednego gwoździa. Cieszę się ze stołu. Będzie robił za biurko w moim gabinecie

Ogród Ani :) 21:01, 06 sie 2018

Do góry
Dziewczyny dzięki, że zaglądacie
Toszka na razie nie jestem w stanie wyrwać szczawika, bo susza straszna. Czekam na porządny deszcz

Dla tych co jeszcze nie widzieli w wątku o ćmie
Dzisiejsze nocne łowy

Moja bajka 21:01, 06 sie 2018

Do góry
fajnie i szybko rośnie ta różowa trawka. Mam nadzieję, że zdąży zakwitnąć i uda mi się nasionka zebrać, bo jak na jednoroczniaka to tania nie była

A Stefa czuwa nad małolatami

ale zazdrościłam im wczoraj moczenie doopeczek w wodzie
Moja bajka 20:57, 06 sie 2018

Do góry
Lupo powtarzają kwitnienie pełną parą

bodziszki jednogłośnie uznały, że już jesień

Queen of Sweden skromnie jednym kwiatkiem kwitnie. Na jesień muszę ją przesadzić, bo pysznogłówka chce ją połknąć

kocham słońce w roślinach. Dla mnie to takie witraże matki natury
Małymi krokami-Ogród Wioli 20:55, 06 sie 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Limkowo... uwielbiam

Limki z jeżówkami obłędne w takiej ilości ,a przypomnij jaka to trawka przed nimi,bo ja w trawkach słaba
Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 20:55, 06 sie 2018

Do góry
Proszę o identyfikacje problemu- hortensja bukietowa 3 letnia rośnie w dużej donicy na tarasie. Strona południowa - patelnia. Czy przyczyną może być poparzenie słońcem/ brak wody? Czy przyplątała się choroba grzybowa? Ilość liści z brązowymi plamami się zwiększa. Mało kwitnie w porównaniu w rokiem poprzednim. Zasilana co 2/ 3 tygodnie magiczną siłą do hortensji.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 20:45, 06 sie 2018

Do góry
Adrian1992ii napisał(a)
Witam wszytskich forumowiczów

Na podwórku posiadam ok 200-250m2 trawnika jeśli wgl można to tak nazwa
Trawnik jest przerośniety chwastami różnego rodzaju, mleczami, są również ubytki w niektórycb miejscach na obecną chwile napewno nie stać mnie na jakikolwiek tranik z rolki bo wiele razy mi juz taki proponowano w załączniku podsyłam zdj. jak to obecnie wyglada czy macie jakis pomysł na uratowanie tego co na zdj. są jakieś sródki na chwasty ale w moim przypadku to chyba wypadałoby popsikać cały trawnik czy wgl jest sens ładować w to pieniądze czy to pomoże. PROSZĘ O POMOC pod trawnikiem jest zamontowane nawadnianie

Myslę, że można go uratować, trzeba opryskać Starane lub Mniszek na chwasty dwuliścienne. Poczekać aż znikną, dopiero zająć się naprawą trawnika.

1. Skosić
2. wzruszyć grabiami puste miejsca
3. posypać nasionami trawnika sportowego
4. Posypać ziemią do trawników z worków (bez nasion chwastów)
5. Posypać nawozem wielskładnikowym do trawników
6. Lać wodę przez dwa dni w ilości 15 l/m2
7. Będzie dobrze.

8. Potem lać wodę co dwa, trzy dni w ilości 10 l/m2

Potem na końcu zrobić kanciki. Jak już będzie nowa trawa.
Potrwa to z miesiac ale będzie warto.
Ogródek Iwony II 20:37, 06 sie 2018

Do góry
No nic, jutro muszę pielić. Szczawnik mi zarasta...
Toszka napisał(a)
... szczawik własnie teraz rusza z rozłogami, które za moment będa się korzenić. Wąską łopatką do chwastów podważaj delikatnie i staraj się znaleźć korzeń palowy. Też walczę - na kwasnej, w próchnicznej, puszystej ziemi idzie pielenie łatwo. Na ciężkiej gliniastej już wymaga to uwagi. Za żadne skarby nie wrzucaj na kompost. Do śmieci w torebce szczelnie związanej, bo to draństwo strzela nasionami nawet po wyrwaniu.

to jest chyba to

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:29, 06 sie 2018

Do góry
a lespedenza zaczyna
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:28, 06 sie 2018

Do góry
len się ukrył

niedobitki powtarzają

jeszcze budleje, zapach się niesie na pół ogrodu

tu już jesień

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:24, 06 sie 2018

Do góry
temu upał nie przeszkadza być pięknym

w łące znalazłam jeszcze

alinoushka kwitnie niezmordowanie od wiosny

powtarzają róże
Sezon 2017 u Hanusi 20:20, 06 sie 2018

Do góry
Tak, tak! To dziewięćsił! Ale z nasion sklepowych. Rośnie przy ziemi w ścisku, to może dlatego łodyga wyższa. W górach widziałam płaskie. Może to inna odmiana?

A co do sił, to kocham słońce, ale najlepiej o temperaturze + 25 C góra.
W wysokiej mdleję jak kwiatki hortensji.
Cydalima perspectalis - ćma bukszpanowa 20:20, 06 sie 2018

Do góry
Moje trzy pułapki, po jednej nocy!
Chyba było jakieś przepoczwarzenie, bo tyle jeszcze nie miałam a zmieniam wodę codziennie

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:19, 06 sie 2018

Do góry
astry jesienne już...o wiele za wcześnie

tak samo

łąka do koszenia się kwalifikuje
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:15, 06 sie 2018

Do góry
tulipanowiec już czuje jesień

przegorzany ładnie wyglądają w prawie suchej łące, mogłabym mieć ich więcej bo śliczne, choć kłujące

w tej rabacie rządzą osy , plewić i wycinać się nie da

ognik łapie kolory
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies