Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Mary 22:26, 14 sie 2018

Makao_J napisał(a)
Potrzebowałam jeszcze molinii Variegaty ale jej nie mieli. Szkoda

Za to kupiłam miskanta Variegatus. Sztuk jeden. Po posadzeniu stwierdziłam że będę potrzebowała ich więcej ale jak huśtawka zniknie. Póki co musi wystarczyć ten jeden.

Posadziłam też rośliny które przywiozła mi Marysia z Ogrodu bez roweru. Pełny bagażnik. Trochę byłam w szoku jak duże te sadzonki są ale szybko znalazłam na nie miejscówką.
Carex tu - pod kalinkę przy śmietniku.

A sesleria skalna w nogi hibiskusa błotnego. Teraz mam śliczny łan przy ścieżce.

O dziwo wszystko wydawało się wielkie a po posadzeniu już nie i nawet jeszcze by się zmieściło

W przyszłym roku jest plan położyć z kostki obrzeża rabat więc wszystkie te trawy będą fajnie przewieszać się na kostkę i koszenie będzie łatwiejsze. Obecnie trochę eM się nagimnastykuje

Zapomniałam Ci powiedzieć, żebyś od razy podzieliła te większe seslerie. One bardzo szybko rosną.
Makao_J 09:57, 20 sie 2018

paulina_ns napisał(a)
Aniu też ostatnio zakupiłam dwie hortensje moonlihgt tyle tylko,że nie kwitnące powiedz mi zadowolona jesteś z nich? Nie przypala je słońce? Możesz pokazać ich kwiaty z bliższa plisss

Oto fotka z bliska

Jedynie takie brązowe plamy są ale na może na dwóch kwiatach

Makao_J 09:59, 20 sie 2018

Mary napisał(a)

Zapomniałam Ci powiedzieć, żebyś od razy podzieliła te większe seslerie. One bardzo szybko rosną.

Nic nie dzieliłam. Wsadziłam takie duże. Wątpię aby u mnie tak dobrze rosły jak u Ciebie. Raczej przystopują z rozrostem
Makao_J 11:06, 20 sie 2018

A oto nasz hibiskus błotny. Coraz więcej kwiatów.

Dla porównania Otylia i kotka Tola

paulina_ns 11:25, 20 sie 2018

Makao_J napisał(a)

Oto fotka z bliska

Jedynie takie brązowe plamy są ale na może na dwóch kwiatach

Aniu dziękuję Ci bardzo, śliczne są
eVka 11:57, 20 sie 2018

Piękne kwiat hibiskusa i piękna córa, bardzo podobna do mamy
Anda 13:53, 20 sie 2018

Hibiskus super, a o dzieciach już kiedyś Ci pisałam, że masz super "bandę"
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kasja83 12:32, 23 sie 2018

Hibiskus to taki ognik w ogrodzie teraz-pięknie Ci kwitnie.
lojalna_ 10:24, 26 sie 2018

Aniu jakie zmiany u Ciebie ścianka super . Podoba mi się bardzo Twoja ścieżka ! Spotkania tego lata jak widać sypia się w każdym rejonie. Rośnie u Ciebie wszystko jak na drożdżach. Mój em kanty robił zawsze to ogrodnik jest przeciez ))
Makao_J 15:50, 08 paź 2018

Kochani nie zaglądam na forum wcale od kiedy rok szkolny się zaczął. Synowie jeden w siódmej drugi w czwartej klasie. Muszę ich trzymać na wodzy bo najchętniej wcale by do książek nie zajrzeli. I tak dobrze że nie muszę z nimi siedzieć przy lekcjach.
Po prostu nie wyrabiam z czasem. Ogród zarósł chwastami bo przez suszę nie dało się wyrwać dokładnie korzeni. Czekam na deszcz ale on ledwie co zmoczy grunt.

Tulipany i Szuberty czekają na wsadzenie.

Dziś dokupiłam narcyzów. Tych starodawnych pachnących.