Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Dla odmiany czas na zmiany... 22:19, 23 cze 2020

Do góry
tak, doradzę chętnie, tylko fotkę
może pokaż o co chodzi. Za miłkę tez coś wymyślę fajnego, tylko dziś padam, bo mam migrenę
Dla odmiany czas na zmiany... 16:37, 23 cze 2020

Do góry
magnolia napisał(a)
ale masz ładnie! Trzymaj się aparatu, lubię Wasz duet.
Ostatnio słabo śpię i mam wtedy różne ,mysli. Jednej nocy mnie zmroziło- przypomniałam sobie, że do kocimiętki dorzuciłam Ci miłkę. Teraz myślę, że ta miłka potrafi zachowywać się różnie, czasem bywa wkurzająca, bo długo śpi, a potem nie na wszystkich glebach ładnie się wybarwia. Jak się nie polubicie, daj znać, pomyślimy nad czymś innym- skroisz mnie, albo Magdę, czy inna dobrą duszę z siewek czy sadzonek

Hejka.. Duet wrócił do działania ..będziemy się starać jak tylko możemy

Miłkę pożarła kocimiętka...może za gęsto ją posadziłam.. Generalnie po zimie długo odbijała. Ale wszystkie prócz jednej w zasadzie dały radę. Zobaczymy jak będzie dalej. A jeżeli nie Miłka to co?
Ogólnie super że wpadłaś bo przy okazji chciałabym spytać co byś doradziła posadzić do tych limonkowych dereni co rosną między świerkami pod ogrodzeniem.zrobila się tam luka po usunięciu domku Amelki. Myślałam właśnie o tych bodziszkach żałobnych które polecałaś. Chciałam tam lepsze tło niż siatka i wymyśliłam taki plotek/przepierzenie jak mam w warzywniku. Mogę Ci podesłać o czym myślę. Doradziłaby czy to by pasowało do całości?
Dla odmiany czas na zmiany... 15:16, 23 cze 2020

Do góry
ale masz ładnie! Trzymaj się aparatu, lubię Wasz duet.
Ostatnio słabo śpię i mam wtedy różne ,mysli. Jednej nocy mnie zmroziło- przypomniałam sobie, że do kocimiętki dorzuciłam Ci miłkę. Teraz myślę, że ta miłka potrafi zachowywać się różnie, czasem bywa wkurzająca, bo długo śpi, a potem nie na wszystkich glebach ładnie się wybarwia. Jak się nie polubicie, daj znać, pomyślimy nad czymś innym- skroisz mnie, albo Magdę, czy inna dobrą duszę z siewek czy sadzonek
Pszczelarnia 11:36, 22 cze 2020

Do góry
magnolia napisał(a)
piekne bukiety, piękny ogród
Za zagarem wg mnie zywopłot tyko- on tam musi skupiać uwagę, bez konkurencji. Potrzebuje czystego tła

Marto,

Twoje zdanie to dla mnie wytyczna, do natychmiastowej realizacji. Jesienią wysadzę tę różę, nie grało mi budowanie dla niej tej konstrukcji kraciastej.
Pszczelarnia 11:25, 22 cze 2020

Do góry
piekne bukiety, piękny ogród
Za zagarem wg mnie zywopłot tyko- on tam musi skupiać uwagę, bez konkurencji. Potrzebuje czystego tła
Pszczelarnia 21:12, 19 cze 2020

Do góry
magnolia napisał(a)
pięknie Ewo, trudno się nie zachwywcić z każdą porcja zdjęć.
ja mam troszkę podobne goździki do Twoich od Tomka- pokrojem bardzo. To kartuzki

Mam nasiona kartuzów (od Vivy, chyba), wysieję.

Skąd się tutaj wziął wiesiołek biały?

Pszczelarnia 11:21, 18 cze 2020

Do góry
pięknie Ewo, trudno się nie zachwywcić z każdą porcja zdjęć.
ja mam troszkę podobne goździki do Twoich od Tomka- pokrojem bardzo. To kartuzki
Ptasi gaj 23:36, 14 cze 2020

Do góry
Dzisiaj trochę lżej od upalow. Trzeba było trochę podlać ziemia szybko wysycha. Szczególnie te rośliny które mają płytki system korzeniowy.
W tym roku bardzo niedobrze wschodzą wysiane nasiona. Cynie obgryzly chyba slimaki. Dalie się trzymaja. Dalie wykopywane korzenie jeszcze nie wypuszczają jednym słowem niedobrze.

Na trawniku jaskier i kurdybanek się panoszy. Magnolia żółta zeschła się.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:06, 11 cze 2020

Do góry
fota z telefonu takiego do bani. Postaram się potem złapać za aparat
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:05, 11 cze 2020

Do góry
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:01, 11 cze 2020

Do góry
jarzmianki u mnie mają dziś 60cm ale wg mnie u Ciebie będą wyższe.
A orlaya ma teraz 70i 80cmw innych miejscach
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:09, 11 cze 2020

Do góry
magnolia napisał(a)
kurczę...nie wiem czy orlaya nie za niska. U mnie ma chyba ok 60cm. u Ciebie moze byc wyższa...nie wiem

Mogłaby dostawać pokrzywę aby większa rosła ale automatycznie i sesleria na tym skorzysta, a jej to już zdecydowanie nie potrzebne...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:05, 11 cze 2020

Do góry
magnolia napisał(a)

jesienią mogę podzielic się nasionami

Dzięki wielkie JEśli ne uda się kupić to z chęcią przyjmę.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:03, 11 cze 2020

Do góry
magnolia napisał(a)

jarzmianki mam już kilka lat. orlaye drugi rok. w tamtym mialam w donicy.Wysiala się więc ja poprzesadzalam. zaczyna kwitnąć.jutro moge cyknac fotki

Będę wdzieczna Martuś za zdjęcia.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:41, 10 cze 2020

Do góry
kurczę...nie wiem czy orlaya nie za niska. U mnie ma chyba ok 60cm. u Ciebie moze byc wyższa...nie wiem
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:36, 10 cze 2020

Do góry
magnolia napisał(a)

jarzmianki mam już kilka lat. orlaye drugi rok. w tamtym mialam w donicy.Wysiala się więc ja poprzesadzalam. zaczyna kwitnąć.jutro moge cyknac fotki

Na fotki przyjdę i ja. Jest zjawiskowa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies