Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:38, 23 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
kiedyś mi Wiesia (sąsiadka Danusi) mówiła że dzieliła siekierą
U Ciebie zdecydowanie kwadraty, u mnie w grę wchodzi wąski pasek więc wielkiego pola do popisu nie mam
A jakie berberysy będziesz sadziła?

Myśle nad berberysami ale pewnie green carpet za ich zieleń i czerwień, posadzę w kostki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:37, 23 lut 2014

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Pasy i kwadraty będą pasować do pięknej całości

Chyba masz rację, musi być konsekwentnie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:36, 23 lut 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Jezusie Slodki, co Ty bierzesz Kobieto... Zdradz sekret, bo mi takiej energii potrzeba... Nie wiem co sie dzieje, ale jestem slaba jak niemowle Jak czytam o Twoim trybie zycia

Madzenko, ale z drugiej strony ciesze sie, ze jedziesz na nartki, moze ciunke wyhamujesz, bo w takim galopie tez nie jest dobrze byc non stop

Buziam Cie bardzo, bardzo serdecznie.

A miskanty trzeba pila dzielic Szpadlem rzadko sie udaje ta sztuka na starych kepach

Mówiłam Źonowi bierz piłe!!!
Wyhamuje, dlatego tak sie spieszę z powodu wyjazdu, ale tam już błogie lenistwo , biale szaleństwo, bombardino i Żon
U Oci ... 10:51, 23 lut 2014

Do góry
Przed wejściem pomyśl o kosodrzewinach mińiaturowych i sinych kostrzewach, hortensje zawsze i wszędzie popieram.

Alternatywą dla kostrzew i może być moja inspiracja do przedogródka, carex morrowi i kostki bukszpanowe.
W ogóle u ciebie widziałabym geometryczne nasadzenia z bukszpanow
http://robertbroekema.nl/tuinen/gemeenschappelijke-tuinen/bruisend/
http://atasteoftravel.files.wordpress.com/2011/11/20111120-231143.jpg
U Oci ... 10:50, 23 lut 2014

Do góry
Ocia a co w Otarzyku chesz posadzić?
Widziałabym wąskie drzewa w ilosci 3 szt posadzone w szapaler lub trójkąt. Ja zachorowałam na ambrowca silhouette slender, dąb błotny, buk purpurowy fastigata lub amanogawy ale u mnie zgniły od nadmiaru wody, dlatego teraz szukam drzew, które się przy intensywnych deszczach nie utopią w glinie...
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 10:47, 23 lut 2014

Do góry
Popieram cięcie brabantów. Docelowo proponuję równieź boki im wyrównać aby się zagęszczały, wówczas będziesz miała oiekną równiutką zieloną ścianę.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:19, 23 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a widzisz, pare dni temu pisałam u siebie, że może przed ogrodzenie dać trawy i coś co psy nie oleją

W nogi grabów pójdą berberysy, po bokach strictusy (miskanty) , będzie też lawenda, kostrzewa sina i kosodzrzewina. Na wszystko pójdzie żwirek. Zmarwił mnie M bo nie mógł podzielić miskantów, więc chyba dokupie malych i sama sobie wkopię. Z tymi wielkimi potworami nie było łatwo.
Ciągle nie moge podjąć decyzji czy posadzić roślinyw. Pasy i kwadraty czy w łuki.... Chyba w kwadraty...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:16, 23 lut 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Marzenko, ale pędzą u ciebie te stronki...nie długo cyferka 1000 na liczniku ci wskoczy...miłej niedzieli życzę

Ja pędzę stronami a ty kilometrami
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:15, 23 lut 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Lub będą reakcje typu "no taki ładny ogród w środku, a na zewnątrz to suche badyle sadzi"

Hi hi i kometarz, że co to za dom , biuro?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:14, 23 lut 2014

Do góry
Welka napisał(a)

Tak wpadłam zobaczyć jak po zajęciach z Ewką, ale trafiłam też na ogłoszenie. Sama szukałam ambrowca i jak mój M będzie wiosną w szkole to mi kupi (innego niż Ty chcesz, ale w mojej okolicy nic nie ma i musiałam szukać duuuużo dalej)
Poznań może być?

Dzięki lecę zapytać.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:13, 23 lut 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Marzenko trudno za Toba zdążyc ale chyba jestem na bieżąco. Miłej niedzieli.

Jesteś na bieżąco, ze wzajemnością miłej niedzieli życzę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:13, 23 lut 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

No właśnie Ania...też zaczynam mieć wątpliwości....
Zapiernicza jak robocik

I pisze to osba, która ręcami M pól ogrodu wczoraj zdemolowała
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:12, 23 lut 2014

Do góry
Margarete napisał(a)

Nie tylko na kanapie, bo żeby ją ustawić w inymm, i w innym, i w kolejnym miejscu to trzeba było przestawiać wszystkie pozostałe meble....... i najśmieszniejsze jest że ostatecznie meble stoją tak jak je postawiłam za pierwszym razem...........a ja mam lekko bicepsy wzmocnione........

Każda forma ruchu jest zdrowa
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:11, 23 lut 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)
Madżenko, ja tu na pełnym wypoczynie i czytam jakiego dzisiaj dałaś czadu z ogrodem i Ewką
Jestem z Ciebie DUMNA

Ja z siebie też wypoczywaj kochana
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:11, 23 lut 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Marzenko w jakim ogrodzie ????
Dwie rabaty na krzyż
Po drugiej stronie nic nie robię bo tam będzie wyburzanie i powstanie nowa rabata ,ale to jak się ociepli (tak mówi M )
A przyszłym tygodniu zamierzam jechać bo grys i zakończyć bukszpanową rabatę
I to cały mój ogród

Wystraszyłam sie, że od rzucania ciastem grysu i bukszpanów nie będzie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:10, 23 lut 2014

Do góry
Zielona napisał(a)

Zainspirowałam Cię propozycją dla Polinki, czy zbieg okoliczności?
/u Pauliny deklarację złożyłam /

Irenka mnie jesienia zainspirowała. Od miesiąca szukam w necie i dostałam odpowiedzi, że nie maja lub żebym się dowiadywala od kwietnia...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:08, 23 lut 2014

Do góry
Nati napisał(a)
Madżenko wszyscy piszą jak ty to robisz że masz tyle energii i tyle rzeczy robisz, rozumiem Cię bo mam dokładnie to samo istne ADHD, dwójka małych dzieci ogród , ćwiczenia itp. caly dzień na nogach i jest moc!!

a tak poza tematem ogrodów jesli mogę, jak twoje zdrowie, bo mi stawy u nóg wysiadają chyba za bardzo się obciążam i ćwiczę teraz od tygodnia skalpel wyzwanie + mel b 20 min. codziennie godzinę czasem jeszcze biegam i od kilku dni zwijam się z bólu krzyża , promieniuje mi aż na nogi nie wiem czy to od ćwiczeń się nie przeciążyłam, tak mi się wydaje że za duzo na siebie biorę,

ty dobrze się czujesz?? ja w sumie 8mcy po porodzie to może jeszcze za wczesnie na takie forsowanie ciała?

To samo miała moja corka , gdy przesadziła z intensywnoscią... Musiala sobie zrobić przerwę dutygodniową z bieganiem bo wyła z bólu....
Ja cwiczę z Ewką tylko 3-4 razy w tygodniu i 1-2 joge. Własnie jogę polecam, bo reguluje prace kręgosłupa i stawów. Wszelkie progrmy ćwiczeniowe zakladają 1 dzień jogi. Mnie nic nie boli bo nie przesadzam z częstotliwoscią ćwiczeń, a bywają takie tygodnie źe ćwiczę tylko 3x w tyg...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:05, 23 lut 2014

Do góry
Nati napisał(a)
a carexy mogę odkryć bo przysypane korą i igliwiem , u nas ciepło ok 10 na plusie , boję się że przyjdzie lekki mróz i padną, u Cibie już wiosna w ogrodzie wszystko odkryłaś?? a horti ogrodowe chyba do maja muszą czekać??

Ja nic nie przykrywałam.... zatem teraz nie odkrywam. Nawet wczoraj troszeczkę kopczyki pod rożami rozgarniałam, jeszcze nie całkiem, ale stopniowo.
Ja bym careksy odkryła, stopniowo. Po co je w ogóle przykrywalaś? Chyba że sadziłaś jesienią? Jesli nadeszłyby silne mrozy sypniesz im ponownie korą.

Horti ogrodowych nie odkrywam, one są bardzo wrażliwe właśnie na przedwiośniu i wiosna. Więc na razie są zasłonięte, tylko endless summer mam odkryte. W ogóle stwierdziłam, że jeśli w tak łagodną zimę nie przeźyją to je wymienię na bukietowe. Koniec zabawy!
Co z tym ogródeczkiem począć 07:58, 23 lut 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
Ewa, Ty lepiej gadaj szybko jak wygladala podloga po rzucaniu tym ciastem i co zostalo do podzielenia Juz siem usmialam po pachy ale fiesz...dbam tez o szczegoly

Ja w temacie ciasta nie byłam i myślalam, że. Ewka ciastem we własnego rodzonego Żona rzuciła.... Ufff ulżylo mi , bo już się martwilam o reliazacje planow ogrodowych...
Blaski i cienie nowego życia 07:55, 23 lut 2014

Do góry
Ulcia to jakie kwiaty teraz na schody planujesz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies