Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 21:04, 25 sie 2018

AgataM napisał(a)
Ale jaki zdrowiutki .....

Cudak zdrowiutki Ale jeżówki ogólnie jakoś szybko przemijają w tym roku...
Chyba przez to palące słońce...
jolka 21:10, 25 sie 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)
Hej, zdjęcia urokliwe obejrzałam z przyjemnością. Na wieści o wypadku gęsia skórka mi sie pokazała. Potem juz lepiej, bo cudaśne jeżóweczki pokazałaś. Świetne są, obfoć je bo nikt takich nie ma i długo nie będzie, piękne korony mają na główkach, takie panny co mają wianki z żywych kwiatów.

Daria, cudaczki obfocone Rzeczywiście wyglądają, jak takie strojne panny w koronach
Zawilce zostawiam. Lubię je za tę wiosenną delikatność w progu jesieni...

jolka 21:27, 25 sie 2018

Balea napisał(a)

Witm, cos pieknego ten ogrod. A rabata mi sie szczegolnie podoba.
Ciekawa jestem, jak ona wyglada, kiedy milorzab sie na zolto przebarwia.
Przeszlam wszystkie strony twojego watka ale zadnego takiego zdjecia nie znalazlam. Moze ci sie uda w tym roku jakies zrobic I czy masz jakies zdjecie, zrobione z drugiej strony tej rabaty? pozdrawiam Balea

Witaj Balea Dziękuję za miłe słówka Nie mogę znaleźć miłorzęba przebarwionego. Pewnie dlatego, że mi go zazwyczaj przymrozek szybko ścinał, i liście momentalnie padały na ziemię... Może faktycznie w tym roku mi się uda zrobić Póki co zielony jest Porównując zdjęcia, widzę, że "zmężniał" nieco Próbuję go do kulistego kształtu doprowadzić, bo jakiś dziwny był początkowo.

Ciężko zrobić zdjęcie tej rabaty z innej strony, bo jest blisko ściana, z drugiej strony barierka. Ale postaram się przy okazji coś pstryknąć. Tu mam dzisiejsze poranne, wprawdzie rabata jest na drugim planie, ale coś tam widać z innej perspektywy

jolka 21:31, 25 sie 2018

asiak napisał(a)

Ta rabata na początku mojego "ogrodniczkowania" wpadła mi w oko

Kurcze, brzozy takie chudziutkie były.. a teraz już prawdziwy lasek się z nich zrobił Ciekawe jak to za klika la będzie ...

A_gawa 21:39, 25 sie 2018

Dawać! Dawać! Dawać więcej zdjęć!:****
jolka 21:46, 25 sie 2018

paulina_ns napisał(a)
Pstryczki obejrzałam cudne jak zawsze ale Ci się wszystko pięknie zagęściło no powiem Ci,że dziwalce jeżówkowe są SUPER a co do spotkanie jak coś będę pisać, może w tym tygodniu się uda oczywiście jak mnie zechcesz tylko wiesz,że ja = pakiet 3 dzieci dasz radę? Hihi

Tak jak już CI Paula mówiłam, pakiet 3+ na pewno ogarnę, tak więc śmiało możesz przyjeżdżać Wsadziłam piwonie, za które Ci bardzo dziękuję Kurczę, aż mi się to dziwne wydaje, ale mam coraz mniej miejsca w ogrodzie!! Wsadziłam je ostatecznie koło wrzosów, których (pomimo słabej kondycji) wciąż nie wywalam. Mam nadzieję, że mi się zdążą odwdzięczyć!! Piwonie wsadziłam raczej płytko i dość gęsto, zobaczymy jak przetrwają zimę.. Jakby coś przesadzę co drugą. Liście ciachnęłam, bo były zmaltretowane. W nocy deszcz wszystko podlał

jolka 21:58, 25 sie 2018

effka napisał(a)
Matulku jak pięknie u Ciebie, dawno nie zaglądałam, hortensjada na całego Bardzo zadbany każdy zakątek!

Ewusia, dziękuję!! Limki w tym roku faktycznie wielkie porosły, obecnie już w większości w tonacji różowej.
Szybko to wszystko leci...

Vanilki, jeszcze bardziej różowe.. Niestety, w dużej mierze zostały przypalone przez mocne słońce, tak więc nie ma takiego fajnego efektu na całości. Cóż poradzić, "taki mamy klimat"

jolka 22:18, 25 sie 2018

BasiaLT napisał(a)
Jolciu masz absolutnie rewelacyjny ogród. Może ty widzisz w nim jakieś niedoskonałości ale inni nie. Jeżówki hybrydy i z czapeczkami cudne po prostu.

Basia, dziękuję za przemiłe słowa Co do niedoskonałości, to głównie chwasty mi dają w kość, których absolutnie nie jestem w stanie ogarnąć. Nie mam pojęcia jak np. Asia (Nawigatorka) to robi, że jej irga nie zarasta. Moja wyczyszczona totalnie tydzień temu - dziś wygląda tak:

Uważam, że duży błąd popełniłam, rezygnując z włókniny na skarpie. Praktycznie co tydzień "ta sama zabawa się zaczyna". Jeszcze dookoła szczere pola, łąki.. osty, mlecze i inne dziadostwa się sieją na potęgę. Igrę na włókninie mam okazję oglądać przy lokalnym cmentarzu. Idzie jak burza i jest czyściutka. Ot, tyle w temacie "szmaty".

Przy okazji skarpa dzisiejsza, dawno nie pokazywana... trochę bujnęła w tym roku
Przepraszam, że z chwastami (w poniedziałek je załatwię)

jolka 22:26, 25 sie 2018

HannaR napisał(a)
Najlepiej wszyscy u siebie załóżmy taką rabatę i zrobimy konkurs, u kogo przebije urodą pierwowzór . U mnie już jest i uplasuje się na szarym końcu w rankingu .

Wiesz Hania, to chyba na tej samej zasadzie jest co gotowanie ... Niby tak samo wykonuje się potrawy, a w każdym domu smakują inaczej Ułożymy nasze rabatki w szeregu a nie w rankingu, tym sposobem każda będzie w pierwszym szeregu a nie na żadnym początku czy końcu

Kwiatki polne zostawiam, z łąki się zasiały i na świerka włażą
jolka 22:30, 25 sie 2018

A_gawa napisał(a)
Dawać! Dawać! Dawać więcej zdjęć!:****

Dzisiejszą Meidiland zostawiam Nie będę już chwastowych zdjęć wrzucać