Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jurajski Ogród 09:59, 02 sie 2018

Do góry
o poranku...

Agusia jak patrzę na te fotki , to juź wiem,że działka nie plaskata jest być może moim przeznaczeniem
Matuluuuu...jest pięknie
Buziole gorące a może raczej lodowate ze względu na pogodę
Ogród Cioci cz. 3 09:55, 02 sie 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kocham ogród w tej fazie limonkowej z różowym akcentem Będę więc Was nim męczyć

Ja tam chętnie poddam się tym "męczarniom". U mnie przez upały wszystko umiera.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:40, 02 sie 2018

Do góry
Dwa ogrody 09:22, 02 sie 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Łucja, tyle wolnego czasu a w ogrodzie podziałać nie ma jak.. upał.
Kasiek, cyknęłam dla Ciebie kokornaka Nawet nie wiedziałam, że ma takie duże liście. Wody nie widział, tyle co z opadów, których brak. To stary okaz, sadzony przez nas ponad 20 lat temu, razem z wiciokrzewem, ale chyba go zjadł Co jakiś czas eM tnie go z wysokiej drabiny.

potwór...a po czym on się wspina?
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:22, 02 sie 2018

Do góry
Iwonka napisał(a)

Obłędne zdjęcia, czyż zieleń nie jest piękna?! Hortensja ze swoim lekkim kwiatostanem pasuje tu idealnie...

Horty bukietowe wziełam 2 bo mieli dorodne, jedna jest przy jednej ławce a druga przy drugiej Lubie bukietówki za ich niezawodność - mam ich juz 16

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:10, 02 sie 2018

Do góry
Zrobiło się późne lato...
Moja codzienność - ogród Oli 09:08, 02 sie 2018

Do góry
Magda70 napisał(a)

UPS...nie wysiała mi się nigdy jeszcze.

hmmm no sama zobacz

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:02, 02 sie 2018

Do góry
Ale są i kłopoty - fatalny perukowiec, na razie nie stracił liści, był już lany na grzyba

I mączniak na niektórych floksach

Jest też kolejny wylęg ćmy bukszpanowej

A mój gigant judaszowiec wciąż podwiązuje by był pionowy
Małymi kroczkami do celu... 08:52, 02 sie 2018

Do góry
Moje ulubione na chwilę obecną miejsce w ogrodzie, szkoda tylko,że vanilki już różowieją, uwielbiam tą ich ulotną biel stały bywalec, który odwiedza mnie każdego dnia, szkoda,że nie mam aparatu, który robi lepsze i bliższe zdjęcia

Miłego dnia wszystkim, jadę na zakupy
Małymi kroczkami do celu... 08:47, 02 sie 2018

Do góry
Wczoraj u nas było strasznie upalnie i duszno, dopiero wieczorem wyszłam do ogrodu, trochę poplewiłam i porządnie podlałam ogród, przy okazji ścięłam przekwitniętą szałwię, przycięłam delikatnie od spodu brzoze doorenbos, uwielbiam ją i marzą mi się kolejne drzewa, ale najstarszy ma alergie na nie, więc będzie ciężko, chyba,że na froncie domu? Tam mało co przebywa, muszę pomyśleć, piękna jest

Trochę schorowane derenie psują jej tło, ale nie mam sumienia ich wymieniać, kupiłam już dolomit i im sypnęłam jak radziła Toszka i mam cichutką nadzieję,że się pozbierają.

Jak już wspomniałam wyżej poidełko dla ptaków musiało być jeszcze raz złożone, okazało się,że nie dałam uszczelki i woda się wylewała, teraz jest już ok

Ogród do odnowy 08:46, 02 sie 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Szerokie kadry zobaczyłam Tuberoza zakwitła, gratuluję, chyba nie zawsze to się udaje Poproszę szczyptę zapachu

Wiosną na targach kupiłam paczuszkę, wsadziłam do doniczki. Szkoda, że tylko jedna cebulka wypuściła pęd kwiatowy.

ślę zapach
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 08:45, 02 sie 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Kobiecie kwiatow nigdy dosyć

O tak - wszyscy moi goście to wiedzą Ni-ogrodnicy przynosza cięte - ale jakie piekne!

