Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 20:59, 25 sie 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Ależ Ty różana Dziewczyna Jesteś! A to co za piękność? Fajny taki nieoczywisty ten kolor...

No próbuję być różana - z różnym skutkiem oczywiście Ale niektóre róże są nie do zdarcia na tyle, ze im nawet nie przeszkodziłam w byciu pięknymi, hihi

To Pastella Kolor ma hm.. trochę kremu, trochę jakby zieleni, różu porcelanowego. Jest właśnie taka nieoczywista i wiele zależy od pogody i stopnia rozwinięcia kwiatów.
Kasia_CS 21:48, 25 sie 2018

Chciałam zrobić takie zestawienie róż, do którego już kiedyś się przymierzyłam, ale nie miałam tylu kwiatów do dyspozycji. Teraz pogoda pokrzyżowała plany, bo jak ścięłam kwiaty, to się już zaczęło ciemno robić i spadły pierwsze krople deszczu.. i tyle było ze światła dziennego - w domu próbowałam potem coś cyknąć, ale to nie to samo.

Zaznaczę, że kolorystyka kilku róż jest w rzeczystości bardziej intensywna - choćby Baronesse - zwłaszcza na młodszych kwiatach, podobnie zresztą i Pastella, czy Stephanie Baronin, które mają w sobie więcej odcieni. Z kolei typowy kwiat Williama Shakespeara jest o wiele większy, ale to był jedyny, który mogłam teraz ciachnąć spokojnie osiąga rozmiar LI

kaz742011 21:54, 25 sie 2018

Taki maleńki ogródek a takie bogactwo róż. Jak tyś to zrobiła ?
Cudne są. Moja różanka w budowie, ale czy powstanie w tym roku to nie wiem.
Kasia_CS 22:13, 25 sie 2018

I jeszcze mój "wazon" z tej okazji

Magleska 22:16, 25 sie 2018

Kasiu nie odzywam się ,ale w moich ulubionych jestem na bieżąco

Bardzo fajne to zestawienie różane - zapisałam sobie obrazek - bo wszystkie piękne
Moje w tym sezonie nie powalają ,ale pewnie temu ,że nie pryskanie i nie odżywiane - jakoś za mało mam czasu na ogród ....

Wazonik uroczy
Kasia_CS 22:21, 25 sie 2018

kaz742011 napisał(a)
Taki maleńki ogródek a takie bogactwo róż. Jak tyś to zrobiła ?
Cudne są. Moja różanka w budowie, ale czy powstanie w tym roku to nie wiem.

Kolanem dopycham Trzymam kciuki! fajnie jakby Ci się udało posadzić jeszcze jesienią
UrsaMaior 22:33, 25 sie 2018

Marchenzauber i Lavender Ice MNIAM!
paulina_ns 00:42, 26 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)

Trzeba nową rabatkę na róże trzasnąć, ha! Ja mam miejsce już na Leonarda da Vinci zaplanowane, na drugiego Williama Shakespeara i trzeba pomyśleć, czy coś się jeszcze upchnie... ale czuję coś, że się da kolanem dopchać

Wiesz co.. nade mną w moim bloku jest 9 mieszkań z widokiem na nasz ogródek, a z bloków obok kilkadziesiąt najlepsi byli panowie, którzy chyba wykańczali mieszkanie w bloku obok i stali na balkonie i się gapili jak ja wieszam firanki na pergoli, potem cykam zdjęcia - w sumie dość spektakularne to mogło być, bo widok ciężarnej na drabinie (bardzo uważałam, żeby nie było ) dość niecodzienny - kilkanaście godzin później Kaja była na świecie te firanki zresztą podwijałam mając nieregularne jeszcze skurcze

Różanki nowej nie mam w planach, ale nie wiem, czy róży artemis nie będę wymieniać strasznie mnie denerwuje okropny krzaczor się z niej zrobił, rozłożysta na wszystkie strony, a kwitła tylko raz i to szału nie było.

Haha uśmiałam się, oczami wyobraźni zobaczyłam Ciebie wieszającą te firanki, a później cykającą zdjęcia ja też firanki wieszałam,ale urodziłam tydzień później także u mnie nie zadziałało

Zdjęcia jak zwykle cudne, kurcze ile razy można się powtarzać, nie masz czegoś brzydkiego w ogrodzie?
Kasia_CS 07:12, 26 sie 2018

Kasya napisał(a)
Ja bym williama juz nie sadziła
To największy koluch pod słońcem
A jest tyle innych pięknych

Przegapiłam Twój post Kasiu! Jeżeli masz jakąś rozyczkę, która stanie "w szranki" z płotem dla towarzystwa z LO i Cinderelką i będzie ciemno różowa,powtarzające- wal śmiało to miejsce przeszło kiedyś burzę mózgów i WS najbardziej tam pasował
eVka 08:48, 26 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)

Trzeba nową rabatkę na róże trzasnąć, ha! Ja mam miejsce już na Leonarda da Vinci zaplanowane, na drugiego Williama Shakespeara i trzeba pomyśleć, czy coś się jeszcze upchnie... ale czuję coś, że się da kolanem dopchać

Wiesz co.. nade mną w moim bloku jest 9 mieszkań z widokiem na nasz ogródek, a z bloków obok kilkadziesiąt najlepsi byli panowie, którzy chyba wykańczali mieszkanie w bloku obok i stali na balkonie i się gapili jak ja wieszam firanki na pergoli, potem cykam zdjęcia - w sumie dość spektakularne to mogło być, bo widok ciężarnej na drabinie (bardzo uważałam, żeby nie było ) dość niecodzienny - kilkanaście godzin później Kaja była na świecie te firanki zresztą podwijałam mając nieregularne jeszcze skurcze

Hihi, myśleli pewnie, że babie przed porodem nieźle odbiło świetna historia. To się nazywa miłość do ogrodu.
A róże ns pewno gdzieś wciśniesz ja już kombinuję gdzie moje chciejstwa dać.