Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Ogródek w którym klon osłupiał:) 12:50, 07 lip 2015

Do góry
Gosiu bukszpany daj raczej w linii bliżej trawnika i ja bym je jakąś trawą podsadziła np. hakone, albo carex ice dance dużego kontrastu bym nie robiła bo będzie za pstrokato.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:06, 06 lip 2015

Do góry
Iwonko to na zdjęciu, które zacytowałaś nietypowo od prawej: ciemne to bodziszek Midnight Reitter kwitnący na fioletowo, kolejny to rozchodznik odmiana Brilliant dorasta do 30-40cm, kolejny to bodziszek Rennarda kwitnie tak sobie, ale ma piękne listki bardzo miłe w dotyku, następna jest turzyca Ice Dance,

dalej jest już żywopłocik bukszpanowy za którym rośnie szałwia Blue Queen, teraz nadająca się już do ścięcia.
Dalej po lewej mam jeszcze za bukszpanem przetacznik Red Fox, który również idealnie nadaje się na obwódkę, zdjęcie mogę zrobić jutro
Jeszcze nie wiem, czy będę w sobotę.

Gosiu wiesz jak to jest jeszcze coś chciałbym sobie dosadzić, ale teraz już tylko cebulowe, dojdą czosnki i lilie, oraz kilka korekt z nasadzeniami, ale to już na jesień bo po ostatnim przesadzaniu przy tych upałach muszę podlewać każdą roślinę z osobna Na szczęście obecnie mam na to czas.
Ogród Mirelli 10:42, 06 lip 2015

Do góry
frezja napisał(a)

śliczna rabatka..dołożyłabym coś płożącego..

mam jedną trzmielnę jak u Ciebie i tez myślę o jeszcze dwóch.

Na zdjęciach tak nie widać, ale tam jest posadzona trawa carex ice dance, więc jak się rozrośnie to wypełni dlatego płożące nic już się nie zmieści
Pomóżcie wyczarować mi ogród 00:37, 06 lip 2015

Do góry
Róże cudne Violu ,nie mam ani jednej z twoich odmian .Jaki kolor ma Askot?Lubie takie mocne krzaczki i grube gałęzie raczej sztywno rosnące .Wiesz jak ja zbieram mszyce ?Biorę małe wiadereczko ,takie dziecinne do piasku Wciskam jedną cytrynę do niego,troszkę płynu do naczyń i napełniam wodą Wchodzę między róże i naginam gałązki z mszycami wprost do wiaderka Potrząsam i płuczę głęboko zanurzając Tak oczyszczam róże z mszyc Nie ma sensu robic opryski bo mszyca wciąz wchodzi nowa. Niestety tam gdzie dużo mrówek to i mszyc pełno Mieszkam przy lesie,mrówek cała gama .Mój patent działa mszyce na jakis czas znikają ,a kiedy znowu się pojawiają robię powtórkę. Nie tylko róże masz piękne ,wszystkie kwiatuchy śliczne a trawki super Ice dance tak szybko rosnie? czy ona na obrzeża rabat się nadaje?Odpowiada mi jej kolorystyka pokrój chyba tez ma ładny .Jutro zobaczę jak wygląda .Lecę do łózka .Pa!
Pomóżcie wyczarować mi ogród 23:02, 05 lip 2015

Do góry
Spróbuj z tą gnojowka. Najwyżej już nigdy więcej nie zrobisz A może Ci się jednak spodoba? Ice dance naprawdę ładne! Zdrowiutkie i duże! A Waldek na bank wszystko widzi
Pomóżcie wyczarować mi ogród 22:46, 05 lip 2015

Do góry
Zebrinus powoli rusza

Za to turzyce Ice Dance są chyba zadowolone z miejscówki - jesienią kupiłam jeden marny krzaczek - wiosną podzieliłam na 6 małych, ale zdrowych sadzonek , ładnie przyrastają
Tu ma być ogród :) 13:06, 04 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kolorowe zakupy i chyba już jedne ostatnich

Czekoladowe kosmosy, białe odętki i przetaczniki w 3 kolorach

I jeszcze carex Ice Dance oraz szałwie - białe i różowe:

Fajną masz tą szkołkę
Teraz pozostało Ci sadzić, sadzić i ... podlewać
Tu ma być ogród :) 13:01, 04 lip 2015

Do góry
Kolorowe zakupy i chyba już jedne ostatnich

Czekoladowe kosmosy, białe odętki i przetaczniki w 3 kolorach

I jeszcze carex Ice Dance oraz szałwie - białe i różowe:

Typografia ogrodu 22:57, 03 lip 2015

Do góry

tak tak to hiacynty...

wiosenne pobrane sadzonki Ice dance

Siewki werbeny...

Mój ogród pod górkę... 07:15, 02 lip 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Na drugiej fotce po lewej brązowe trawki nn, tuja Miriam, żurawki Marmalde, za kulkami tujowymi widać Ice dance, nad nimi kiścień, u góry za żurawkami hortensje Polar Bear. Za huśtawką buksy, w ich tle kosmosy, których z takiej odległości nie widać, miskanty Variegatus a za nimi żywopłocik z cisów Hicksi
Pomiędzy kiścieniami a hortkami jest jeszcze stipa arundinacea, ale na zdjęciu jej nie widać.

Kasiu, dałaś cały przepis na nasadzenie. A ja na dodatek z telefonu złą fotkę zacytowałam i nie wiem, jak pomyliłam
Twoje tuje Miriam są zielonkawe, czy tylko tak na zdjęciu się wydaje? Moje są żółciutki, tylko mniejsze.
Mój ogród pod górkę... 21:04, 01 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Fajne ujęcie na pietwszej fotce. Bardzo soczyście.
Kasiu, możesz opisać, co jest na drugiej fotce?
Różyczki śliczne. Jeśli wysyłkowo kupowałaś, poproszę o namiary.

Na drugiej fotce po lewej brązowe trawki nn, tuja Miriam, żurawki Marmalde, za kulkami tujowymi widać Ice dance, nad nimi kiścień, u góry za żurawkami hortensje Polar Bear. Za huśtawką buksy, w ich tle kosmosy, których z takiej odległości nie widać, miskanty Variegatus a za nimi żywopłocik z cisów Hicksi
Pomiędzy kiścieniami a hortkami jest jeszcze stipa arundinacea, ale na zdjęciu jej nie widać.

Róże kupione w Chrzanowie. Dzięki Iwonko, miło mi, że Ci się różyczki podobają

Trudny teren - dużo pracy! 23:57, 30 cze 2015

Do góry

Kiedy go dostałam od Anity myślałam, że nie przyjmie się ale serbek mnie zaskoczył

A to maleństwo ice dance nie wiem jak się tam znalazło
To kropkowany jak się nazywa? Anitko

Tu ma być ogród :) 23:18, 30 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

trawy to carex Elata Aurea (limonkowa), Ice Dance (zielona z jasnym paskiem), Vertigo i Uncinia (brązowe - do donic)

Masz już zrobione donice?
Tu ma być ogród :) 23:16, 30 cze 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)
Zakupy super... Jestem ciekawa rabat z nimi Tych traw to Ja nawet nie znam ehhh ale śliczne sa

trawy to carex Elata Aurea (limonkowa), Ice Dance (zielona z jasnym paskiem), Vertigo i Uncinia (brązowe - do donic)
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:33, 30 cze 2015

Do góry
Jaa ale u Ciebie wszystko rośnie na żywopłot grabowy nawet nie patrze bo mnie zżera od środka jak ja mam teraz patrzeć na moje patyki z malutkimi listkami, nie dość, że mało gęste to jeszcze w połowie mają malutki listeczki.
U mnie na hortkach nawet nie widać, żeby miały kwitnąć.
Koniecznie musisz posadzić ostróżki, bodziszki, kocimiętkę, jarzmianki też chyba kwitną teraz.
Ice Dance widzę, że próbuje przejąć władze nad całą rabatą.
No i muszę się pochwalić Twoją-Moją hostą, jest po prostu olbrzymia i cudna, muszę się koniecznie jakoś odwdzięczyć
Ogród Magdalenka 19:47, 28 cze 2015

Do góry
Limka , jeszcze nie kwitnie .

Ice dance się pozbierały i mogą zostać

Ogólne widoki

W Gąszczu u Tess 19:04, 28 cze 2015

Do góry
Pisałaś kiedyś u mnie na wątku, że chyba trawy carex ice dance na rabacie hortensjowej posadziłam za nisko, że lubią wówczas gnić.
Uważałam, że mam dobrze posadzone, ale chyba Ty jednak miałaś rację - zauważyłam, że zaczynają 2 szt gnić, nie wiem czy to przez te opady? Odsunęłam im kamyczek, żeby wiatr przesuszył i widzę, że wypuszczają nowe źdźbła. Co radzisz zostawić tak, czy wysadzić i posadzić wyżej?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:55, 28 cze 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
To ja znowu źle zrozumiałam
To co piszesz i pokazujesz gracki to ja sądziłam, że to miskanty ML.
Czyli gracki są większe od miskantów?
Pięknie wyglądają

Mirelka patrząc się na tą rabatkę masz takie trawy:

Po lewej stronie, na samym końcu (wysokie zielone) to Miskant chiński Gracilimus

Z przodu rabaty carex Ice Dance
Za nimi Imperata cylindryczna Red Baron
I z tyłu(prawie białe trawki) Miskant chiński Morning Light

Gracilimus rośnie wielki, u mnie w poprzednim sezonie miał ok.180 cm.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:28, 28 cze 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Uff... Matko jakie miałam tyły. Baronowa jak na tytułowaną przystało - iście szlachecka
Jak kręgosłup?
Gracki zeszłoroczne na mojej frontowej też ogromne. Mają 150cm. A i tak ich nie widać prawie, bo horti mimo cięcia wystrzeliły do góry. Ale też jeszcze nie mam na nich kwiatów, więc nie panikuj
Z kolei gracki dzielone wiosną są dużo gorsze. Ważne, że w ogóle ruszyły.
ML miałam 3 marne sztuki, a potrzebowałam 9. Dzieliłam mało delikatnie więc są takie jakieś niedorozwojowe
Ice dance - masz rację - rosną jak gooopie.
Tyle w kwestii traw.

A poza tym: kiedy wpadasz na inspekcję?

Martuś,dziękuję za pochwały dla Baronowej U mnie wszystkie gracki były dzielone na wiosnę a dwa ML mam dwuletnie i te można powiedzieć, że rosną

Z kręgosłupem idę jutro do lekarza...jak jestem na tabletkach jest ok. przestają działać-ja przestaję się ruszać
Reszta informacji na pw. Buziaczki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:03, 27 cze 2015

Do góry
Uff... Matko jakie miałam tyły. Baronowa jak na tytułowaną przystało - iście szlachecka
Jak kręgosłup?
Gracki zeszłoroczne na mojej frontowej też ogromne. Mają 150cm. A i tak ich nie widać prawie, bo horti mimo cięcia wystrzeliły do góry. Ale też jeszcze nie mam na nich kwiatów, więc nie panikuj
Z kolei gracki dzielone wiosną są dużo gorsze. Ważne, że w ogóle ruszyły.
ML miałam 3 marne sztuki, a potrzebowałam 9. Dzieliłam mało delikatnie więc są takie jakieś niedorozwojowe
Ice dance - masz rację - rosną jak gooopie.
Tyle w kwestii traw.

A poza tym: kiedy wpadasz na inspekcję?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies