Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 19:11, 08 wrz 2018

warzywnik pełny, ogórki już poszły precz, pomidorki też
zostały inne warzywka, a urodzaj mam malinek
soki, konfiturki, mrożonki. ciasta, mufinki i na świeżo ile wledzie

bukiecik bazyliowy - ta jest tylko ozdobna, pozwalam jej kwitnąć całe lato

Z prac ogrodowych ciężkich - wybrukowane miejsce pod orzechem

szczęśliwy pies i właścicielka, bo może z domku po płytach lecieć do warzywnika

AgataP 19:17, 08 wrz 2018

Zaczęłam ogarniać kolejny mordor - przycięte śliwy, naszykowane śmieci do wywozu i wystawienia na gabarytówkę
terenu za domkiem gospodarczym jakieś 60 m2, ma wystawę zachodnio-północną.
Będą kompostowniki: jeden w warzywniku, dwa na domowe odpaki i kilka ogrodowych.
Skład liści z ogrodu i co więcej jeszcze nie wiem... na razie padam na twarz w tym sezonie.

jolanka 19:41, 08 wrz 2018

Oj dobrze, że nie tylko u mnie mordor EM wreszcie dojrzał do budynku gospodarczego ale pewnie w takim tempie to skończy się na blaszaku aby pochować choć trochę a nie roz... po całej działce

Byliny to masz cudne, cleome to chyba mutanty takie duże.
Rozmawiałam dzisiaj z Panami z Daglezji. W przyszłym roku będą mieli nowe miscanty, widziałam na żywo - przepiękne Mam się dowiedzieć w czerwcu
Margerytka40 08:24, 09 wrz 2018

AgataP napisał(a)

Z prac ogrodowych ciężkich - wybrukowane miejsce pod orzechem

szczęśliwy pies i właścicielka, bo może z domku po płytach lecieć do warzywnika

Ale mi się podoba ten bruk ,jak go robiliście? Chodzi mi o to co masz pod? Chodzą mi po głowie takie wybrukowane ścieżki a nie wiem jak się doo tego zabrać. Masz go na jakiejś zaprawie?
mrokasia 08:56, 09 wrz 2018

Wybrukowany placyk wygląda bombowo! Ale własnoręcznego brukowania takich połaci nie zazdroszczę. Już ścieżki wymagają sił tytana a co dopiero taki placyk...
Podziwiam Cię szczerze. Ogarniać takie mordory!
Malinki - mniam!
AgataP 10:06, 09 wrz 2018

Margerytka40 napisał(a)

Ale mi się podoba ten bruk ,jak go robiliście? Chodzi mi o to co masz pod? Chodzą mi po głowie takie wybrukowane ścieżki a nie wiem jak się doo tego zabrać. Masz go na jakiejś zaprawie?

Asia ja mam pod spodem klepisko, tak twarde ze szpadla nie wbijesz. Wystarczylo tylko wzruszyc kilka cm ziemi i obsadzac kamienie. Nie mam cementu, nie mam zaprawy, tylko ziemia. Twardo tak ze mozesz wjechac autem. Robilam sama na kolanach. Na sciezki polecam ale nie te do czestego chodzenia. Ja lubie w "bamboszkach" myknac czy to do warzywnika czy do spizarni w domku gosp. Kamienie beda jednak uwierac w cienka podeszwe.
AgataP 10:08, 09 wrz 2018

mrokasia napisał(a)
Wybrukowany placyk wygląda bombowo! Ale własnoręcznego brukowania takich połaci nie zazdroszczę. Już ścieżki wymagają sił tytana a co dopiero taki placyk...
Podziwiam Cię szczerze. Ogarniać takie mordory!
Malinki - mniam!

Kasiu z prac tytanicznych to chyba koniec. Zostaly jeszcze kompostowniki do zrobienia i jakas drewutnia moze. Ale to juz bez cisnienia
Margerytka40 10:25, 09 wrz 2018

AgataP napisał(a)

Asia ja mam pod spodem klepisko, tak twarde ze szpadla nie wbijesz. Wystarczylo tylko wzruszyc kilka cm ziemi i obsadzac kamienie. Nie mam cementu, nie mam zaprawy, tylko ziemia. Twardo tak ze mozesz wjechac autem. Robilam sama na kolanach. Na sciezki polecam ale nie te do czestego chodzenia. Ja lubie w "bamboszkach" myknac czy to do warzywnika czy do spizarni w domku gosp. Kamienie beda jednak uwierac w cienka podeszwe.

No tak ,kocie łby nie są wygodne do latania w bamboszkach . Kombinuję połączyć je z płytami tam gdzie często się chodzi . U Ciebie mi się podobają takie rozwiązania
Kasya 10:58, 09 wrz 2018

Agata, ty sama te plotki wyplatałas ? Jak i z czego ?
AgataP 11:16, 09 wrz 2018

Kasya napisał(a)
Agata, ty sama te plotki wyplatałas ? Jak i z czego ?

Mam na stanie dwie leszczyny, co podrosna to mam świeże proste galezie. Najlepsze takie od razu po cieciu. Mozna jeszcze z wierzby, nawet mam takowa. Ale za wielka.na zakretasy najlepsze cienkie leszczynowe lub brzozowe witki.