Kłopoty - problemy z trawnikiem 08:43, 02 sie 2018

Do góry
Witam serdecznie forumowiczów Ogrodowiska

Znalazłem na Waszym forum wiele cennych informacji i porad dot. prawidłowej pielęgnacji trawnika.
Nie ustrzegłem się jednak przed błędami i mój trawnik zaatakowała pleśń / grzyb.
Uważam, że przyczyną tego było zbyt intensywne podlewanie oraz wysoka w ostatnim czasie temperatura.

Trawnik jest bardzo młody, został założony w maju br. wraz z systemem nawadniania.
Kłopoty pojawiły się w połowie lipca, kiedy zauważyłem z rana kilka symetrycznych kręgów pleśni na trawie. Po południu pleśń znika natomiast w miejscach jej wystąpienia trawa jest zdecydowanie słabsza i przerzedzona, niektóre źdźbła są brązowe.
Ograniczyłem podlewanie, wygrabiłem z martwej trawy miejsca występowania pleśni oraz zaaplikowałem Polyversum na cały trawnik, ze szczególnym uwzględnieniem miejsc zmienionych chorobowo - niestety nic to nie dało.
Próbowałem również z olejkiem herbacianym ale podobnie bez efektu.
Trawnik jest aktualnie porażony w ok. 20% a miejsc występowania pleśni przybywa z dnia na dzień.
Dzisiaj zauważyłem również ogniska pleśni przy samej ziemi, u podstawy źdźbeł.

Bardzo proszę forumowiczów o poradę jaka może być to choroba trawnika, jak postępować w tej sytuacji?
Czy trawnik jest w ogóle do odratowania?

To tu- to tam- łopatkę mam ! 08:42, 02 sie 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Rany, z samego opisu zrobiłam się głodna,a patrząc na zdjęcie się pośliniłam
Moje pomidory jeszcze cały czas zielone, za to ogromne ... Jak się nie załapię na słońce to spróbuje w piekarniku Co prawda, nie mam typowo do suszenia ale co mi szkodzi spróbować
Małymi kroczkami do celu... 08:28, 02 sie 2018

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Paulinko, piękne poidełko, piękna latarenka Chyba z naszym ogrodowym maniactwem już się wszyscy pogodzili. Ostatnio nawet na imieniny dostałam od sąsiadki piękną latarenkę ogrodową na taras
Pozdrawiam i spójrz w stronę gór z tarasu, jestem bliżej, niż dalej

Dziękuję Aniu o no to bardzo fajny prezent dostałaś, ja uwielbiam jak robi się już ciemno zapalić swoje i trochę posiedzieć na tarasie i odpocząć jak dzieci w końcu już śpią

Patrzę w góry i co? Nie widzę Cię, chyba musisz podejść bliżej, a najlepiej na kawę wstąpić . Posiedzimy na tarasie poranną porą

Dwa ogrody 08:26, 02 sie 2018

Do góry
i takie tam

Dwa ogrody 08:23, 02 sie 2018

Do góry
Dokończyłam zaczęte zimą hotele dla owadów, przymiarki Inne jeszcze w trakcie.

Dwa ogrody 08:13, 02 sie 2018

Do góry
Agania napisał(a)

Piękna kolekcja Mariolu

Ja jeszcze trzymam New Down

Aganiu, masz dla swojej dużo miejsca, o ile dobrze kojarzę, u mnie zrobiło się ciasno.
Zaczęły róże, w tym upale znów szybko przekwitną. Jedna zupełnie ogołociła się z liści, chyba Margarete, poza tym pojedyncze listki chore tu i tam się trafiają.

Dwa ogrody 08:07, 02 sie 2018

Do góry
Łucja, tyle wolnego czasu a w ogrodzie podziałać nie ma jak.. upał.
Kasiek, cyknęłam dla Ciebie kokornaka Nawet nie wiedziałam, że ma takie duże liście. Wody nie widział, tyle co z opadów, których brak. To stary okaz, sadzony przez nas ponad 20 lat temu, razem z wiciokrzewem, ale chyba go zjadł Co jakiś czas eM tnie go z wysokiej drabiny.

Walczę z ogrodem :) 08:07, 02 sie 2018

Do góry
Miscant silbespinne oraz gracilismus (ten większy) przy hortkach obecnie wyglądają tak:

perovskia i octowiec tiger eye

Taki piękny dzban na deszczówkę zakupiłam (specjalnie dla moich rododendronów):

wejście boczne na taras :

miłka okazała:

rozplenica black beauty:

I wczoraj przyszła sesletria tatrzańska (pójdzie pod brzózki) od pana Smala:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies