Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe kreacje 11:35, 02 lip 2018

Do góry
Hortensje ogrodowe - większość z sadzonek porobiona, jedna ta miniaturowa w LM kupiona

Ogrodowe kreacje 11:34, 02 lip 2018

Do góry
Skalniakowa jeszcze z liliami pomarańczowymi, aktualnie już przekwitnięte, ale zaczęło coś nowego, może zaraz wyjdę trochę w deszczu pocykam

Ogrodowe kreacje 11:32, 02 lip 2018

Do góry
Liliowcowa już od dwóch tygodni w pełnym rozkwicie:

Ogrodowe kreacje 11:31, 02 lip 2018

Do góry
Pogoda dzisiaj przepiękna ..... tak typowe lato hahha pada pada pada
Wklejam zaległe fotki co tam u mnie
kocimietka cały czas w rozkwicie:

fioletowy floks, teraz juz cała kula fioletowa:

kupiłam jako przetacznik 'Blue', ale czy to on?
Życie w wiejskim ogrodzie 11:23, 02 lip 2018

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Co prawda to zdjęcia z wiosny 2015r. ale masz może zdjęcia tej rabaty w późniejszym czasie?
Chodzi mi o przysłonięcie prymulek i tulipanów.
Czy dominują tu później trawy?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:11, 02 lip 2018

Do góry
abiko napisał(a)
Szałwię dostałaś ode mnie

Darczyńca w końcu odnaleziony...szałwia już przyciąga nocne motyle

Agnieszka dziękuję również za klateczkę

Połowa działki - czyli mam powoli dość 11:04, 02 lip 2018

Do góry
Jak to nie ma? Ciekawe życie z tyłu, jeszcze ciekawsze przed Tobą! I oby zdrowie dopisywało!

Wszystkiego najlepszego, bo na nie zasługujesz! Buziaki! I bukiecik!

Ogródek Iwony II 10:57, 02 lip 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Swietne podpory na ogórki, szklarenka pęka w szwach, super Rabata zielono-czerwona piękna, bardzo ładnie wszystko skomponowałaś. A maki cudowne i jakie grzeczne - wysiały sie tam, gdzie doskonale pasują

Pomidorki jeszcze zielone, ale jest bardzo zimno Po 15 stopni - nie sprzyja dojrzewaniu pomidorków ... Ogórki za chwilę będą ...
Na zielono - czerwonej rabacie Montany rządzą, ale będzie mała przerwa ...

Na zdjęciu róża Montana i Melica Ciliata - Perłówka Orzęsiona, trochę się pokłąda, ale tu jej wolno...
Ewa, maczki są jednoroczne, a nasionka maleńkie. Pewnie z kompostem lub z wiatrem się przenoszą. Próbowałam przenosić sadzonki, ale z mizernym skutkiem. Były słabe. Jak wysiewają się w miejscach, gdzie mi przeszkadzają, zwyczajnie usuwam. Tutaj pasowały

Sezon 2017 u Hanusi 10:56, 02 lip 2018

Do góry
Chybił trafił- Tylko to denerwujące jest. Domowy spec nic nie poradzi, trzeba do serwisu, a mi się nie chce.

Aniu - Mała MI- losuję dla Ciebie! O, nawet się udało! Ta od Ciebie jest. Teraz są w takim stadium.

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 10:46, 02 lip 2018

Do góry
Ostatnio często pojawiająca się na tapecie Kimono, ale jak jej nie zrobić zdjęcia jak tak kwitnie... no jak?

Ogrodówka, którą kiedyś dostałam od Mamy (zakup z Li..a), po której nie spodziewałam się nawet, że się przyjmie w ogrodzie (w sumie nie wiem dlaczego ), a ona po prostu pięęęknie rośnie

W chwili obecnej ta rabata wygląda najlepiej - bujnie i soczyście Fajnie jakby Heidi Klum jeszcze przed jeżówkami zakwitły - ale pewnie się zbiorą w końcu Przed nimi na brzegu jeszcze lawendy, ale wczoraj je ścięłam, bo już przekwitły

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 10:42, 02 lip 2018

Do góry
Teraz trochę różowości i różyczek

Grubcio

Marchenzauber wraca do formy

Giardina też

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 10:39, 02 lip 2018

Do góry
Buszowisko do uporządkowoania na drugiej hortensjowej, bo na razie jest wszystko, co mi tworzy "nic"

Z Anabelki jestem w tym roku tfu tfu TFUUUU!! zadowolona bo jak była ta mega wichura, to ona tylko się trochę pogieła, ale nie połamała - w tym roku jej nie podpieram nijak i chyba to dobrze jej robi. Po prostu nie ma oporu, o który się łamała i stoi pięknie Jeszcze raz tfu

A kwiatostany ma zacne

Czy ja dobrze pamiętam, że aureola daje radę w słońcu? Bo bym sobie te moje chyba podzieliła i kompletnie zmieniła rabatę przy wyjściu na ogród, która ładna jest tylko wiosną, jak są tulipany.. W tle tej rabaty widac hakonki przyszłe dawczynie
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:33, 02 lip 2018

Do góry
to nie jest pierwsza liga lub ekstraklasa , przy tamtych szczena opada

przy tym oświetleniu widać wyraźnie co nabroiłem z tą jodłą kalifornijską
od przyszłego sezonu zacznę przyginać pierwsze piętro srebrzystych gałęzi w dół wycinając zielone (a może i nie)

przeszczepiony wierzchołek wielkością dorównał już (albo przerósł) matecznikowi
jodła kalifornijska Argentea

brzoza pożyteczna Long Trunk kupiona kiedyś za 7zł

Problemy z tujami 10:31, 02 lip 2018

Do góry
robert_pudlo napisał(a)

A jednak je uratowałem

A jaki miałeś problem?
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 10:30, 02 lip 2018

Do góry
Myślałam, że mam rutewkę Elin - ma jednak inne kwiaty i to chyba jednak Anna - ale jeszcze muszę poobserwować.

Rutewka Hinckley

Szerzej

i w drugą stronę - hortensjowa
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:27, 02 lip 2018

Do góry
siakowa napisał(a)

Bardzo prosilabym o nazwy roslin na tej rabacie
Jarzmianka, ale jaka? Bergenia, hakone i ta druga trawka to rozlepnica`?
Ogródek Iwony II 10:27, 02 lip 2018

Do góry
bacowa napisał(a)

Iwona, powtykaj między Perowskią parę werben, będzie fajnie wyglądać.

Kurcze, w tym roku nie zdążyłam zabrać z werbeny sadzonek do domu i nie mam. A siewki takie malutkie i niewiele ich. Późno będą kwitły. No cóż, zawsze trzeba pilnować i nie zaniedbać, by mieć i cieszyć się widokiem...
Za to w sobotę mijaliśmy nową szkółkę, na placu, na płaskim terenie stały doniczki poustawiane w dużej ilości gatunkami. I Zbyszkowi rzuciła się w oczy plama niebieskiego. Od razu stwierdził, że to szałwia. Zawróciliśmy i faktycznie była.
Tu posadzę. Kupiłam 4 sztuki Deep Blue

Ładne sadzonki, tylko czemu są w dwóch odcieniach? Pan twierdził, że to efekt różnego nasłonecznienia, nawożenia, ilości wody ...
Obejrzałam, co jeszcze ciekawego jest. Zauroczyły mnie jeżówki w kolorze fuksji.
Jeżówka Delocius Candy - przygarnęłam dwie sadzonki

Posadzę przy ławeczce

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 10:05, 02 lip 2018

Do góry
Jakieś szersze ujęcia się przydadzą, bo rzadko wstawiam

Wczoraj podzieliłam seslerie, mam nadzieję, że przeżyją No ale tak mnie jskoś natchnęło, żeby się za to wziąć. Teraz czekam, aż ścięte szałwie odrosną

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:49, 02 lip 2018

Do góry
Basiu, dziekuję za odpowiedź poniżej wspomniane miejsce. " od dołu zdjęcia" sa schody do domu. Ten chodnik, który jest zostaje - prowadzi do bramy oraz do dalszej części ogrodu. Po lewej stronie jest jedna rabata z cyprysikami oraz wierzbą japońską - obrzeże chodnikowe jest już zlikwidowane, zrobimy z tego jedną rabatę ( darń będzie usunięta)

Przestrzeń ta jest spora, więc nie ma obaw o jukę, jak coś bo jest miejsce( ale jak mówisz po przekwitnięciu jest nie za fajna, to moze w sumie nie ), chociaż tutaj marzy nam się klonik palmowy Atropurpureum. Ja bym chciała dodać tam choinę japońska gdzieś w róg, cyprysiki groszkowe, może jakieś trawy, trzmielinę, obrzeżami poszłyby zurawki lub funkie. ( w sumie to to sę roslinki, ktore najbardziej mi przypasowały i mogłabym je dawać wszędzie na rabacie po prawej stronie od wejścia do domu mam rodonendry, azalie funkie właśnie i jeszcze do kompletu mieczyki troche przypadkiem, ale po przekwitnięciu azali, trochę to miejsce ubarwią )

chyba najbardziej ubię takie własnie zielone roslinki i iglaki, kwiaty ew w barwach czerwieni, pomarańczy...

Nie wiem czy ta wierzba hakuro przeżyje. W środku korony powysychało dużo gałęzi, normalnie łamią się po dotyku, jest taka trochę smutna. Zobaczymy po przycięciu może. Jak zostanie to czy będzie pasowała do tego klonika na środku?

Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:41, 02 lip 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
W tym tygodniu ogoliłam wreszcie hakuro

i niwaki na wrzosowisku

Hakuro ciekawie wygląda. Nie widziałem tak prowadzonej.
Niwaki super. Muszę ja swoje niewydarzone tuje podobnie poprowadzić.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies