Mój ogród pod górkę...
16:02, 13 maj 2015
Witaj! Schody są z podkładów kolejowych dębowych nie używanych, impregnowane olejem, a za podkładami jest kostka granitowa żółta. Podkłady do kupienia na all... ( z okolic Częstochowy). Pozdrawiam.
Ja też bym wywaliła jałowca i te krawedzie też bo one uroku nie dodają, albo zostaw same kanciki ( efekt porządkuje przestrzen) albo wykończyłabym jakims płaskim materiałem typu kostka,kamien czy klinkierowa cegła a jeszcze lepiej cegła "stara" z rozbiórki ale to w zależności od tego jak masz wykończone pozostałe rabaty, żeby nie było od sasa do lasa.
Jestem za rozjasnieniem na pewno, może jakies dwie tawuły japońskie - one o tej porze roku maja pieky złoty kolr, sa niewysokie - stworza ci pośrednie pietro i łatwe w prowazeniu, łatwe do ciecia....albo jasne berberysy nieduże, a do tego tak jak radza dziewczyny z tłu wyższe trawy - ze 3 szt co najmniej może miskant ML a przed mikantami jakies zawilce japońskie, lub jezówki wted latem byłoby fajnie a na jesien daj dużo cebulowych to i wiosną byłoby pieknie. A jaka to jest wystawa ? południe ? pólnoc? bio może na brzegu dałabys niskie żurawki w jasnym kolorze - kilka sztuk - obwódka zawsze porządkuje przestrzen....
Pozdrawiam
Kostka ułożona perfekcyjnie, kształt rabat już wybrany.. piękne łuczki. MI się podobaI takie że już ich nie przesunie ... moje ruchome, ale ja za często zmieniam
![]()
![]()
Klony młode listki potrafią zwiesić, szczególnie pod deszczu jak przyjdzie upalna pogoda. Chyba dostają porażenia słonecznego, ale się potem zbierają do kupy i myślę, że tak będzie z twoim.
Dziewczynki, a jak ożywić tą rabatkę? Dwa cyprysy szczepione na pniu dwukolorowe, chociaż na zdjęciu nie widac, bo je przycięlam (bez komentarza;-0)i niestety jalowiec zielony,płożący (wiem jakie zdanie macie na ich temat, ale póki co muszą zostać- czy nie?), miejsce od wschodu, raczej malo slońca, przy murze domu.
![]()
na drugim zdjęciu w rogu widać wiciokrzew pomarańczowy kolor kwiatów, tam gdzie piach ma byc wysypany kamyk jak będzie robiony podjazd z kostki.
Polinko, nie ma sensu skuwać, kosteczka położona perfekcyjnie.
Też bym klęła na takie babskie pomysły
Szkoda to zniszczyć, kostka mała to bez betonu może nie trzymać linii.
Trawnik nie zęby - odrośnie i znowu będzie tylko do cięcia nożycami.
Powodzenia
Mirellko ja za swojego klona też tyle płaciłam, niestety są one dosyć drogie, a jak zrobiliśmy kojec psa, zupełnie o nim zapomniałamTeraz rośnie sobie w nowym miejscu i zobaczymy, czy mu będzie tam dobrze
Co do kancików u mnie póki co sztychówka się sprawdzaale planuję kupić sobie porządny sprzęt, bo kostka mi się już na obrzeża skończyła i teraz robię bez obrzeży, więc kanciki to podstawa
Ja miałam 2 jeszcze tydzień temu2 lata temu uciekła nam sunia pekińczyk, wszędzie ją szukaliśmy, ogłoszenia, pytaliśmy i ślad po niej zaginął. A tydzień temu,dzwoni do mnie mama dziewczynki,która chodzi z moim synkiem do przedszkola i pyta czy nie zginął nam pies? Ja takie oczy, mówię, że nie, bo przecież mamy w domu 2 psy,a ona, że to chyba nasz, taki brązowy kudłaty. Mi aż serce stanęło, jak pomyślałam, że może to być Abbi i faktycznie !! Okazało się, że dotarła do nich ( już raz tam powędrowała i byłam po nią, więc ztąd wiedzieli, że to nasz pies) i tak po 2 latach się odnalazła !! i to sama do nas wróciła !!
Jaki masz piękny klon palmowy. Choruję na takiego, są u mnie, ale cena trochę chyba wygórowana 120,00. Będę miała dla niego miejsce na rabacie, która dopiero będzie tworzona, więc mam czas, może gdzieś znajdę tańszego
Kanciki robiłam w tym roku pierwszy raz i też nie specjalnym szpadelkiem półksiężycem, bo nie mogłam dostać, a teraz ich pełno, tylko szpadelkiem do kruszenia lodu Pan mi polecił, zapewniał, że ludzie też tym robią i będę bardzo zadowolona. Faktycznie super się sprawdził
No tak te kochane czworonogi. Twój psiak słodziutki. Ja mam dwa szkodniki, oba kundelki, przygarnięte biedne bezdomne sierotki. Mam je w domu, ale w ciągu dnia biegają po ogrodzie. Szkody cały czas, ale bardzo je kocham![]()
Zdjęcia bardzo ładne, roślinki wypielęgnowane, chyba masz dobrą rękę
Niech zdrowo rosną
Dzisiaj eMowi powiedziałam między wierszami, że chyba będzie trzeba beton skuwać...Nie będę opisywać Jego reakcji i słów jakie padły z Jego ust...
I teraz zagwiozdka dla mnie...Tylko proszę najpierw odpowiedzieć a póżniej można się śmiać
Kancik na próbę...
![]()
Nie wiem czy dobrze to zrobiłam?? Zobaczcie jak widać ten beton na którym jest kostka położona...
I teraz zagwiozdka dla mnie...Tylko proszę najpierw odpowiedzieć a póżniej można się śmiać
Kancik na próbę...
![]()
Nie wiem czy dobrze to zrobiłam?? Zobaczcie jak widać ten beton na którym jest kostka położona...
No i pięknie. Ładnie kostka wykancza rabatkę.
super będzie z kostką. Zrób zdjęcie z gory jak już kostka będzie skończona