Ewo, ujęcia wystylizowane na maksa na okładki gazet ogrodniczych. Fajnie że takie kwiecie pięknie rośnie-pooglądałam i powąchałam ale w obawie przed pszczołami wolę to pierwsze czyli oglądanie U mnie zbyt ciężkie warunki panują dla takich zwiewnych roślin, jak to Viva mi powiedziała że nie można mieć wszystkiego więc dlatego zaglądam.
Haniu, witaj!
ano trochę i bibelotów mam.
jeżówkę Lemon Drop mam od niedawna .I to jedną.A u ciebie jej 32!!zadziwiająco Podoba mi się u ciebie.Pięknie tam masz i bogato roślin i kolorów .
Daleko mi do ciebie .
cudne te twoje rabaty
Silver Doloar kupowałam,ale okazała się pomyłka.I jest inna.A Silvera dalej nie mam.
hortensję Lady Pink w tym roku dopiero kupiłam.Jeszcze mała.Oby nie była pomyłką
Piękne mas te hortki.
Ta ciemna rudbekia dobre i zimuje ??
Ja niedawno ja kupiłam .
Lemon Drop mam jedną.Te nie dawno kupiona.A u ciebie 32 stuki ?WAW!!!
Dalili duzo u ciebie.A wszystkie piękne.
A te jeżówki różowe.Jaka kępa!!!
Pięknie mas.I to bardzo
Te cosmosy ju wywaliłam.całą różankę i opanowały.
Lilie jeszcze cieszą jeżówki te.Mam do nich słabość
Dzięki.Ale i u ciebie jest Ślicznie .
Dziękuję Aguś
Mirka, u mnie stipa sama się wysiewa, albo jej pomagam (ściągam nasiona i lekko przykrywam ziemią w miejscach, w których jest
pożądana i tam sobie na wiosnę kiełkuje). W pierwszym roku NIGDY nie kwitnie u mnie, dopiero w 2 albo nawet i w 3 roku. Po kwitnieniu zamiera. W moim ogrodzie to trawa 2-letnia, nie bawię się w sianie, bo mam mało parapetów i problemy z podlewaniem .
Ano pokazałam trochę fotek .Ja jak przyjadę innych pięknych ogrodów, to mi się mina w dól wygina patrząc na niektóre moje rabaty.
Nie wszystko i się podoba
no widziałam, widziałam ile ty tworzysz, fajnie.
A kwiaty jeszcze posadzisz czy tez posiejesz
Mogę i jakieś nasionka nabierać ??
Aha..
Ja juz nie mam miejsca.A ciągle oś wtykam do ogrodu
Jeżówki są takie jak na zdjęcia .
cosmosy są na tle rudbekii i nachyłka zagreb.
, No pracusiu.Duo mian.
ale jest po prostu pięknie.
A czytam,ze jeszcze hes działać dalej.
No, no, brawa wielkie!!
ale wiesz jak to jest ogrodem.zrobisz jedno.
Juz pomysł na drugie przychodzi i znowu praca i chyba tak w kółko ??
Olu, mam pytanie czy płyty w żwirku i trawie są położone bezpośrednio na gruncie, czy na specjalnie przygotowanym podłożu? I jak sprawdzają się płyty położone w trawie? Mam na myśli łatwość koszenia
Hmmm, dziękuję Haniu za głos. Poniżej wstawiam zdjęcie pokazujące ten fragment bardziej z przodu.
Jak widać miskanty za śliwą tworzą jej plecy. Po przesunięciu prawego bardziej w prawo za śliwą zostanie dziura z jednej strony. Teraz tak patrzę - a może za miskantem po prawej dosadzić trzeciego derenia elegantissima? I wtedy perovskie za kalinę? Spodobał mi się ten pomysł .
Ponadto odczuwam zdecydowaną potrzebę wprowadzenia na tę rabatę koloru i właśnie jeżówkami zamierzałam to osiągnąć. Nie chcę, by ta rabata składała się z przede wszystkim miskantów, hortensji i rozchodników.